REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
Akimirkos iš Palangos (nuotr. Eimanto Genio)

Žymiausią šalies kurortą renkasi ne tik ištroškę linksmybių, bet ir poilsiaujančios šeimos. Ir nors Palangoje netrūksta tėvų su vaikais, visi sutartinai kartoja – užsienyje atostogauti yra žymiai pigiau.

53

Žymiausią šalies kurortą renkasi ne tik ištroškę linksmybių, bet ir poilsiaujančios šeimos. Ir nors Palangoje netrūksta tėvų su vaikais, visi sutartinai kartoja – užsienyje atostogauti yra žymiai pigiau.

REKLAMA

Tuo tarpu verslininkai trina rankomis – tėvai mažiesiems leidžia išbandyti net ir piniginę gerokai palengvinančias pramogas.

Trys dienos šeimai – tūkstantis eurų

Iš Kauno atvykusi keturių asmenų šeima atostogavo tris dienas, tačiau Palangoje „paliko“ įspūdingą sumą. Už poilsį viešbutyje su įskaičiuotais pusryčiais sumokėjo net 500 eurų. Kaip patys sako, lygiai tiek pat išleido ir likusioms pramogoms: restoranams, atrakcionams, žaidimams.

„Šeimai apsilankymas restorane kainuoja nuo 50 iki 150 eurų. Mes per daug neskaičiuojame, bet kainos dvigubai mažesnės nei vakarų pakrantėje“, - sako tėtis.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi ne visi gali sau leisti tokias prabangias atostogas. Į Palangą su mažamečiu sūnumi atvykę Ieva ir Julius dažniausiai džiaugiasi jūros teikiamomis pramogomis, o ir nakvynės ieškojo pigesnės. Jie nusprendė išsinuomoti kambarį, už kurį trys asmenys parai moka 35 eurus.

REKLAMA

„Teko girdėti, kad kainos viešbučiuose žymiai didesnės, todėl mūsų tikslas buvo išsinuomoti nakvynę iki 50 eurų“, - sako tėvai. Ir nors šeima stengiasi pataupyti, jie restoranų ir kavinių nevengia. Tik tuomet labai praverčia siūlomos akcijos.

„Esame valgę dienos pietus, tai šeimai išleidome 12 eurų“, - sako tėvai.

Tik tv3.lt taip pat kalbinta prisistatyti nenorėjusi keturių asmenų šeimyna išdavė, kad už savaitę viešbutyje moka „normalią“ kainą.

„Kambarių kaina svyruoja nuo 70 iki 150 eurų, bet mes rinkomės pigesnį variantą. Pusryčiai neįskaičiuoti, bet daug neišleidžiame, nes Palangoje gausu nemokamų linksmybių – vaikštome prie jūros, lesiname antytes, lankomės muziejuose“, - išduoda šeimyna.

REKLAMA
REKLAMA

Emigrantai nustebę – užsienyje žymiai pigiau

Anglijoje gyvenanti Tomo ir Ievos šeima į Palangą atvyko po dešimties metų pertraukos. Juos paveikė sentimentai, tačiau kartu su dviem vaikais atvykę tėvai drąsiai teigė – važiavo su dideliu išgąsčiu.

„Buvau nugąsdintas, kad cepelinai kainuos vos ne dešimt eurų“, - juokiasi tėtis.

Penkioms dienoms atvykusi šeima apsistojo visai jūros esančiuose apartamentuose. Už prie pat kopų esantį kambarį keturių asmenų šeima moka 60 eurų parai.

„Galima gauti pigesnius namus, bet žymiai blogesnės kokybės“, - sako šeimyna. Kadangi į kainą nėra įskaičiuotas maitinimas, tėvai su vaikais naudojasi tiek apartamentuose esančia virtuve, tiek restoranų pasiūlymais. Vis dėlto dažniau renkasi savo gamintą maistą, nors ir kavinėse sugeba apsisukti už 20 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeimyna tikisi už penkių dienų poilsį išleisti mažiau nei tūkstantį eurų, tačiau sutinka – užsienyje atostogauti būtų žymiai pigiau.

„Mes atvykome dėl sentimentų, pušyno – mums čia namų kurortas. Bet dėl kainos nėra, ką kalbėti. Kiek mes čia mokame, tai Ispanijoje beveik dvi savaites galėtume prabūti. Čia viską perkamės patys, gaminamės, bet ten už tą pačią kainą su maitinimu gautume. Ten tikrai pigiau, nes daug agentūrų, pasiūla didesnė“, - pasakoja emigrantai, dažnai keliaujantys į Europos pietus.

Jie puikiai prisimena neseniai vykusias atostogas Ispanijoje, kur už dešimties dienų atostogas keturių žvaigždučių viešbutyje, su „viskas įskaičiuota“ pasiūlymu, skrydžiais sumokėjo vos 1,1 tūkst. eurų. Ir tai dar nebuvo pigiausias pasiūlymas. Minčiai, kad atostogauti užsienyje yra pigiau, pritaria ir Julius su Ieva.

REKLAMA

„Palangoje tikrai brangiau nei, pavyzdžiui, Sicilijoje. Bent jau nakvynė tai tikrai, o vakarienės kaina panaši į čia esančias. Užsienio kurortuose tikrai pigiau, bet čia atostogauti, turint mažą vaiką, yra patogiau“, - sako Julius.

Skirtumas akivaizdus ir tikrai šokiruojantis – dešimties dienų poilsis Ispanijoje gali prilygti šeimos trijų dienų atostogoms Palangoje.

Pramogų kainoraštis irgi atims žadą

Lietingą vasarą Palangoje didelės paklausos sulaukė dviračiai. Vienos transporto priemonės kaina yra 2 eurai valandai, vaikams taikoma lygiai tokia pati suma.

Jei nuomojamas dviratis su kėdute – trys eurai, dviratis su priekaba – keturi eurai. Kadangi vasaros pradžia buvo labai lietinga, populiarūs tapo ir dviračiai su stogais. Vienai valandai dvivietis dviratis kainuoja aštuonis eurus, tačiau keturių asmenų šeima valandai turėtų pakloti net 12 eurų. Šešiavietė transporto priemonė valandai kainuotų 18 eurų.

REKLAMA

Mažiesiems pasivažinėjimas J. Basanavičiaus gatvėje esančiais traukinukais kainuoja 2 eurus. Vis dėlto didesnės eilės mažų ir didelių lankytojų buriuojasi prie virtualios realybės atrakcijos, kuri visiems kainuoja po 5 eurus.

Ir nors didžioji dalis kalbintų asmenų teigia, kad Palangoje gausu nemokamų atrakcijų, akivaizdu, kad lietingu laikotarpiu geriausiai gelbsti apsilankymas restoranuose. Vis dėlto kainos šeimai gali kaip reikiant išgąsdinti.

Restorano „Molinis ąsotis“ darbuotoja teigia, kad keturių asmenų šeima jų restorane gali pavalgyti už 30-40 eurų, tačiau išskirtinių pasiūlymų šeimos nėra.

Nuolaidų tėvams ir jų vaikams nesiūlo ir restoranas „Monika“, keturių asmenų šeimai už pietus tektų pakloti apie 60-70 eurų“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų