REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieniems pajūris – vasaros poilsio vieta nuomojamame viešbučio kambaryje, kitiems – antri namai. Tačiau vis daugiau lietuvių per vasarą nori ilsėtis ne viešbučiuose, o nuosavuose namuose.

Vieniems pajūris – vasaros poilsio vieta nuomojamame viešbučio kambaryje, kitiems – antri namai. Tačiau vis daugiau lietuvių per vasarą nori ilsėtis ne viešbučiuose, o nuosavuose namuose.

REKLAMA

Tad kiek gi kainuoja būstas pajūryje? Štai šiuos butus ir kotedžus bene arčiausiai jūros Giruliuose naujoje gyvenvietėje siūlantys pardavėjai vilioja į saugų ir aptvertą kvartalą.

Pusė būstų čia jau parduota ir labiausiai juos graibsto klaipėdiečiai kaip pirmąjį būstą. Trečdalis pirkėjų – kauniečiai. Kotedžai ir butai – nuo 55 iki 140 kvadratinių metrų. Norint apsigyventi čia, reikės nuo maždaug 130 tūkstančių iki trečdalio milijono eurų.

Keliaukime į Palangą. Pastaruoju metu ten įvairių naujų butų pasiūla – išties didelė. Kurorte populiariausi – labai maži butai, nuo 25 iki 50 kvadratinių metrų.

REKLAMA
REKLAMA

Štai šiame sujungta virtuvės ir svetainės erdvė, vonia ir šiek tiek atskirta zona miegui. Nors butų siūloma daug, pačiame miesto centre naujų namų statyti nėra kur, tad daugiabučiai įrengiami renovuojant senus pastatus.

REKLAMA

Nesunku paskaičiuoti, kad norint čia įsigyti nekilnojamąjį turtą, kišenėje reikia bent 100 tūkst. eurų.

Dažniausiai būstą pajūryje perka ir įperka lietuviai didmiesčių gyventojai. Taip pat emigrantai, kurie taip investuoja uždirbtus pinigus ir tikisi senatvę leisti Lietuvoje, butai domina ir užsieniečius – Palangoje, pavyzdžiui, butus turi anglai ar Vakarų europiečiai. Tautiečiams dažniausiai butas prie jūros – vasaros būstas.

Jei per brangu Palangoje, būsto vasarai galima dairytis Šventojoje. Šiuose aukščiausiuose Šventosios daugiabučiuose parduodami butai su vaizdu į jūrą. Kainos – nuo 40 iki 130 tūkst. eurų priklausomai nuo buto ploto, įrengimo, aukšto.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai – gana konservatyvūs pirkėjai, tad šis nestandartinis architekto Andriaus Skiezgilo projektas prie pat Palangos, Nemirsetoje, savo šeimininkų dar laukia.

Taigi pigiausi butai Lietuvos kurortuose – nuo maždaug 30-ies tūkst. eurų. O kiek gi brangiausi?

Pasidairius internete, pavyzdžiui, Ispanijoje, Alikantėje, galima rasti butų už 100 tūkst. eurų. Kanarų salose dviejų-trijų kambarių butą galima nusipirkti už 50-60 tūkst. eurų. Kai tuo tarpu lietuviškas ir ispaniškas vidutinis mėnesio atlyginimas skiriasi tris kartus mūsų nenaudai.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų