REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Gera jauniems žmonėms duoti, patarti, nukreipti reikiama linkme ir pamatyti jų degančias akis“, – taip dalyvavimo KTU mentorystės programoje patirtį apibūdina karjeros mentorė Vilma Deltuvaitė, kuri kasmet su studentais dalijasi savo profesine patirtimi, sukaupta įmonėse „Galintos grūdai”, „Galinta ir partneriai” ir „Švyturys-Utenos alus”.

„Gera jauniems žmonėms duoti, patarti, nukreipti reikiama linkme ir pamatyti jų degančias akis“, – taip dalyvavimo KTU mentorystės programoje patirtį apibūdina karjeros mentorė Vilma Deltuvaitė, kuri kasmet su studentais dalijasi savo profesine patirtimi, sukaupta įmonėse „Galintos grūdai”, „Galinta ir partneriai” ir „Švyturys-Utenos alus”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunimui svarbu profesiniai padrąsinimai

KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto studentė Rimantė Mišeikaitė teigia, kad dalyvavimas karjeros mentorystės programoje stipriai praplėtė akiratį. Bendraudama su pasirinkta karjeros mentore, studentė gavo daug praktinių karjeros kelyje praversiančių patarimų: nuo CV kūrimo ir imitacinių darbo pokalbių iki situacijos darbo rinkoje analizės iki konkrečių, su pasirinkta logistikos specialybe besisiejančių užduočių.

REKLAMA

R. Mišeikaitė džiaugiasi betarpišku bendravimu: „Mentorė man tapo drauge – nekantraudama laukdavau susitikimų, kurių metu pasakodavau apie savo projektus, kaip man sekasi, diskutuodavome apie problemas ir sprendimus, kartu pasidžiaugdavome mažais laimėjimais. Kartais net atrodydavo, kad įkyrėsiu klausinėdama, ar šią savaitę pavyks susitikti.“

Ar visi į KTU karjeros mentorystės programą įsitraukę studentai – tokie entuziastingi ir aktyvūs? Karjeros mentorė V. Deltuvaitė pažymi, kad jos ugdytiniai yra išskirtinai motyvuoti, ir dirbti su jais lengva ir malonu. Mentorė pastebi, kad mentorystės programoje dalyvaujantys studentai – talentingi, turintys didelį potencialą, bet neretai dėl jauno amžiaus stokoja pasitikėjimo savo žiniomis ir gebėjimais. Tad, pasak V. Deltuvaitės, dažnai jiems pakanka padrąsinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tikslų sąrašas ir džiuginantys rezultatai

Mentorė V. Deltuvaitė pasakoja, kad daug dėmesio skiria savo ugdytinių pasirengimui startuoti darbo rinkoje, reikiamų kompetencijų nustatymui ir šių kompetencijų vystymo būdų parinkimui.

Visgi, dalyvavimo mentorystės programoje nauda daug priklauso nuo paties studento – savimotyvacijos, iniciatyvumo, pasiryžimo skirti tam laiko. Rimantė Mišeikaitė į pirmąjį susitikimą su pasirinkta karjeros mentore atėjo su norų sąrašu, aiškiai apsibrėžusi savo tikslus ir suvokdama siekius. Ar visus juos pavyko įgyvendinti? Studentės teigimu, su kaupu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienu ženklesnių laimėjimų studentė įvardija vasaros praktiką užsienio kapitalo įmonėje. „Rudenį tokia mintis atrodė neįmanoma – juk aš tik antrame kurse, atrodo, dar nieko nemoku... Padrąsinta savo mentorės siekiau šio tikslo. Dabar tai nebekelia baimių ar abejonių – nekantrauju įgytas žinias pritaikyti versle“, – pasakoja Rimantė.

Studentė teigia, kad šiam iššūkiui ryžosi paskatinta mentorės, kuri išklausė nuogąstavimus ir padėjo suvokti, kad tokia praktika įmonėje – puiki investicija į karjerą, suteiksianti pranašumų darbo rinkoje.

REKLAMA

„Pasimatuoti“ profesiją

Mentoriaus ir ugdytinio bendravimas neretai nenutrūksta ir pasibaigus mokslo metams – oficialiam mentorystės laikotarpiui. Mentorė V. Deltuvaitė neslepia, kad smagu sutikti ugdytinius ir pasidžiaugti jų pasiekimais. Apie kitiems mokslo metams suplanuotą susitikimą pasakoja ir studentė Rimantė: „Rudenį susitarėme susitikti ir aptarti, kaip man seksis praktikoje“.

R. Mišeikaitė pasiryžusi ir kitais metais vėl dalyvauti karjeros mentorystės programoje. Po vasaros praktikos įmonėje tikisi žinosianti, ar logistikos sektorius yra būtent ta erdvė, su kuria sietų savo karjerą. Jei ne, norėtų išbandyti naują sritį. O karjeros mentorystės programa yra puiki galimybė „pasimatuoti“ galimą karjerą dominčiuose sektoriuose ar net įmonėse: susipažinti su profesinėje erdvėje sprendžiamais iššūkiais ir kasdienybe bei galimais karjeros keliais, įsivertinti savo potencialą.

KTU karjeros mentorystės programoje dalyvaujantys studentai karjeros mentorius gali rinktis iš 150 įmonių atstovų. KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto studentų karjeros mentoriai - „Swedbank", „Ernst & Young Baltic", „Littlefuse LT", „Western Union", „Audimas" ir kitų įmonių vadovai bei specialistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų