REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Sukrečianti istorija: moterį nuo pamišimo išgelbėjo piešinys (nuotr. YouTube)

Atrodė, jog kažkas vieną dieną tiesiog apsėdo Susannah Cahalan. Visiškai normali jauna moteris pradėjo elgtis nepaaiškinamai, rašo littlethings.com.

7

Atrodė, jog kažkas vieną dieną tiesiog apsėdo Susannah Cahalan. Visiškai normali jauna moteris pradėjo elgtis nepaaiškinamai, rašo littlethings.com.

REKLAMA

Jos elgesys tapo toks keistas, kad ji buvo paguldyta į ligoninę. Gydytojai buvo įsitikinę, kad moterį ištiko kažkoks psichozinis lūžis.

„Vieną akimirką aš verkdavau, isteriškai rėkdavau, o jau kitą akimirką juokdavausi. Mano judesiai tapo keisti ir nenormalūs – laikydavau ištiestas rankas priešais save. Tam tikra prasme buvau normalus asmuo, bet staiga man jau prasidėdavo haliucinacijos ir sakydavau, kad mano tėvas mane pagrobė“, - apie gyvenimą sudrebinusią patirtį pasakoja Susannah Cahalan.

Netrukus situacija dar pablogėjo – moteris ėmė smurtauti prieš ligoninės personalą, jai prasidėjo traukuliai. Jai atrodė, kad ligoninės personalas tampa kitais žmonėmis, kurie iš jos šaiposi.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojai negalėjo nustatyti jokios ligos ir situaciją apibūdino kaip „užsiliepsnojusias smegenis“. Nenustačius ligos nebuvo taikomas ir joks gydymas.

REKLAMA

Moterį išgelbėjo daktaras Souhelas Najjaras, kuris nusprendė atlikti su moters smegenimis susijusį eksperimentą. Jis paprašė Susannah nupiešti laikrodį. Moteriai atlikus užduotį, rezultatas paaiškino situaciją. Susannah supratimu laikrodis atrodė taip.

Specialistų teigimu, tai reiškė, kad buvo paveikta tik viena moters smegenų pusė. Taigi, problema buvo ne psichologinė, o neurologinė ir buvo reikalingi tik tikslūs tyrimai, nurodantys konkrečią negalavimo priežastį.

Paaiškėjo, kad moteris susirgo autoimunine liga, vadinama NMDA receptorių antikūnų encefalitu. Tai reiškė, kad antikūniai puola smegenis ir jos ima tinti. Ligą nustačius laiku ją įmanoma sustabdyti ir asmuo visiškai pasveiksta. Kitu atveju gali grėsti pamišimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų