REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kitos komandos rengėsi pradėti kompelktacijos darbus, juos Kauno „Žalgiris“ baigė. Lietuvos čempionai šiemet ekipą susirinko kaip niekad anksti. Didelių problemų nepridarė ir netikėtas Luko Lekavičiaus skrydis į Graikiją. Ko galima laukti iš naujojo „Žalgirio“?

Kai kitos komandos rengėsi pradėti kompelktacijos darbus, juos Kauno „Žalgiris“ baigė. Lietuvos čempionai šiemet ekipą susirinko kaip niekad anksti. Didelių problemų nepridarė ir netikėtas Luko Lekavičiaus skrydis į Graikiją. Ko galima laukti iš naujojo „Žalgirio“?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausias vasaros laimėjimas – Šaras

„Esame patenkinti, – taip komplektacijos darbus TV3 žinioms įvertino „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Gavome tai, ką norėjome. Nemažai tų žaidėjų buvo pirmieji mūsų pasirinkimai. Patiems keista, kad susikomplektavome taip anksti.“

REKLAMA

Pasak P. Motiejūno, anksčiau sukomplektuoti komandą norėjo ir prie ekipos vairo likęs Šarūnas Jasikevičius.

„Tai, kad pavyko išsaugoti Šarą – didžiausias vasaros laimėjimas, – mano TV6 ir „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Rytis Vyšniauskas. – Be Šaro būtų sunkiau išlaikyti esamus ir prisivilioti naujus žaidėjus. Krepšininkai nori rungtyniauti Š. Jasikevičiaus komandoje, mokytis iš jo. Visi matome, kad „Žalgiris“ – puikus tramplinas į dar platesnius vandenis.“

REKLAMA
REKLAMA

Vasarą Kauno ekipa pranešė apie penkis naujokus.

Atvyks sunkusis krašto puolėjas Aaronas White’as, įžaidėjas Vasilije Micičius, centras Brandonas Daviesas ir lengvasis krašto puolėjas Royce’as O’Neale’as.

Kai „Žalgiris“ pranašė apie komplektacijos pabaigą, klubo planus sujaukė L. Lekavičiaus pasirinkimas. Įžaidėjas pakėlė sparnus į Graikiją – pasirašė sutartį su Atėnų „Panathinaikos“. Tačiau kauniečiams tai didele problema netapo. Jie gan greitai rado Luko pamainą – įžaidėją Dee Bostą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau atletiškumo ir mobilumo

A. White’as komandoje pakeis Brocką Motumą. R. Vyšniausko vertinimu, amerikietis prasčiau pataiko iš toli, bet geriau grumiasi baudos aikštelėje.

Komentatorius V. Micičių laiko tinkama pamaina Leo Westermannui. Krepšininkai panašūs duomenimis ir talentu.

R. Vyšniauskas įsitikinęs, kad B. Daviesas bei R. O’Neale’as „Žalgiriui“ suteiks atletiškumo ir jėgos.

Krepšinio eksperto teigimu, B. Daviesas – gerai po krepšiais kovojantis centras bei sėkmingai baigiantis atakas „du prieš du“. R. Vyšniausko nuomone, Kauno komandos naujokas – pajėgesnis žaidėjas už pirmtaką Augusto Limą.

REKLAMA

Pašnekovas pabrėžia – „Žalgiris“ praėjusiame sezone turėjo, iš esmės, vienintelį lengvąjį krašto puolėją – Edgarą Ulanovą. Dabar prie jo prisijungs R. O’Neale’as. Abu krepšininkus galima naudoti ir kaip ketvirtosios pozicijos žaidėjus.

„Apibendrinant, esu labai patenkintas „Žalgirio“ legionierių pasirinkimu, – tv3.lt sakė R. Vyšniauskas. – Aiškiai matosi trenerio filosofija bei noras užkamšyti silpnesnes vietas. Komandoje vėl bus aukštas įžaidėjas, galintis gintis prieš trijų pozicijų varžovus, o atvykę amerikiečiai pridės atletiškumo, kurio trūkdavo praėjusiame sezone. Be to, šiemet komanda bus greitesnė ir mobilesnė. Manau, Š. Jasikevičius dar daugiau remsis žemo penketo strategija. Džiaugiuosi, kad ekipa taikėsi į universalius krepšininkus, galinčius gintis prieš mažiausiai kelių pozicijų žaidėjus. Universalumas ginantis šiuolaikiniame krepšinyje labai svarbus.“

REKLAMA

Komanda bus stipresnė

R. Vyšniausko vertinimu, šiuo metu „Žalgiris“ turi gerą 10-ies žaidėjų rotaciją Eurolygai ir jaunimą, kuris turėtų gauti daugiau šansų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Komentatorius mano, kad daugiau nei praėjusiame sezone žais Paulius Valinskas, sudėtyje atsiras vietos Gyčiui Masiliui. Savo šansų LKL lauks Laurynas Birutis, Martynas Varnas.

Pašnekovas įsitikinęs – „Žalgirio“ ašis yra Paulius Jankūnas. Žaidimas suksis būtent aplink kapitoną, kurį turėtume dažniau matyti centro pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak buvusio Lietuvos rinktinės trenerio Kęstučio Kemzūros, matosi, kad „Žalgiris“ gerai atliko namų darbus, stebėjo būsimus kandidatus.

„Manau, „Žalgirio“ žaidimas turėtų būti agresyvus ir greitas, pasinaudojant geriausiomis žaidėjų savybėmis“, – tv3.lt sakė K. Kemzūra.

Jis gyrė gerą savo draugą – Š. Jasikevičių: „Šarūnas, žaisdamas krepšinį, buvo treneris aikštelėje. Jo krepšinio IQ labai aukštas. Be to, Šarūnas žaidė gerų strategų komandose ir daug ko išmoko. Jis sugeba motyvuoti žaidėjus, turi lyderio savybių, viską, kas reikalinga treneriui. Šarūnas dar jaunas strategas, tad labai karštas. Tačiau viskas su laiku.“

REKLAMA

„Žalgirio“ komplektacija puikų įspūdį palieka ir kitam treneriui – Donaldui Kairiui.

„Manau, komanda pasirinko jai tinkamus krepšininkus, – tv3.lt vertino D. Kairys. – Praėjusiame sezone nelabai mačiau silpnų „Žalgirio“ vietų, o šiemet ekipa bus dar stipresnė.“

D. Kairys mano, kad likusias ekipos vakansijas užims „Žalgirio“ jaunimas. Trenerio teigimu, 11–12 ekipos krepšininkai labai svarbūs treniruočių procese.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų