REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara – grilių metas. Gardus kąsnelis nuo iešmo ne vienam lietuviai yra esminis vasaros komponentas. Tačiau kokius maisto produktus rinktis dėti ant griliaus ir kaip juos marinuoti? Mitybos specialistė Vaida Kurpienė tv3.lt papasakojo, kad marinuojant svarbiausia nedėti aliejaus – kad ir kaip mums būtų tai skanu.

Vasara – grilių metas. Gardus kąsnelis nuo iešmo ne vienam lietuviai yra esminis vasaros komponentas. Tačiau kokius maisto produktus rinktis dėti ant griliaus ir kaip juos marinuoti? Mitybos specialistė Vaida Kurpienė tv3.lt papasakojo, kad marinuojant svarbiausia nedėti aliejaus – kad ir kaip mums būtų tai skanu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kepant grilyje – ypač, kai tai daro mėgėjai – karštis yra labai didelis ir aliejus pradeda degti ir skilti, o tos skilimo medžiagos yra tokios, kurių norėtumėte vengti kuo labiau. Jos sargdina, didina cholesterolį, skatina vėžinių ląstelių atsiradimą.

Geriausia marinuoti arba sausai – įvairiomis žolelėmis – arba rūgštimi: trintais pomidorais, kivi, sutrinti svogūnų masę ir ja apdėti marinuojamą produktą“,- dalinosi V. Kurpienė.

Visus mitybos specialistės patarimus apie grilį žiūrėkite vaizdo įraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų