REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atostogų metu trokštame savęs nevaržyti, leisti sau pasilepinti gardžiai valgiais, tačiau taip pat nerimaujame ir dėl gręsiančio papilnėjimo. Be to, jei nusimato ne pažintinės, o poilsinės atostogos, atrodo, papildomi kilogramai neišvengiami.

Atostogų metu trokštame savęs nevaržyti, leisti sau pasilepinti gardžiai valgiais, tačiau taip pat nerimaujame ir dėl gręsiančio papilnėjimo. Be to, jei nusimato ne pažintinės, o poilsinės atostogos, atrodo, papildomi kilogramai neišvengiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokių mitybos principų reikėtų laikytis atostogaujant, kad vėliau nebūtų baisu lipti ant svarstyklių, pasakoja mitybos konsultantė Laima Mazeliauskienė.

REKLAMA

„Pirmiausia, svarbu nepamiršti maitintis reguliariai – 5 kartus per dieną, kas 3-4 valandas. Būtina valgyti daug šviežių daržovių ir vaisių, kadangi juose gausu ne tik vitaminų ir mineralinių medžiagų, bet ir maistinių skaidulų, kurios žarnyne sujungia dalį riebalų ir pašalina juos iš organizmo“, – pataria pašnekovė.

Vietoj pyragaičių – sveiki desertai

Specialistė primena, kad vasara – tobulas metas uogoms, kurios gali puikiai pakeisti riebius ir kaloringus saldumynus.

REKLAMA
REKLAMA

„Saldžiose, sultingose uogose pilna ne tik natūralių vitaminų, bet ir flavonoidų – galingų kovotojų su ligomis, kurie paskatina kraujo pritekėjimą į odą, gerina jos išvaizdą bei struktūrą. Tad toks pasirinkimas padės pasirūpinti ne tik savo kūno linijomis, bet ir sveika, gražia oda. Vienintelis saldumynas, kurio nauda sveikatai įrodyta – juodasis šokoladas. Galite leisti sau kasdien suvalgyti 40 g. juodojo šokolado, kuris taip pat jums suteiks daugiau žvalumo bei energijos.

Be abejo, atostogų metu dažnai norisi pyragaičių ar kitų skanumynų, tačiau jei dažniau susimąstytume, kokią mums tai daro žalą, manau, kur kas mažiau norėtųsi bandelių su kremais, pagamintų iš hidrintų riebalų ar aliejaus prisigėrusių spurgų“, – sako Laima Mazeliauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dažnai girdime, kad cukrus yra viena pagrindinių viršsvorio priežasčių, tačiau kartais net nenutuokiame, jog net mažas jo kiekis gali svoriui daryti didelę įtaką. Jei suvalgius 25 g. cukraus jo teikiama energija neišeikvojama, šis cukrus pavirsta į 10 g. riebalų, kurie yra viena iš ankstyvos aterosklerozės vystymosi priežasčių.

Sportas gamtos apsuptyje

Poilsiaujant dažnai nesinori lindėti sporto salėje, tad stenkitės atrasti fiziškai aktyvią veiklą gryname ore, kuri jums teiktų malonumą. Be to, šiltuoju laikotarpiu, net atostogų metu, lengviau save motyvuoti eiti pabėgioti ar išbandyti kitas sporto rūšis žalumos apsuptyje, todėl nebijokite eksperimentuoti ir stengtis atrasti kažką naujo.

REKLAMA

„Atminkite, kad svarbu pasirinkti tinkamą treniruotės laiką, kada nėra karšta. Taip pat treniruotę patartina baigti ne vėliau, kaip likus 2 val. iki miego. Be to, jei mityba nėra subalansuota, o fizinis krūvis – nemažas, tokiu atveju organizmui ilgainiui gali pradėti trūkti vienokių ar kitokių medžiagų. Viso to pasekmės – energijos stoka, nuovargis, įvairios traumos, kad gali itin greitai sugadinti jūsų atostogas.

Taigi, aktyviau sportuojant būtina vartoti maisto papildus bei vitaminus. Jie padeda atstatyti prarastas jėgas, organizmui grąžina prarastas medžiagas. Vienos svarbiausių mineralinių medžiagų sportuojant – tai kalis ir magnis. Jos reikalingos geram širdies darbui bei raumenims. Aktyviai treniruojantis dar labai svarbu vartoti pakankamai skysčių, nes organizmas skysčius išprakaituoja, o su prakaitu pasišalina iš organizmo daug įvairių biologiškai aktyvių medžiagų“, – teigia pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų