REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
110
Dainius Adomaitis (nuotr. Fotodiena.lt)

Dainiui Adomaičiui dėl rinktinės klaustukų neliko daug. Jis paskelbė sutrumpintą kandidatų sąrašą, todėl vaizdas ryškėja. Daugiau neaiškumų dabar kyla dėl jo ateities klubiniame krepšinyje.

110

Dainiui Adomaičiui dėl rinktinės klaustukų neliko daug. Jis paskelbė sutrumpintą kandidatų sąrašą, todėl vaizdas ryškėja. Daugiau neaiškumų dabar kyla dėl jo ateities klubiniame krepšinyje.

REKLAMA

Kliūtis – rinktinė

Klaipėdos „Neptūnas“, su kuriuo pasibaigusiame sezone D. Adomaitis užėmė 4-ąją vietą Lietuvos čempionate, delsia ir naujos sutarties nepasirašo.

Pagrindinė to priežastis – būtent trenerio darbas rinktinėje. Anksčiau tai portalui tv3.lt patvirtino ir „Neptūno“ direktorius Algimantas Ercius: „Dainius Adomaitis negalėjo atsakyti, kaip dirbs, kai sezono metu Europoje vyks atrankos į pasaulio pirmenybes rungtynes.“

Tačiau D. Adomaitis šioje vietoje turi savo argumentą. Jis pasakoja klubo vadovybei išdėstęs savo viziją, pasakęs, kiek treniruočių ar draugiškų rungtynių tektų praleisti dėl darbo rinktinėje. Maža to, strategas tikina, kad panašios patirties jau turi.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu dirbęs „Lietuvos ryto“ trenerio asistentu, kai Dirkas Bauermannas dirbo su Lenkijos rinktine ir prisijungė likus savaitei prieš tai, kai Vilniuje vyko Eurolygos atranka. Patirties aš turiu. Dėl visų nuogąstavimų pateikiu savo argumentus“, – portalui tv3.lt savo poziciją pateikė Dainius Adomaitis.

REKLAMA

Treneris tikina ir pats dar laukiantis atsakymų iš klubo vadovybės. Jam yra svarbu žinoti klubo viziją, įtraukti jaunus žaidėjus ir siekti bendradarbiavimo tarp Klaipėdos vaikų krepšinio mokyklos, Nacionalinės krepšinio lygos komandos ir paties „Neptūno“: „Laukiu kai kurių atsakymų. Žiūrėsim.“

Algimantas Ercius portalui tv3.lt yra sakęs, kad kandidatų treniruoti „Neptūną“ sąrašas – ilgas: „Nekrypstame į nė vieno trenerio pusę, favorito nėra. Mes už tai, kad „Neptūnui“ būtų geriau. Jeigu su kuriuo nors rasime geriausią kompromisą, jį pažymėsime sutartimi.“

REKLAMA
REKLAMA

Visada yra 10%

Nors pagrindiniai galvos skausmai dėl rinktinės kandidatų ir galimos sudėties – praeityje, Dainius Adomaitis vis dar nėra tikras dėl Donato Motiejūno prisijungimo prie komandos.

Praėjusią savaitę D-Mo kalbėjo, kad juo domisi beveik pusė NBA komandų ir kontrakto pasirašymas neturėtų ilgai užtrukti, bet D. Adomaitis dėl puolėjo prisijungimo džiaugtis nėra linkęs per anksti.

„Mane džiugina kiekvieno žaidėjo noras žaisti, atvažiuoti į pirmą stovyklą, kuo greičiau prisijungti. O kaip bus, palaukim dar“, – plačiai situaciją komentavo nacionalinės komandos treneris.

Primintas, kad su gerbėjais bendraudamas D. Motiejūnas prasitarė, jog galimybė jį pamatyti rinktinėje yra 90%, Dainius Adomaitis pridūrė: „Bet tiek 10% dar lieka. Nesinori džiaugtis, kol nėra aišku. Leiskim tai situacijai išsispręsti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl kitų į sutrumpintą sąrašą pakviestų krepšininkų – jokių blogų naujienų. „Jiems yra sudaromos individualios ir bendros programos. Visų sveikata yra patikrinta, daktarai sako, kad didelių problemų nėra“, – optimistiškai kalbėjo Dainius Adomaitis.

Problema – ne odos spalva

Pastaruoju metu pradėjo tvarkytis dėl rasizmo skandalo pasaulyje nuskambėjęs Vilniaus „Lietuvos rytas“, kuriame yra dirbęs ir pats D. Adomaitis.

Gedvydas Vainauskas interviu „Lietuvos ryto“ televizijai metu kalbėjo, kad komandoje negali būti daugiau nei dviejų juodaodžių krepšininkų, nes tuomet jie susiburia į gaują.

LKL bronzos medalius laimėjęs klubas dėl legionierių šiais metais turėjo problemų. Už drausmės pažeidimus nuo komandos po pralaimėto šalies pirmenybių pusfinalio buvo nušalinti Drew Gordonas, Clevinas Hannah, Corey Fisheris ir Tayloras Brownas.

REKLAMA

Panašią istoriją šio sezono metu turėjo ir Klaipėdos „Neptūnas“, kuris atleido Larry Drew ir Omarį Johnsoną.

„Kiekvienas žaidėjas, nepriklausomai nuo jo odos spalvos, politinių ar religinių įsitikinimų, pasirašo sutartį, kurioje yra nurodytos vidaus taisyklės. Jei pažeidi kontrakto sąlygas, yra numatytos sankcijos: baudos arba net pašalinimas iš komandos“, – aiškino Dainius Adomaitis.

Neigiamai Lietuvos rinktinės treneris atsiliepė ir apie Gedvydo Vainausko, kuris po tokių pasisakymų atsistatydino iš klubo prezidento pareigų, žodžius. „Tai nėra gerai. Esame Europos valstybė, priklausome Europos Sąjungai. Žygiuojame į priekį ir norime būti tarp tų šalių, kurios neturi įvairiausių fobijų. Nemačiau to reportažo, todėl yra sunku komentuoti.

Kartais išsprūdusi viena frazė ar vienas žodis gali turėti labai didelį atgarsį. Ypač dabar, kai socialiniai tinklai yra tapę tokia didele jėga, reikia rinkti žodžius, kuriuos sakai. Tai – gera pamoka visiems“, – sakė D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų