REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš veiksmingiausių kelių sveikos ir skaisčios odos link – veido valymas. Dažnai dėl didelio noro atrodyt dailiai su veido oda imame elgtis neatsargiai, namuose išbandome įvairiausias procedūros, veido valymus, kas vėliau gali atnešti ir atvirkščią rezultatą.

Vienas iš veiksmingiausių kelių sveikos ir skaisčios odos link – veido valymas. Dažnai dėl didelio noro atrodyt dailiai su veido oda imame elgtis neatsargiai, namuose išbandome įvairiausias procedūros, veido valymus, kas vėliau gali atnešti ir atvirkščią rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ kosmetologė Ugnė Želvytė-Juškevičienė įvardina, kaip išvengti veido odos priežiūros klaidų ir ko griebtis, norint džiaugtis sveika bei švaria oda.

REKLAMA

„Be abejo, sutiksite, jog niekas taip nepuošia moters, kaip sveika veido oda. Vis dėlto, dažnas atvejis, kada mišri arba riebi veido oda yra netinkamai prižiūrima, todėl ilgainiui atsiranda užsikimšusios poros, pūliniai, odos papilkėjimas ar kitos odos problemos, verčiančios moteris nerimauti. Tokiu atveju situacija dar labiau pablogėja, kada siekiant pagerinti padėtį imama spaudinėti pūlinukus ar kitaip gelbėti odą“, – kalba specialistė. 

REKLAMA
REKLAMA

Veido valymas namų sąlygomis

Specialistė teigia, jog norint išsaugoti sveiką odą, pirmiausia rekomenduojama atlikti gydomąjį veido valymą, kurio metu parenkamos konkrečiam odos tipui tinkamiausios priemonės, neleidžiančios odai vėl užsiteršti. Po veido valymo procedūros, kada poros yra švarios, šios atlieka savo funkciją, riebalinės liaukos neužsikemša, uždegimo nelieka ir veidas natūraliai ima švytėti.

„Dažnai moterys, besistengdamos turėti nepriekaištingą odą, pačios namuose išbando įvairiausias procedūras ir rezultatai ne visada būna džiuginantys. Todėl pirmoji taisyklė, kuria privaloma vadovautis, norint odą išlaikyti sveiką – veido valymą gali atlikti tik medicininį išsilavinimą turintis kosmetologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei šioms procedūroms kreipsitės į profesionalus, išvengsite komplikacijų, kaip kraujosruvos, kurios atsiranda dėl per didelio odos spaudimo, randų, pigmentinių dėmių, taip pat atsirandančių dėl odos pažeidimų. Nereikės pergyventi dėl paūmėjusių odos uždegimų ar infekcijų išplitimų, kurie atsiranda, jei veido valymas atliekamas esant uždegiminiams spuogams“, – patarimais dalinasi Ugnė Želvytė-Juškevičienė. 

Kad išvengtume odos infekcijų

Antroji taisyklė, kurią verta įsidėmėti, jog veido valymo negalima atlikti patiems. Net patyręs kosmetologas ne visada veido valymą daro vien tik rankomis ir į pagalbą dažnai pasitelkia specialius aparatus, todėl namų sąlygomis tinkamai atlikti procedūrą pačioms tampa beveik neįmanoma.

REKLAMA

„Žinome, jog paauglystės laikotarpiu taip pat itin ima kamuoti spuogai, todėl jei turite vaikų paauglių, paaiškinkite jiems, jog būtina neliesti uždegiminių židinių nosies-smakro trikampio zonoje, kadangi tai odai labai pavojinga. Šios zonos kraujotaka tiesiogiai jungiasi su smegenų kraujotaka ir jeigu spaudžiant spuogą būtent šioje vietoje, infekcija gali išplisti, o to pasekmės gali būti net galvos smegenų dangalų uždegimas.

Trečioji svarbi taisyklė – veido valymą galima atlikti tik esant nesudirgusiai odai. Jeigu odoje yra nors vienas uždegiminis židinys, veido valymo procedūros atlikti negalima. Iš pradžių būtina gydytojo konsultacija, uždegimo gydymas ir tik po to galima atlikti veido valymą. Kitu atveju infekcija išplis.

Visgi, veido valymas nėra pati maloniausia procedūra, bet tinkamai parinktas procedūrų pobūdis ir kiekis sukuria puikų terapinį efektą. Iš pradžių procedūrą reikia atlikti kas mėnesį. Tada, kai veido oda normalizuojasi, veido valymą pakanka atlikti vieną kartą per du ar tris mėnesius“, – pasakoja kosmetologė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų