REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Išdavė, kur nemokamai Palangoje statytis automobilius  (nuotr. tv3.lt)

Atvykstančiųjų į Palangą su automobiliu laukia nemažai finansinių iššūkių. Piniginę tuština ir nuo 2017-ųjų atsiradęs mokestis už įvažiavimą į kurortą, ir „aukso“ vertės automobilių aikštelės. Vis dėlto neskubėkite išsigąsti, nes Palangoje gausu nemokamų vietų jūsų automobiliui, tačiau apie jas žino retas.

46

Atvykstančiųjų į Palangą su automobiliu laukia nemažai finansinių iššūkių. Piniginę tuština ir nuo 2017-ųjų atsiradęs mokestis už įvažiavimą į kurortą, ir „aukso“ vertės automobilių aikštelės. Vis dėlto neskubėkite išsigąsti, nes Palangoje gausu nemokamų vietų jūsų automobiliui, tačiau apie jas žino retas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Zonos svyruoja nuo centų iki eurų

Rinkliavos už automobilio stovėjimą miesto gatvėse dydžiai priklauso nuo to, kurioje iš trijų miesto zonų automobilis stovi. Pati brangiausia zona yra žalioji – trisdešimt minučių kainuoja 0,9 eurų, viena valanda siektų 1, 7 eurų. Tokią aikštelę galima rasti ties Vytauto gatve (buvusi autobusų stotis), o paeiti iki J. Basanavičiaus pradžios tektų vos kelias minutes.

REKLAMA

Raudonoje zonoje, esančioje taip pat netoli jūros ar J. Basanavičiaus gatvės, trisdešimt minučių kainuotų 0,6 euro, o viena valanda – 1, 2 euro. Vis dėlto labiausiai apsimoka dairytis geltonosios zonos, kur automobilio stovėjimas trisdešimt minučių kainuoja 0,3 euro, vienai 1 valanda – tik 0,6 euro.

Nuo gegužės 15 d. iki rugsėjo 15 d. už automobilių stovėjimą reikia mokėti šiose Palangos miesto aikštelėse: Ronžės g. 5A (už valandą – 1 euras, už parą – 10 eurų, už mėnesį – 80 eurų). Aikštelėje, esančioje prie Vytauto g. 87 (prie Darbo biržos), rinkliava yra renkama ne darbo valandomis (nuo 18 val. iki 7 val.) bei poilsio ir švenčių dienomis (valanda – 1,2 euro).

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgaliais ir lankytojų bumo metu automobilių šiose aikštelėse netrūksta, tačiau kalbinti vairuotojai tikina, kad kito pasirinkimo neturintys. Dažnas apie nemokamas aikšteles kurorte nėra girdėjęs, o baudos už gatvėje paliktą transporto priemonę gauti nenori.

Tingintiems – brangesnė aikštelė

Palangoje netrūksta ir poilsiautojų, kurie nesuka galvos ir transporto priemonę stato ten, kur patogiau. Būtent todėl patraukliausiomis stovėjimo aikštelėmis tampa tos vietos, kurios lokalizuojasi prie svarbiausių kurorto vietų – J. Basanavičiaus gatvės, Palangos tilto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Privačių automobilių aikštelių Palangos kurorte tikrai nemažai. Jos įrengtos Birutės alėjoje, S. Daukanto gatvėje, Ramybės gatvėje, tačiau įkainius čia nustato ne Savivaldybės tarnyba, o aikštelių savininkai. Būtent todėl automobilio stovėjimas šiose vietose gali būti aukso vertės.

Arčiausiai jūros esančiose kurorto gatvėse įsikūrusios aikštelės kainuoja brangiau. Už Birutės gatvėje restorano pašonėje įrengtą aikštelę už vieną valandą tenka pakloti net 2 eurus. Ši aikštelė savo kaina yra pati brangiausia ir lenkia net žaliąją zoną. Vis dėlto savaitgaliais rasti laisvą vietą šioje automobilių stovėjimo aikštelėje gali būti net sunku.

REKLAMA

Nemokamos aikštelės – ir ant žolės

Turintys kantrybės ir galintys sau leisti pasivažinėti po Palangą turi vilties rasti vietą nemokamose zonose. Nors egzistuoja didelė tikimybė, kad tokios zonos žmonių piko metu bus užimtos, vietiniai skatina išbandyti net kelis variantus.

Nemokamos miestui priklausančios automobilių stovėjimo aikštelės yra S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, Taikos gatvėje, Ganyklų gatvėje.

Taip pat nemokamai automobilius galima pastatyti visose Palangos miesto gatvėse, esančiose į rytus nuo Vytauto gatvės! Pavyzdžiui, didelę nemokamą aikštelę galima rasti už Palangos turgaus (Beržų takas 12), kur automobilį galėsite laikyti kone visą parą. Vis dėlto pačioje turgaus aikštelėje automobilius pastatyti galima tik valandą, todėl trūkstant vietos už turgaus teks paieškoti kitose gatvėse.

REKLAMA

Pasivaikščiojus po Palangą galima rasti ir „drąsuolių“ paliktų transporto priemonių. Už J. Basanavičiaus gatvės gale įrengtų atrakcionų esančioje aikštelėje statytis automobilius draudžia, tačiau poilsiautojai nebijo palikti jų net ant žolės. tv3.lt kalbinti automobilių savininkai tikina, kad šioje zonoje automobilių tikrai nederėtų statyti, mat užfiksavus policijos pareigūnams grėstų bauda.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų