REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje Audriaus Bareišio nuotr.

Savaitės pradžia mūsų nelepins, orai dažnai bus apniukę, lietingi. Džiaukimės, kad bent jau liūtys nenumatomos, tad plaukimo įgūdžių neprireiks. Na, o gera žinia ta, kad nuo ketvirtadienio lietus trauksis, įsiviešpataus saulė, kuri džiugins iki savaitgalio.

35

Savaitės pradžia mūsų nelepins, orai dažnai bus apniukę, lietingi. Džiaukimės, kad bent jau liūtys nenumatomos, tad plaukimo įgūdžių neprireiks. Na, o gera žinia ta, kad nuo ketvirtadienio lietus trauksis, įsiviešpataus saulė, kuri džiugins iki savaitgalio.

REKLAMA

Šiandien pro daugelį Lietuvos rajonų praslinks trumpi lietūs, galima perkūnija. Pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai vietomis sieks 15–17 m/s. Temperatūra kils iki 17–21 laipsnio, vėsiausia bus pajūryje.

Antradienio naktį – rūkas

Šią naktį vietomis daug kur trumpai palis. Naktį kai kur tvyros rūkas. Temperatūra naktį daugelyje rajonų sieks 10 –11 laipsnių. Pajūryje 13–15 laipsnių.

Dieną sušils iki 17–19 laipsnių. Kaip ir naktį, taip ir dieną sulauksime kritulių, jų išvengs nebent rytinė Lietuvos dalis, su Vilniumi, pasisekti gali ir Kaunui.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį lietus dar bus mūsų palydovas

Trečiadienio naktį rytinėje ir vidurio Lietuvoje numatomas trumpas lietus, kituose rajonuose bus apsiniaukę. Vės iki +9-10 laipsnių šiaurinėje Lietuvos dalyje, Klaipėdoje iki +15 laipsnių, vidurio bei rytų Lietuvoje iki +13-14 laipsnių.

REKLAMA

Dieną pro Lietuvą toliau slinks trumpi lietūs, stipriausias lietus numatomas pajūryje, bet ten ir saulutė pasirodys, kitur dangų dengs debesų sluoksnis.

Šils iki +19-20 laipsnių, pajūryje iki +18 laipsnių. Vėjas bus nežymus.

Ketvirtadienis bus gražus

Ketvirtadienio naktį lyti jau neturėtų, bet bus apsiniaukę. Vės iki +11 -12 laipsnių, Klaipėdoje iki +13 laipsnių.

Dieną kritulių laukti nereikėtų, bus graži diena, kaitins saulė, tad tikrai galima bus galima pasidžiaugti gamta. Šils iki +22 -23 laipsnių, Kaune pakaitins ir iki +24 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį galima perkūnija

Penktadienio naktį trumpas lietus prognozuojamas tik pajūryje, kitur – be kritulių. Vės iki +13 -14 laipsnių, Klaipėdoje iki +16 laipsnių.

Dieną šiaurinėje Lietuvos dalyje kaitins iki +22-23 laipsnių. Pajūryje iki + 20 laipsnių. Likusioje Lietuvoje iki +24-25 laipsnių. Diena bus saulėta iki tol, kol neatslinks lietaus debesys, kurie dovanos ne tik lietų, bet ir perkūniją. Galimi stiprūs vėjo gūsiai.

Savaitgalis teikia malonių vilčių

Šeštadienio naktį atvės iki 15-17 laipsnių. Naktį galimas trumpas lietus. Dieną Vilniuje šils iki + 22-24 laipsnių, pajūryje iki +21 laipsnio. Lietus neprognozuojamas.

Sekmadienio naktį taip pat gali trumpai palyti. Vės iki + 14–15 laipsnių. Dieną šils iki + 24-25 laipsnių, pajūryje iki +22 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karštis mums nebūdingas

Lietuviški orai dažnai yra lydimi lietaus ir apniukusio dangaus. Karščio bangos mūsų kraštui nebūdingas.

„Nelabai būdingos mūsų klimatui karščio bangos, ir jeigu pasižiūrėtumėme keliasdešimt metų atgal, tai taip pat kaip ir šią vasarą karštų dienų nebūdavo, tų tokių tropinių orų, kokių dabar nori žmonės vasaromis, tai jų tikrai nebūdavo, arba būdavo labai mažai”, – pasakojo klimatologas Donatas Valiukas.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 17–20 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +17 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +18 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 20 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +20 laipsnis, Neryje (Vilniuje) +18 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +19 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +17 laipsnių, Kuršių mariose +18 laipsnių. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų