REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Martynas Pocius (tv3.lt fotomontažas)

Vos prieš keletą savaičių apie karjeros pabaigą pranešęs traumų nualintas Martynas Pocius dar nejaučia, kad į krepšinio aikštelę daugiau išbėgti neteks. Tačiau buvęs krepšininkas žada toli nuo krepšinio nepabėgti ir turi aiškią nuomonę apie pastarojo meto aktualijas.

48

Vos prieš keletą savaičių apie karjeros pabaigą pranešęs traumų nualintas Martynas Pocius dar nejaučia, kad į krepšinio aikštelę daugiau išbėgti neteks. Tačiau buvęs krepšininkas žada toli nuo krepšinio nepabėgti ir turi aiškią nuomonę apie pastarojo meto aktualijas.

REKLAMA

Pasijaus tik vėliau

Birželio 16-oji. Būtent šią dieną 31-rių M. Pocius portalui tv3.lt atskleidė, kad baigia profesionalo karjerą. „Visi klausia, koks jausmas, bet dabar, kaip ir visada, grįžti vasarą į Lietuvą, būni Vilniuje ir atostogauji. Koks tas jausmas bus, gal po kokių 4-5 mėnesių galėsiu pasakyti“, – kalbėjo M. Pocius.

Jis pasakojo, kad norint toliau žaisti krepšinį jam reikėtų atlikti bent vieną operaciją, o jų M. Pocius turėjo jau septynias. Kadangi sportbačiai pakabinti ant vinies, „po peiliu“ ką tik iš krepšinio pasitraukęs triskart LKL čempionas nesiruošia gultis. Bent jau tol, kol savijauta netrukdo gyventi.

REKLAMA
REKLAMA

M. Pocius pasakoja, kad jau eilę metų diena iš dienos gėrė priešuždegiminius vaistus, o tai nieko gero nežadėjo ir ateityje: „Reikia žinoti, kada pasakyti „ačiū“. Mačiau, kad nesugebėsiu grįžti į tą lygį, kuriame buvau anksčiau.“

REKLAMA

Nors traumos krepšininko karjerą sustabdė, tačiau noro likti šiame sporte – ne. Konkrečių sprendimų M. Pocius dar nėra priėmęs, tačiau stengsis jau per šią vasarą nuspręsti, ko nori ateityje.

„Nusimanau šiame sporte. Daug metų žaidžiau, daug metų atidavęs esu. Jei bet ką kitą reikėtų pradėti, reikėtų nuo nulio mokytis“, – pasirinkimą aiškino Martynas Pocius.

Treniravimas? Skautingas? Vadyba? Karjerą baigęs krepšininkas tikina, kad kažkur aplink šias sritis ir sukasi jo mintys. Paklaustas, ar dar nesulaukė skambučio iš „Žalgirio“, vilnietis juokėsi: „Ne, neskambino ir nemanau, kad skambins.“

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ sezonas – puikus

Profesionalo karjerą Kauno „Žalgiryje“ pradėjęs Martynas Pocius iš viso „žaliai-baltus“ marškinėlius su pertraukomis vilkėjo keturis sezonus ir triskart tapo šalies čempionu.

Mursijos UCAM klube paskutines savo rungtynes sužaidęs M. Pocius pasakojo, kad stebėjo visas Kauno „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje ir daugumą LKL čempionate.

„Man tikrai buvo įdomu žiūrėti, nes Šaras yra toks treneris, kuris viską daro teisingai. Viskas, kas turi būti daroma krepšinyje, „Žalgiryje“ yra daroma. Sezonas, mano akimis, buvo puikus“, – komplimentų negailėjo vilnietis.

LKL čempionai iš karto po sezono pabaigos kibo į darbus ir nusipirko keturis legionierius. Geriausiai M. Pocius žino Royce`ą O`Neale`ą, nes prieš jį teko rungtyniauti Ispanijos čempionate. Prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėją Aaroną White`ą lietuvis žaidė Europos taurėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Matyti, girdėti, bet, jei klausi, ką manau, tai nieko nemanau. Krepšinyje yra labai sunku pasakyti, kaip pritaps prie komandos, prie žaidimo stiliaus“, – aiškino M. Pocius.

Šarūno Jasikevičiaus įtaką pabrėžęs vilnietis trenerio pasilikimą Kaune aiškino: „Jis puikiai supranta, mes visi suprantam, kad, jei norės, jis dar galės nueiti į tuos klubus, jo karjera bus labai ilga. Jam leidžia komplektuotis komandą taip, kaip jis nori, o ne kažkokie GM`ai nuperka ir „va, turėk komandą, treniruok“. Manau, tai treneriui yra svarbu.“

Geriausia organizacija, kuriai kada nors priklausė, M. Pocius įvardina Madrido „Real“, tačiau priduria, jog ir Kauno „Žalgiryje“ viskas yra atliekama itin profesionaliai.

REKLAMA

Neteisia nei Vainausko, nei legionierių

Ne toks linksmas praėjęs sezonas buvo Vilniaus „Lietuvos rytui“: neperžengtas TOP-16 barjeras Europos taurėje, trenerių kaita, pralaimėtas LKL pusfinalis, o galiausiai – rasizmo skandalas, kuris nuvilnijo per visą krepšinio pasaulį. Jei ne bronza šalies pirmenybėse, veikiausiai metai būtų vertinami tragiškai.

„Buvo požiūris, kad daugiau dviejų juodaodžių krepšininkų komandoje neturi būti. Atsitiko taip, kad treneris Pačėsas mėgsta žaisti su juodais žaidėjais, juos kontroliuoti, mokyti, auklėti. Komandoje atsirado keturi juodi žaidėjai.

Susibūrė tokia gauja. Negalima. Maksimum du juodaodžiai žaidėjai. Per 20-ties metų praktiką aš galiu tai pasakyti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo Gedvydas Vainauskas, kuris po tokių žodžių buvo priverstas atsistatydinti iš klubo prezidento pareigų.

REKLAMA

Pertvarkos ėmėsi Vilniaus miesto savivaldybė, dalininku tapo Antanas Guoga. „Manau, kad tikrai kažkas gero turi įvykti. Ta pačia linkme jau negalima eiti, nes eilę metų rezultatų nebuvo. Naujas prezidentas, nauja kryptis, tikslai, vizija. Kažkokių pasikeitimų tai tikrai duos, o ar tai duos vaisių, kokie rezultatai bus, neina prognozuoti“, – apie sostinės klubo permainas kalbėjo Martynas Pocius.

Nors karjerą baigęs krepšininkas ir nemano, kad G. Vainausko žodžiai buvo korektiški, tačiau per daug tokių komentarų nesureikšmina: „Kai viskas išverčiama, kai taip pateikiama, tai tampa dideliu reikalu. Visokių pas mus žmonių yra. Nemanau, kad jis labai norėjo kažką įžeisti. Buvo kalbama atvirai, galbūt nepagalvojo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pralaimėtos pusfinalio serijos Vilniaus „Lietuvos rytas“ nušalino keturis legionierius: Drew Gordoną, Corey Fisherį, Cleviną Hannah ir Taylorą Browną. Tokių veiksmų imtasi, nes šie amerikiečiai esą Vilniaus centre lėbavo po pralaimėtų pusfinalio serijos rungtynių.

Bet Martynas Pocius nėra linkęs iš karto patikėti šia istorija. „Aš esu buvęs užsienietis. Kad ir „Galatasaray“ klube esu matęs, kaip lengva atsikratyti žaidėju, jei jo nenori. Priežastį sugalvoti yra lengva: kreivai į trenerį pažiūrėjai, išėjai pavakarieniauti ir nufotografavo kažkas.

Ypač su mūsų žiniasklaida. Ko gero daug kas nežino, kaip viskas iš tikrųjų buvo“, – legionierių neteisė M. Pocius, kuris du kartus yra žaidęs Ispanijoje ir kartą – Turkijoje.

REKLAMA

Kai portalas tv3.lt po šio nušalinimo susisiekė su Tayloru Brownu, jis papasakojo savo istorijos versiją ir tikino, kad tą vakarą, dėl kurio susilaukė bausmės, tiesiog vakarieniavo Vilniaus centre.

Tačiau, net jei „Lietuvos ryto“ užsieniečiai ir buvo ištrūkę pasilinksminti, Martynas Pocius nemano, jog tai yra labai didelė nuodėmė: „Visi mes esame žmonės. Esi profesionalus krepšininkas ir pastoviai patiri stresą. Visi nori atsipalaiduoti. Jei žiūrėsi tik viena kryptimi, tik į darbą, treniruosiesi 6 valandas per dieną ir nieko daugiau neveiksi, tikrai gali išprotėti.

Kartais galima ir taurę vyno išgerti, tai nėra nuodėmė. Aišku, negali prisiliurlint ir gulėt girtas gatvėje. Sportininkai yra po padidinamuoju stiklu. Negali to daryti viešoj erdvėj, nes esi pavyzdys vaikams ir panašiai.

REKLAMA

Gal reikia mokėti atsirinkti, bet vėlgi. Yra kaip yra. Nesakau, kad nematau problemos, nieko neteisinu. Aš apskritai niekada nieko neteisiu: nežinau, nebuvau, nemačiau. Esu tiek susidūręs su žiniasklaida, kad, jei yra vienaip, viską persuka kitaip ir išpučia burbulą“, – išsamiai savo požiūrį išdėstė Martynas Pocius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų