REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Caitlin Pettigrew  (nuotr. facebook.com)

Žmonėms, atsikračiusiems viršsvorio, šį lemiamą gyvenimo sprendimą priimti padeda tam tikri įvykiai.

23

Žmonėms, atsikračiusiems viršsvorio, šį lemiamą gyvenimo sprendimą priimti padeda tam tikri įvykiai.

REKLAMA

Caitlin Pettigrew (27) iš Australijos ta akimirka buvo tada, kai geriausia draugė paprašė būti pamerge jos vestuvėse.

„Pamenu kaip tėtis sakė: „Tu nebūsi ta stora pamerge, ar ne?“, - teigė Caitlin.

Tada moteris nusprendė, kad pats laikas suimti save į rankas ir kažką daryti su šiuo tikrai naudos nedarančiu svoriu. Ilgą laiką ji nesiryžo gyvenimo pokyčiams, nes jautėsi nepakankamai savimi pasitikinti.

Per dieną Caitlin surūkydavo 25 cigaretes, tačiau atsisakiusi šio žalingo įpročio ir nusprendusi sumažinti suvartojamo cukraus kiekį, moteriai pavyko atsikratyti net 49 kg.

Žurnalui „FEMAIL“ ji sakė, kad pirmas žingsnis jos kelionėje gražesnio kūno link buvo asmeninio trenerio paieškos.

„Tapau „General Fitness Club“ klubo nare. Pamenu, kaip pirmą dieną į sporto salę lipant laiptais man buvo sunku. Supratau, jog esu labai prastos fizinės formos. Tai buvo metas, kuomet savo gyvenime privalėjau kažką keisti, nes sumažėjus savigarbai vis rečiau dalyvaudavau renginiuose ir viešuose draugų susibūrimuose“, - teigė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Caitlin teigė, jog asmeninis treneris jai liepė išbandyti 12 savaičių „Tavo nauja pradžia“ iššūkį, prasidedantį kiekvieną naujų metų vasario mėnesį.

REKLAMA

Vestuvės turėjo vykti rugsėjo mėnesį, tad laiko buvo pakankamai. Supratau, kad į tai turiu žiūrėti l rimtai, tad tapau sau labai griežta“, - sakė ji.

Ką reiškia griežta? Caitlin teigė atsisakiusi kelių gėrimų, kuriais save palepindavo po darbo, taip pat cukraus, greito maisto ir kasdien valgomų patiekalų, kuriuose gausu nereikalingų angliavandenių.

„Kasdien taip pat surūkydavau 25 cigaretes, tad jų taip pat atsisakiau“, - sakė ji. „Vietoje to nusprendžiau skirti 30-45 minutes kasdieniams pasivaikščiojimams, kuriais užbaigdavau savo 10000 žingsnių per dieną normą. Su treneriu matydavausi tris kartus per savaitę ir atlikdavau sustiprinto rėžimo treniruotes.“

REKLAMA
REKLAMA

Kūno pokyčiai ir geresnė savijauta

Medicinos įstaigos registratūroje dirbanti Caitlin rezultatus pamatė labai greitai. Trečią ar ketvirtą iššūkio savaitę ji pastebėjo kūno pokyčius, o moters bendra savijauta žymiai pagerėjo.

„Elgiausi atsakingai ir rašiausi viską, ką valgiau. Tai pat patiko savaitės pradžioje ruošti patiekalus ateinančioms dienoms. Kadangi mano grafikas labai užimtas, žinojau, kad viskas turi būti paruošta ir lengvai prieinama, nes kitaip galiu priimti netinkamus sprendimus“, - pasakojo Caitlin. „Visiškai atsisakiau cukraus ir cigarečių. Nors iš pradžių buvo be galo sunku ir naktimis sapnuodavau keistus sapnus, skaudėdavo galvą ir nuolat jaučiau nuovargį, trečią ar ketvirtą savaitę pradėjau jaustis geriau. Mažėjant svoriui kartu išryškėjo ir nauji mano bruožai. Veidrodyje mačiau visai kitą moterį. Kodėl taip ilgai su savo kūnų elgiausi netinkamai?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

12-kos savaičių iššūkio pabaigoje Caitlin iš viso atsikratė 27 kg ir šiuo metu sveria 89,7 kg.

„Pamenu, kai padidėjo pasitikėjimas savimi, o vestuvėse jaučiausi taip gerai, kaip niekada anksčiau. Negalėjau sulaukti, kada pamatysiu, ką sugeba naujoji Caitlin“, - teigė ji.

Pirmieji žingsneliai labai svarbūs

Praeitų metų birželį užbaigus programą, moteris jautė, kad nenori sustoti, tad ir šiais metais priėmė tą patį iššūkį ir per papildomus 3 mėnesius atsikratė dar 22 kg. Dabartinis Caitlin svoris – 69,8 kg.

„Su emocijomis ir priklausomybėmis tvarkydavausi valgydama saldžius patiekalus, užkandžius ir rūkydama. Šiuo metu blaiviai mąstyti ir atsikratyti nepageidaujamų minčių man padeda sportas“, - teigė moteris.

REKLAMA

Dalindama patarimus kitiems svorio atsikratyti norintiems asmenims, Caitlin sakė, jog pirmieji pokyčiai turi būti maži, o jų laikytis - būtina.

„Pagalvokite, kaip atrodys jūsų gyvenimas nusprendus keistis, o tada gyvenkite šia mintimi. Taip pat svarbu atrasti tai, kas jums tinka. Jei mėgstate vaikščioti, vaikščiokite. Jei jums geriau užsiimti grupine veikla, būtent tai ir darykite. Kai kuriems pabosta kasdien valgyti tą patį maistą, kiekvienos savaitės pradžioje jo prisigaminti ateinančioms dienoms, tad įsiklausykite, ko reikia jūsų kūnui ir tai darykite“, - patarė moteris.

Šiuo metu 27-metė Caitlin dėmesį skiria kūno stiprinimui ir pridūrė, kad vis dar kovoja su cukraus ir rūkymo priklausomybėmis.

REKLAMA

„Sau esu nebe tokia griežta ir kartą ar du per savaitę leidžiu sau pasmaguriauti“, - sakė ji. „Bet cigarečių į rankas ir cukraus į burną neimu ir nededu. Šioje srityje esu stipri.“

Svarbiausias dalykas, ko visos šios kelionės gražesnio kūno link išmoko Caitlin, tai būti tuo pozityvesniu žmogumi, kokiu buvo anksčiau.

„Atsisakydavau dalyvauti įvairiuose renginiuose, o dabar vis dažniau susitinku su draugais ir laiką leidžiu viešumoje. Ar vis dar lankausi sporto salėje? Taip. Ar vis dar gaminu maistą visai ateinančiai savaitei? Taip. Ar dalyvauju renginiuose? Taip. Esu visiškai kitoks žmogus“, - sakė Caitlin.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų