REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį ketvirtadienį įvykęs slaptas valstiečių lyderio R.Karbauskio, G.Kildišienės susitikimas su viešųjų ryšių kompanija, užminė ne vieną klausimą. Valstiečių frakcijos nariai tikina, kad šeštadienį vyksiančiame partijos suvažiavime, R.Karbauskis bus verčiamas atsakyti į kilusius klausimus. Taip pat paaiškinti ir savo asmeninį interesą susidariusioje situacijoje.

Praėjusį ketvirtadienį įvykęs slaptas valstiečių lyderio R.Karbauskio, G.Kildišienės susitikimas su viešųjų ryšių kompanija, užminė ne vieną klausimą. Valstiečių frakcijos nariai tikina, kad šeštadienį vyksiančiame partijos suvažiavime, R.Karbauskis bus verčiamas atsakyti į kilusius klausimus. Taip pat paaiškinti ir savo asmeninį interesą susidariusioje situacijoje.

REKLAMA

Valstietis V.Sinkevičius tikina, kad nenori, jog su jų partija būtų siejama prieš kelias savaites išėjusi buvusios parlamentarės G.Kildišienės knyga „Atvirai“.

Reikalauja atsakymų

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūno pavaduotojas V.Sinkevičius tikina, kad aiškumo frakcijai trūksta.

„Šeštadienį Naisuose bus partijos tarybos posėdis. O tai tikrai yra aktualus klausimas, kurį partijos pirmininkas turėtų atsakyti į klausimus. Nes dabar mes visi frakcijoje perskaitome 50 antraščių spaudoje, visos skirtingos. Tai turbūt būtų gerai, kad pats pirmininkas imtų ir paaiškintų, kas ten įvyko, kokie buvo susitikimo tikslai“, - pasakoja V.Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas taip pat viliasi, kad partijos pirmininkas, kaip spėjama, siejamas asmeniniais ryšiais su buvusia parlamentare G.Kildišiene, pasakys,

kokia yra partijos pozicija šiuo klausimu.

„Taip pat, kodėl yra veliama partija, frakcija. Ar tai turi kažką bendro, ar ne. Ir tikrai būtų sveika, jei būtų nubrėžtas brūkšnys, kad nei partija, nei frakcija neturi nieko bendro su ta knyga“, - tv3.lt naujienų portalui pasakoja politikas.

REKLAMA

Jis patikino, kad kol kas partijos pirmininkas R.Karbaukskis su frakcija nekalbėjo. Visi remiasi jo pareiškimu socialiniame tinkle „Facebook“.

Reikia pažymėti ribas

Valstietis V.Sinkevičius taip pat teigia, kad R.Karbauskis kaip bendruomenės lyderis turi atsakyti į iškilusius klausimus. „Pas mus cenzūros nėra, klausimų, manau bus įvairių“, - tikina V.Sinkevičius.

Seimo narys sako, kad būtina užbrėžti lyderio asmeninių ir politinių interesų brūkšnį.

„Mes turime nuspręsti, kaip asmeninius ryšius, jei tokie yra, nors sakoma, kad jų nėra, atsieti nuo partijos. Nes aš nenorėčiau, kad viena ar kita knyga būtų populiarinama šios partijos reitingais, kurie ir taip žūsta akyse. Mano interesas yra toks, kad partija ar frakcija neturi nieko bendro su ta knyga. Čia reikia labai aiškiai užbrėžti brūkšnį. Ir kokiu būdu tai bus padaryta, tai turime visi kartu susisėdę pasikalbėti, kur sveikiausia tai atskirti“, - tikina V.Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kas bus, jei R.Karbauskis į klausimus neatsakys, politikas tikina, kad taip neatsitiks. „Jis atsakys, jis ne toks žmogus, kad į klausimus neatsakytų. Reikia pradėti nuo to, kad tas susitikimas buvo ir įvyko“, - naujienų portalui tv3.lt pasakoja V.Sinkevičius.

Ką čia veikia G.Kildišienė?

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys Povilas Urbšys, kuris šiai politinei partijai nepriklauso, nebuvo patenkintas ketvirtadienį įvykusiomis „slėpynėmis“. Jis tikina, kad yra būtina nurodyti, ką susitikime dėl partijos reikalų, veikė buvusi parlamentarė G.Kildišienė.

„Kalbėti, kad čia nėra asmeniniai reikalai Ramūno ir Gretos, nelabai yra logiška pagal tai į kurią pusę yra linkstama. Todėl tame susitikime tai ir turi būti paklausta. Nes jeigu vyksta susitikimas partijos vadovo su viešųjų ryšių įmone, tai kiek apie tai buvo informuota partijos vadovybė? Partija turi išsiaiškinti G.Kildišienės misiją komunikacijos srityje. Ir iš šių atsakymų pasimatys, ar partija tais atsakymais pasitenkins“, - pasakoja P.Urbšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikas taip pat tikina, kad rinkėjus dabar labiausiai žeidžia tai, kad juos laiko kvailiais.

„Nors visada atsiras elektoratas, kuris pateisins bet kokią situaciją. Bet mus kaip politinę jėgą rinko kaip kitokį pasirinkimą. Mes tą santykį tarp valdžios ir žmogaus ėmėme keisti. Bet kai yra elementari tokia situacija, dalis žmonių jaučia, kad juos laiko kvailiais. Ir tai žeidžia mūsų reputaciją“, - tikina Seimo narys.

Išbandymas partijai ir jos pirmininkui?

Seimo narys P.Urbšys teigia, kad atsakymai į frakcijai ir partijai kilusius klausimus bus išbandymas ir R.Karbauskiui. Ir tai parodys, kaip politinė jėga toleruoja asmeninių interesų iškėlimą virš politinio.

REKLAMA

„Manau, kad tai bus išbandymas pačiai partijai ir jos lyderiui. Jeigu partija pasitenkins tuo, kad tais atsakymais, kad vien dėl partijos aukojosi R.Karbauskis ir G.Kildišienė. Ir tai, kad žurnalistai ir piktos jėgos kaltos, nes bando iškreipti jų misiją. Tai tada atitinkamai žmonės ir spręs, kiek ta partija toleruoja asmeninio intereso iškėlimą virš partinio“, - tikina P.Urbšys.

Išskirtinis Ramūno dėmesys Gretai

„Visgi, norisi tikėtis, kad lyderis išdrįs pasakyti tiesą. Ir pripažinti savo kaltę, kad jo veiksmai pakenkia politinei jėgai. Ir jis turi aiškiai pasakyti, kiek jis gali atsiriboti nuo G.Kildišienės“, - tv3.lt naujienų portalui sako P.Urbšys.

REKLAMA

Jo manymu, tai ką sako ir daro R.Karbauskis yra du nesuderinami dalykai.

„Nes tai, ką jis dabar daro dėl Gretos knygos, jis sako, kad R.Karbauskis yra ne prie ko. Bet visi jo veiksmai suponuoja, kad jis susijęs su ta knyga. Ir dar daugiau nurodo, kad susijęs ir su G.Kildišiene. Ir kad Ramūno dėmesys G.Kildišienei yra išskirtinis, ir tai daugiau ne partiniai reikalai. Tai kam reikia tai uždengti partija?“, - klausia P.Urbšys.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad praėjusį ketvirtadienį slaptas R.Karbauskio ir G.Kildišienės susitikimas su viena viešųjų ryšių kompanija sulaukė neeilinio žiniasklaidos dėmesio. Tai komentuodamas valstiečių lyderis kaltino neadekvatų žiniasklaidos susidomėjimą. Gynėsi ir „socialinio eksperimento“ sąvoka.

Jis neigė, kad susitikimas įvyko siekiant aptarti naujos G.Kildišienės knygos „Atvirai“, bet siekė sukurti komunikacijos strategiją. Kuri turėjo padėti įrodyti, kad R.Karbauskis asmeniškai, ar partiniais interesais neprisidėjo prie knygos išleidimo ar papopuliarinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų