REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Indija (nuotr. SCANPIX)

Indijoje įvykdytas žiaurus nusikaltimas.

15

Indijoje įvykdytas žiaurus nusikaltimas.

REKLAMA

Jaunas vyras ryžosi nužudyti savo tėvą po to, kai jo sesuo jam pranešė buvusi išprievartauta tėvo.

Nusikaltimą įvykdęs 19-metis policijai sakė, kad jo sesuo buvo išnaudota dukart. Nusikaltimas buvo įvykdytas Jammagar's Jodiya Taluka mieste.

„Auka (mergina) po to, kai buvo išprievartauta, gyveno su savo mama“, - rašoma „The Times of India“.

Tiesa, net ir prieš prievartą ji gyveno atskirai nuo tėvo, tačiau jis pats savavališkai įsibraudavo į dukros namus ir ją išnaudodavo.

Kad ir kaip būtų skaudu Indijoje tokie nusikaltimai – kone kasdienybė.

Ne tik prievarta, bet ir skurdas – didžiausios šios šalies problemos.

Maždaug trečdalis iš 1,3 mlrd. Indijos gyventojų turi išgyventi už mažiau nei 2 dolerius (1,8 euro) per dieną. Daugeliui pasiseka, jei jie gali normaliai pavalgyti daugiau nei kartą per dieną, o moterys savo porcijas dažnai atiduoda alkaniems vaikams arba vyrams.

REKLAMA
REKLAMA

Prastai besimaitinančios moterys dažniau pagimdo per mažai sveriančius kūdikius, kuriems gresia vėliau nepasiekti savo galimo ūgio ir svorio. Net 48 proc. visų jaunesnių nei penkerių metų Indijos vaikų yra laikomi per žemais, sakoma UNICEF 2015 metų ataskaitoje.

REKLAMA

„Neprivalgančios mergaitės išauga į neprivalgančias moteris. Savo šeimų ištekinamos dar paauglystėje, šios mergaitės pastoja sulaukusios 17 ar 18 metų, kai jų kūnai dar nepakankamai subrendę, kad saugiai išnešiotų ir pagimdytų kūdikį“, – sakė gydytojas ir sveikatos priežiūros aktyvistas Amitas Sengupta iš organizacijos „Delhi Science Forum“.

Pasak jo, minėtas vyriausybės patarimas nėščiosioms išduoda „atsilikusį mąstymą“ ir priešiškumą įrodymais grindžiamam mokslui.

„Toks patarimas yra žalingas moters sveikatai“, – sakė jis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų