REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministerija siūlo Vyriausybei atnaujinti finansavimą Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) investicijoms skiriant 1 mln. 762 tūkst. eurų.

Kultūros ministerija siūlo Vyriausybei atnaujinti finansavimą Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) investicijoms skiriant 1 mln. 762 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministerija siūlo skirti šią sumą iš Valstybės investicijų programos. Kaip BNS sakė laikinasis teatro vadovas Sigitas Žutautas, jei tam pritars Vyriausybė, pinigai bus skirti teatro scenos įrangos, transformatorinės pastotės rekonstrukcijai ir susijusiems darbams, įskaitant ir einamosioms skoloms už jau atliktus darbus.

REKLAMA

Finansavimas buvo sustabdytas šių metų kovą, kuomet teatrui vadovavo jau buvęs direktorius Gintautas Kėvišas - kultūros ministrė Liana Ruokytė - Jonsson sprendimą motyvavo tuo, jog teisėsauga dėl LNOBT investicijų atnaujino ikiteisminį tyrimą. S.Žutautas sako, kad su ministerija jau anksčiau sutarta dėl skolų apmokėjimo ir tolesnių darbų, galutiniam pinigų skyrimui reikia Vyriausybės patvirtinimo.

„Šiuo metu radome sprendimą su Kultūros ministerija, kad ši scenos įranga, t.y. anksčiau numatyti darbai, niekaip netrukdys tyrimams ir finansavimas, tikiuosi, bus atnaujintas“, - teigė S.Žutautas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybei teikiamame projekte nurodyta, kad pinigai numatomi ne tik scenos ir transformatorinės rekonstrukcijai, bet ir pagalbinių patalpų atnaujinimui, naujo priestato statybai. S.Žutautas sako, kad projektas yra tęstinis ir šiuo metu lėšos bus skiriamos tik scenos, apšvietimo atnaujinimo ir susijusiems darbams. Laikinasis LNOBT direktorius teigia, kad šių pinigų šiemet numatytiems darbams pakaks.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro investicinis projektas yra vykdomas nuo 2006 metų. Jo bendra sąmata, siekianti 22 mln. eurų, buvo patvirtinta 2008 metais. Be šiųmetinių lėšų, šiam projektui jau buvo panaudota apie 15 mln. eurų.

Generalinė prokuratūra 2015-aisiais atnaujino ikiteisminį tyrimą dėl LNOBT investicijų gavusi papildomus dokumentus Vokietijos bendrovės „SBS Bühnentechnik GmbH“ pagal teisinės pagalbos prašymą. Teatrui nuo 2002-ųjų vadovavęs G.Kėvišas birželį atleistas iš pareigų Kultūros ministerijai konstatavus, kad jis sistemingai painiojo viešuosius ir privačius interesus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų