REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
„Despacito“  (nuotr. YouTube)

Puerto Riko dainininko Luiso Fonsi „Despacito“, kurios regetono žanro ritmas užvaldė pasaulį, trečiadienį buvo paskelbta daugiausiai srautiniu būdu siunčiama visų laikų daina.

20

Puerto Riko dainininko Luiso Fonsi „Despacito“, kurios regetono žanro ritmas užvaldė pasaulį, trečiadienį buvo paskelbta daugiausiai srautiniu būdu siunčiama visų laikų daina.

REKLAMA

Dainą įrašiusi studija „Universal Music Latin Entertainment“ paskelbė, kad originali ir atnaujintos „Despacito“ versijos įvairiose platformose, įskaitant „YouTube“ ir „Spotify“, buvo siunčiamos 4,6 mlrd. kartų.

„Despacito“ – seksualių užuominų pilna daina, prie kurios prisidėjo Puerto Riko reperis Daddy Yankee – išpopuliarėjo netrukus po išleidimo sausio mėnesį, o balandį užkariavo dar didesnę auditoriją atnaujinta, su popmuzikos garsenybe Justinu Bieberiu.

„Despacito“ nuvainikavo kanadiečio dainininko J.Bieberio 2015-ųjų dainą „Sorry“: pastaroji buvo siųsta 4,38 mlrd. kartų, nurodo „Universal“.

REKLAMA
REKLAMA

„Despacito“, kurios pavadinimas ispanų kalba reiškia „lėtai“, 10 savaičių išbuvo JAV populiariausių singlų sąrašo pirmojoje vietoje. Po „Macarena“ 1996 metais tai pirma ispaniška daina, pasiekusi šio sąrašo viršūnę.

REKLAMA

„Siuntimas srautiniu būdu yra jungtis auditorijoms visame pasaulyje ir padėjo mano muzikai pasiekti kiekvieną planetos kampelį“, – sakoma L.Fonsi pareiškime.

„Universal Music Group“ – didžiausio pasaulyje įrašų studijų konglomerato – pirmininkas Lucianas Grainge‘a s „Despacito“ pavadino didžiausiu 2017 metų hitu.

„Srautinis siuntimas atvėrė galimybes dainai su kitokiu ritmu, iš kitokios kultūros ir kita kalba pasiekti didžiulę sėkmę visame pasaulyje“, – pareiškime sakė L.Grainge‘as.

Jamaikos šokio ir hiphopo šaknų turintis regetonas istoriškai suteikdavo balsą Puerto Riko juodaodžiams, bet šios JAV teritorijos elitas jį atmesdavo.

REKLAMA
REKLAMA

Muzikos srautinis siuntimas pastaraisiais metais sparčiai augo. Niekas centralizuotai nevertina visų platformų duomenų, tad įrašų studijos turi laisvę skelbti skaičius ir rekordus.

„Despacito“ labai išpopuliarėjo „YouTube“, kur jau buvo ketvirtas pagal peržiūrų skaičių (2,66 mlrd.) klipas per visą istoriją. Nors daina buvo populiari ir „Spotify“, ji trečiadienį buvo šios platformos 39-oje visų laikų populiariausių dainų sąrašo vietoje.

Visai neseniai buvo skelbiama, kad Puerto Rikas bankrutuoja – skolos siekė per 70 mlrd. JAV dolerių. Kas galėjo pagalvoti, kad viena šios šalies atlikėjo daina išgelbės šią JAV esančią teritoriją. Dėl „Despacito“ populiarumo turistų srautai čia padidėjo net 45 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų