REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuolaikinės penkiakovės šventė baigėsi. Finišavo keturias dienas trukęs pasaulio taurės finalas. Sekmadienį vyko mišrios estafetės. Jose lietuviai Ieva Serapinaitė ir Justinas Kinderis užėmė šeštąją vietą.

Šiuolaikinės penkiakovės šventė baigėsi. Finišavo keturias dienas trukęs pasaulio taurės finalas. Sekmadienį vyko mišrios estafetės. Jose lietuviai Ieva Serapinaitė ir Justinas Kinderis užėmė šeštąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Poziciją lėmė fechtavimo rungtis

Ieva ir Justinas iki paskutiniosios kombinuotos bėgimo bei šaudymo rungties buvo pirmajame trejete.

REKLAMA

„Fechtavimo rungtyje praleidome per daug dūrių. Jie buvo labai brangūs. Taip išėjo, kad tie varžovai, kurie yra geri bėgikai, buvo arti, o tie, su kuriais galėjome kovoti – per toli“, – vertino J. Kinderis.

I. Serapinaitė apie dalyvavimą mišrioje estafetėje sužinojo sekmadienį ryte. Iki tol planuota, kad su J. Kinderiu varžysis Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. Tačiau pastaroji, šeštadienį tapusi moterų varžybų vicečempione, sekmadienį pajuto kojos skausmus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Ievos, sekmadienis lengvas nebuvo – po įtempto šeštadienio jautėsi nuovargis.

Padarė, ką galėjo

Mišrių estafečių varžybose triumfavo airiai Natalya Coyle ir Arthuras Laniganas-O’Keeffas. Sidabro medalius iškovojo prancūzai Julie Belhamri bei Valentinas Pradesas, bronzos – rusai Gulnaz Gubaydullina ir Alexanderis Savkinas.

J. Kinderio prizininkų pakyla nenustebino. Panevėžiečio teigimu, A. Laniganas-O’Keeffas startavo tik estafečių varžybose, tad buvo kupinas jėgų. V. Pradesas iškovojo antrąjį medalį. Prancūzas prieš tai triumfavo vyrų įskaitoje. Antrąjį apdovanojimą laimėjo ir G. Gubaydullina, šeštadienį pasidabinusi bronzos apdovanojimu moterų varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Kinderis vyrų įskaitoje buvo 16-as. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė moterų varžybose laimėjo sidabrą, Lina Batulevičūtė buvo 14-a, I. Serapinaitė – 20-a.

„Tikrai žinau, kad mes, lietuviai, atidavėme visas jėgas. Svarbiausia atlikti tai ir galbūt žmonės įvertins. Jei ne, galiu pasakyti, kad padarėme, ką galėjome“, – tikino J. Kinderis.

Lauks pasaulio čempionato Lietuvoje

Tokio lygio šiuolaikinės penkiakovės varžybos Lietuvoje vyko pirmąkart.

„Sportininkai buvo sužavėti Vingio parku ir sakė, kad taip turėtų vykti visos varžybos. Norėčiau padėkoti mūsų organizatoriams, kurie panikavo, vos ne du mėnesius nemiegojo naktimis ir galvojo, kad šis renginys išvis neįvyks, – prisiminė Justinas. – Startuoju 15 metų ir nepamenu, kad kur nors pasaulyje būtų tiek žmonių ir toks palaikymas. Kam skirtas sportas? Žmonėms. Jie pamatė puikų renginį. Manau, esmė ne bazėse, o jausme ir dvasioje.“

REKLAMA

Tačiau J. Kinderis prasitarė, kad iš kolegų sulaukė replikų dėl Lazdynų baseino.

„Prieš septynerius ar aštuonerius metus Vilniuje vyko keturkovė. Viena mergina dalyvavo ir tada, ir dabar. Šįkart ji sako: oi, aš čia atsimenu, visiškai niekas nepasikeitė, maniau, kad varžybos tikrai nevyks šiame baseine, – pasakojo penkiakovininkas. – Sakiau: kitą savaitę šio baseino nebebus, atsiųsiu nugriauto nuotraukų ir visi galėsime smagiai pasijuokti.“

Justinas labai norėtų, kad ateityje Lietuvoje būtų surengtos ne tik pasaulio taurės varžybos, o ir planetos čempionatas. Tai būtų dar didesnė šiuolaikinės penkiakovės šventė.

„Manau, organizatoriai pajuto naudą ir žmonių grįžtamąjį ryšį“, – įsitikinęs lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų