REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos moterys stokoja sveikos savimeilės. Priežasčių tam yra labai daug. Galime stebėti bendrą tendenciją: jei mama nemyli savęs, jos užaugusi dukra taip pat nelabai moka mylėti savęs. Meilė sau ryškiausiai atsiskleidžia santykiuose su kitais žmonėmis. Ypatingai – su vyrais. Labai daug moterų galvoja, kad santykių su vyru legalizuoti neverta, užtenka gyventi susimetus arba tiesiog bendrauti be įsipareigojimų. Dalinuosi vienos moters klausimu. Tikiu, kad įžvalgos paskatins susimąstyti tiek jaunas, tiek vyresnes skaitytojas.

Lietuvos moterys stokoja sveikos savimeilės. Priežasčių tam yra labai daug. Galime stebėti bendrą tendenciją: jei mama nemyli savęs, jos užaugusi dukra taip pat nelabai moka mylėti savęs. Meilė sau ryškiausiai atsiskleidžia santykiuose su kitais žmonėmis. Ypatingai – su vyrais. Labai daug moterų galvoja, kad santykių su vyru legalizuoti neverta, užtenka gyventi susimetus arba tiesiog bendrauti be įsipareigojimų. Dalinuosi vienos moters klausimu. Tikiu, kad įžvalgos paskatins susimąstyti tiek jaunas, tiek vyresnes skaitytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Esu mylima meilužė“

Moteris, pasiekusi Kristaus amžių, dalinasi savo istorija: labai nori vaikelio, tačiau labai dažnai patiria dėl to nerimą. Ji bijo ne tik nėštumo, bet ir gimdymo, visų susijusių su kūdikiu nepatogumų. Moteris prisipažįsta, kad yra vieno vyro meilužė.

REKLAMA

Šis faktas jai taip pat kelia nerimą: ji bijo likti viena. Gražia save laikanti moteris pasakoja, kad su mylimu vyru, kuris turi šeimą, praleidžia daug gražaus laiko: keliauja, lankosi restoranuose, tiesiog būna kartu.

Jie susipažino naktiniame klube. Tuo metu moteris išgyveno išsiskyrimo liūdesį. Nepažįstamasis jai sudarė nelaimingai vedusio vyro įspūdį. Jie daug šnekėjosi, guodė vienas kitą. Nenorėdami pratęsti bendravimo, vienas kitam kontaktų nedavė. Moteris pasakojo, kad po kelių savaičių jie vėl susitiko tame pačiame bare. Kaip ji pati sakė – „netikėtai“.

REKLAMA
REKLAMA

Jauna žavi pažįstamoji aiškiai matė, kad ji patinka vyrui. Vyras patiko ir jai. Jų partnerystė tęsiasi daugiau nei metus. Vyras, anot moters, jau apsisprendė išsiskirti su žmona, tačiau vis dar delsia. Moteris svajoja apie jų bendrus vaikus, fantazuoja, kaip jie gražiai gyvens kartu ir rūpinsis jais. Ji tiki, kad jai pastojus, vyras tikrai išsiskirs su savo žmona. Tačiau tuo pačiu metu moterį gąsdina jos baimė likti vienai. Kas bus, jei jos svajonės suduš?

Padarykime šios situacijos išklotinę

1. Moteris pasiekusi Kristaus amžių patiria ypatingai reikšmingus įvykius. Sakoma, kad po 30 -ojo gimtadienio moterys gauna lemtingų pamokų, laiko svarbiausius savo gyvenimo egzaminus. Tad ši istorija – visai nestebina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Moteris nori vaikelio. Svarbu įsisąmoninti, kad kai tik moteris prisiriša prie kokio nors noro, ji nebemato realybės. Mąstymas susiaurėja. Vaikai nėra gyvenimo tikslas. Vaikai nėra priemonė būti laimingai. Vaikai nėra priemonė užpildyti savo vidinę tuštumą ar įprasminti gyvenimą. Moteriai verta atrasti galimybę būti laimingai su tuo, kas yra. Kai tik moteris susikoncentruoja į vyro paiešką, visi vyrai tarsi bėga nuo jos.

Todėl verta norėti savęs: laimingos, sveikos, sėkmingos. Ir daryti viską, kas susiję su laime ir sėkme. Atkreipiu dėmesį, kad vaiko nori tik moteris. Nėra jokios žinios, kad vyras taip pat turi fantazijų apie jų bendrų vaikus. Nėra jokios žinios, apie vyro jau egzistuojančius vaikus. Net jeigu vyras leidžia pasakyti, jog galvoja apie jų bendrus vaikus arba kad jam taip pat patinka vaikai, tai, greičiausiai, vyksta dėl pataikavimo moteriai, kurią dėl savo patogumo nori dar pasilaikyti arčiau savęs. Kai vyras nori vaikų, jis turi planą, kaip juos gauti. Ir tame plane moteris – tai svarbiausia priemonė. Ar pamiršome?

REKLAMA

3. Moteris išgyvena daug baimių. Ką tai reiškia? Baimė – tai tikėjimo stoka. Kuo daugiau žmogus bijo, tuo mažiau tiki. Moteris savo prigimtimi yra labai galinga. Moteriai tikėti yra gyvybiškai svarbu. Galima sakyti, kad nesvarbu, kuo moteris tiki, svarbu – kad tiki. Tikėti savo iliuzijomis, fantazijomis yra labai pavojinga. Iliuzija nesusijusi su realybe. Ir tai moterį atitolina nuo realios sėkmės.

Moteris tarsi susipainioja, kas yra jai laimė ir sėkmė. Labai svarbu savyje puoselėti tikėjimą. Galima pradėti nuo savęs. Kai aš tikiu savimi, aš tikiu, kad pajėgsiu tinkamai pasirūpinti vaikeliu. Jam viskas bus gerai. Kai moteris tiki savimi, ji pradeda tikėti ir šalia esančia realybe: draugais, artimaisiais, Aukščiausia jėga. Moteris nurimsta tuomet, kai ji pradeda pasitikėti Dievu. Nesvarbu, kaip mes vadiname tą nematomą Kūrėją. Svarbiausia – pasitikėti, atsiduoti. Tikėti, kad viskas bus gerai. Tikėti, kad manimi pasirūpins, o aš darysiu viską, kas priklauso nuo manęs.

REKLAMA

4. Moteris bijo nepatogumų dėl kūdikio. Jų bus. Auginti vaikus – tai tarnystė. Tai puiki priemonė mažinti savo egoizmą. Tiek moterims, tiek vyrams. Sakoma, kad jei moteris niekuo nesirūpina, jos prigimtis miega. Todėl verta rūpintis tuo, kas yra. Tikėjimas savimi, savo galiomis padeda rūpintis kitais ramiau.

Tikėjimas moko atidėti savo nesvarbius poreikius į šalį ir globoti tą, kuris pirmuosius savo gyvenimo metus be kito žmogaus net neišgyventų. Vakarietiška pasaulėžiūra naikina moters prigimtį. Yra daug moterų, kurios nenori turėti vaikų, nes nenori tarnauti, nori mėgautis gyvenimu be įsipareigojimų. Pripažinimas to – tai drąsa būti savimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Moteris save vadina meiluže. Verta pripažinti, kad moteris yra tiesiog niekas. Ji santykiuose su konkrečiu vyru neturi jokio statuso. Visata žino, kad jos nėra. Ir visai nesvarbu, kaip atrodo pačiai moteriai. Moteris bando savo neegzistavimą kompensuoti gyvenimo malonumais: kelionėmis, skaniais valgiais, nerūpestingu laiko leidimu. Tačiau tai niekada niekada niekada neišgelbės nė vienos moters nuo gyvenimo beprasmybės.

Ji pasireiškia baime, depresija, nerimo atakomis, melu. Kad moteris įgytų jai tinkamą statusą, ji turi kažką daryti. Nefantazuoti, o veikti. Visų pirma, verta drąsiai sau pripažinti, ką gi aš jaučiu, kai esu niekas šio vyro gyvenime. Kai moteris gaus atsakymą iš savo vidaus, ji po kurio laiko žinos, ką jai daryti. O dabar kurį laiką teks pagyventi kaip linksmųjų kalnelių karuselėje: iliuzijos moterį kelia į viršų ir ji linksminasi, realybė ją leidžia į apačią ir ji bijo likti viena, nes pačios vidus puikiai žino, kad ji ir taip yra viena. Ir tai, kad ji save laiko gražia, esmės nekeičia, laiminga ja nedaro.

REKLAMA

6. Vyro ir moters pažintis labai daug pasako. Kai vyrui sunku, jis sprendžia sunkumus. Šis gi – svaiginasi, vengia atsakomybės, ieško malonumo, bėga nuo realybės, išduoda savo žmoną, kuriai yra įsipareigojęs. Vyras išduoda ir save. Kai moteriai sunku, ji ieško, kas jai padės. Tačiau moteriai verta žinoti, kad naktiniame klube tinkamos pagalbos surasti neįmanoma. Ypač vyre, kuris sudaro nelaimingai vedusio įspūdį.

Juokingai skamba ir „netikėtas“ susitikimas po kelių savaičių tame pačiame klube. Ar kas nors supranta tikimybių teoriją? Paskaičiuokim: kokia tikimybė, kad x vyras susitiks y moterį A bare, kuriame jau kartą buvo susitikę, jei x vyras ir y moteris vėl eis į tą barą? Tai tikrai nebuvo netikėtumas. Tai susitikimo sąlygų išpildymas savo laisva valia. Ir moteriai netrukdo faktas, kad x vyras jau turi žmoną.

REKLAMA

Abiems būtų sveika prisipažinti, kad dabar jie nori tiesiog bendrauti be įsipareigojimų. Tik ar jie pasiruošę už tai sumokėti didelę kainą? Iš moters pasakojimų akivaizdu – moteris jau nebeturi kuo mokėti, ji patiria daug vidinių sunkumų. Vyrui tokia situacija yra labai patogi: jis turi tvirtą pagrindą po kojomis, šeimą, nuo sunkumų šeimoje jis bėga pas „erotinę fantaziją“, t.y. realiai neegzistuojančią moterį, svajonių deivę, kuri bet kada, vyrui panorėjus, gali išnykti. Bėda ta, kad svajonių deivė pasidarė labai jau žemiška: rezga planą, kaip tą vyrą išlaikyti prie savęs amžiams. Tik ar jis yra tas, kurį galima išlaikyti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Visoms moterims verta įsisąmoninti: kai vyras nusprendžia, tai vyras padaro. Jei jis nedaro, vadinasi, abejoja. Vyras yra tas, kurio elgesys, mintys ir žodžiai sutampa. Parodykit vyrą, kurio sprendimui trūksta ryžto. Nėra tokio. Ryžto nėra, kai nėra sprendimo. Kaip vyras sako, taip ir daro. Tai yra vienas svarbiausių vyriškumo požymių.

O ką galvojame mes? Kelionės, šampaniukas, dovanos, linksmybės, gražūs žodžiai, mylėjimasis, pažadai? Drąsiai teigiu: šis vyras nenusprendė išsiskirti, todėl vis dar neišsiskyrė. Tam priežasčių gali būti labai daug. Viena iš jų – jis nemyli savo deivės. Nes deivė nemyli savęs. Deivė net vyro nemyli. Ji tik nori jo sąskaita būti laiminga. Todėl ir rezga planus apie nėštumą.

REKLAMA

Tačiau laiminga negali būti, nes ji vyro gyvenime neegzistuoja. Tą pripažinti yra skausminga, tačiau tai būtų sveikatos požymis. Kol nuolat kuriamos iliuzijos neišvedė moters iš proto. Nerimas, baimė, liūdesys – tai sielos ženklai, siunčiami moteriai. Jie tarsi sako: atsipeikėk, realybė yra ne tai, ką tu galvoji, prabusk, liaukis miegoti, tu ne meilužė, tu nemylinti ir nemylima, tavęs nėra, busk, kęsk skausmą, tu esi stipri, tu turi save, busk, nes tu verta gyventi gyvenimą!

8. Kas bus, jei svajonės suduš? O gi nutiks geriausia, kas gali nutikti šios moters gyvenime. Ji gaus kaip šlapiu skuduru per veidą už savęs išdavystę. Ji pasijus tuo, kuo privertė save būti virš metų. Niekuo. Ir tai bus labai skausminga. Ji nekęs kitų moterų ir savęs už tai, kad svajojo apie tai, ką kitos jau turi. Turi ne todėl, kad yra geresnės, o todėl, kad mato realybę. Tokią, kokia ji yra.

REKLAMA

Ji pyks ant viso pasaulio, kad jis toks neteisingas. Ji nepyks ant vyro, ji per daug į jį įsikabinusi. Nes kai geras jis, gera ir ji. Tačiau tai, kas skatina jos viduje ją sau meluoti, neturi gėrio prigimties. Turi didelę prasmę. Busti gyvenimui. Gali būti, kad ji pradės svaigintis. Gali būti, kad ji miegos su daug nelaimingai vedusių vyrų. Iš keršto.

Gali būti, kad ji praras norą gyventi. Nes jai atrodys, kad jos gyvenimas nyksta, byra, kaip trupiniai nuo stalo. Ir tai bus geriausia, kas gali įvykti moteriai, kuri pasiekė Kristaus amžių. Nes ji turi galimybę sužinoti: kai stovi ant bedugnės krašto, kai atrodo, kad blogiau būti jau negali, tu turi net dvi galimybes – arba kristi dar žemiau, arba kilti aukštyn. Tavo likimas – tavo rankose. Aš tave myliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų