REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
118
Vilniaus „Žalgiris“ – „Goteborg“ 3:1 (nuotr. Fotodiena.lt/Roko Lukoševičiaus)

Vyriausiasis Vilniaus „Žalgirio“ treneris Valdas Dambauskas liko patenkintas klubo 70-mečio egzaminu – draugiškomis rungtynėmis su „Goteborg“. Kontrolinę akistatą žalgiriečiai laimėjo 3:1 (1:1) ir pasipraktikavo prieš UEFA Čempionų lygos atranką.

118

Vyriausiasis Vilniaus „Žalgirio“ treneris Valdas Dambauskas liko patenkintas klubo 70-mečio egzaminu – draugiškomis rungtynėmis su „Goteborg“. Kontrolinę akistatą žalgiriečiai laimėjo 3:1 (1:1) ir pasipraktikavo prieš UEFA Čempionų lygos atranką.

REKLAMA

„Žalgiriui“ rungtynės buvo svarbesnės

„Ar šventė pavyko, reikėtų klausti žiūrovų, – po rungtynių spaudos konferenciją pradėjo V. Dambrauskas. – Geresnį scenarijų sunku sugalvoti. Pirmiausia reikėtų padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šventės organizavimo. Tokių rungtynių, renginių labai trūksta.“

V. Dambrausko nuomone, tai nebuvo eilinis mačas. Jis visiškai skyrėsi nuo praėjusių A lygos dvikovų svečiuose su „Jonava“ ar namie su Klaipėdos „Atlantu“.

„Manau, tai buvo kaip galima arčiausiai Čempionų lygos, – įsitikinęs V. Dambrauskas. – Nenoriu kalbėti už Švedijos komandą, bet, manau, „Žalgiriui“ rungtynės buvo vienaraikšmiškai svarbesnės. Ne kiekvieną dieną Lietuvos stadionuose susirenka tiek žmonių.“

REKLAMA
REKLAMA

Žais su BATE

Žalgiriečiai liepos 12-ąją žais pirmąsias UEFA Čempionų lygos atrankos turnyro rungtynes Vilniuje su Razgrado „Ludogorec“. Atsakomoji dvikova – liepos 18-ąją Bulgarijoje.

REKLAMA

„Šiuo metu – pradinė pasiruošimo stadija. Mes, treneriai, stengiamės pažiūrėti kaip galima daugiau „Ludogorec“ rungtynių. Kitą savaitę žaisime draugišką mačą Baltarusijoje su BATE. Tada visą analizę pateiksime žaidėjams“, – aiškino V. Dambrauskas.

Daugiau kontrolinių mačų neplanuojama.

„Yra savaitiniai ciklai. Dabar turime savaitę pasiruošti rungtynėms su BATE, po to vėl lygiai tiek pat su „Ludogorec“, – pasakojo V. Dambrauskas.

Nors Bulgarijos ekipa laikoma akivaizdžia poros favorite, V. Dambrauskas prieš mačą ginklų nesudeda.

REKLAMA
REKLAMA

„Rungtynėse su „Goteborg“ įvartį praleidome pirmi, bet sugebėjome atsakyti trimis. Tai rodo, kad neįmanomų dalykų nėra, reikia tik labai tikėti ir norėti, – kalbėjo V. Dambrauskas. – Maču su švedais esu labai patenkintas. Visi mūsų įvarčiai buvo logiški, po gerų atakų. Be to, turėjome dar ne vieną ar dvi puikias progas pasižymėti. Man patiko žaidimo tempas, rungtyniavimas su kamuoliu, perėjimas į atakas.“

Lietuviams linki parodyti, kad šalyje yra futbolas

Rungtynėse žalgiriečiams nepadėjo Mantas Kuklys. Jis gydosi nedidelę traumą, patirtą mače su „Jonava“.

Susitikimo su „Goteborg“ nebaigė Saulius Mikoliūnas. Jis aikštėje pasirodė 69-ąją minutę, bet 75-ąją, palydimas komandos draugų, buvo pakeistas. Diagnozė – kol kas neaiški.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiriui“ vieną įvarčių į „Goteborg“ vartus pelnė naujokas – rumunas Liviu Antalis.

„Su Liviu nuveiktas labai rimtas darbas. Juo domėjomės jau seniai, bet nepavyko susitarti. L. Antalis – per savo karjerą labai rezultatyvus puolėjas“, – tikino V. Dambrauskas.

Pasak L. Antalio, rungtynės su „Goteborg“ – labai svarbios ruošiantis mačui su „Ludogorec“. Pergalė žalgiriečiams buvo reikalinga psichologiškai.

„Man reikia įvarčių, noriu žaisti, nes turėjau gana ilgas atostogas, – sakė L. Antalis. – „Goteborg“ – stipri, puiki komanda, bet „Žalgiris“ šiandien buvo geresnis.“

Prieš žalgiriečius tarptautines varžybas žais UEFA Europos lygos dalyviai – „Trakai“, Marijampolės „Sūduva“ ir Klaipėdos „Altantas“. Visos komandos kovas pradės ketvirtadienį svečiuose.

„Oi, tikrai nenoriu vertinti, nes nesu susipažinęs su priešininkais. Tačiau iš visos širdies linkiu mūsų šalies komandoms sėkmės. Tikimės, kad visos trys parodys, jog Lietuvoje yra futbolas“, – linkėjo V. Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų