REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Italijoje netoli pietinio Neapolio miesto sugriuvus daliai keturaukščio namo gelbėtojai šeštadienį pranešė, kad visi dingusiais laikyti žmonės rasti žuvę ir kad šios nelaimės aukų skaičius išaugo iki aštuonių.

REKLAMA
REKLAMA

Nelaimė įvyko Tore Anunciatos mieste, esančiame Vezuvijaus ugnikalnio papėdėje. Nedidelio daugiabučio du iš keturių aukštų įgriuvo apie 6 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai daugelis gyventojų dar miegojo.

REKLAMA

Ugniagesiai ir savanoriai nelaimės vietoje dirbo nuo penktadienio ryto ir iki tos dienos vakaro surado tris lavonus. Pastangos rasti penkis kitus dingusius žmones tęsėsi visą naktį; gelbėtojams daug kur griuvėsius teko ardyti rankomis.

Šeštadienio rytą, kai buvo ištrauktas paskutinis kūnas, tapo aišku, kad niekas neliko gyvas. Kaip praneša vietos žiniasklaida, tar aukų buvo savivaldybės architektas, vadovavęs viešų ir privačių statinių saugos patikroms apie 40 tūkst. gyventojų turinčiame mieste.

REKLAMA
REKLAMA

Jo žmona ir 27 metų sūnus taip pat žuvo per griūtį, įvykusią namo dalyje, kurioje buvo miegamieji. Dar žuvo sutuoktinių pora ir jų du vaikai - aštuonerių ir 14 metų, bei 65 metų moteris, gyvenusi viena.

Witnesses said a freight train passed on the neighbouring railway track just before the building collapsed, while others noted that renovation works had been under way on the lower floors.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad kaimynai negirdėjo jokio sprogimo, tik griūvančio pastato trenksmą.

Įvykio liudininkai pasakojo, kad prieš pat griūtį šalia esančiu geležinkeliu pravažiavo traukinys. Kiti pažymėjo, kad pastato apatiniuose aukštuose vyko renovacijos darbai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų