REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Dronai (nuotr. Policijos)

Marijampolės pataisos namuose pradėjo veikti radijo ryšio trukdymo įranga, skirta blokuoti bepiločių skraidyklių valdymą.

43

Marijampolės pataisos namuose pradėjo veikti radijo ryšio trukdymo įranga, skirta blokuoti bepiločių skraidyklių valdymą.

REKLAMA

Dronais į pataisos namus iš laisvės bandoma atgabenti nuteistiesiems turtėti draudžiamus daiktus – telefonus, jų priedus ir kt.

Bausmių vykdymo sistemos pareigūnai jau prieš trejus metus atkreipė dėmesį, kad nuteistuosius įvairiuose pataisos namuose pasiekia bepilotės skraidyklės, tiekiančios draudžiamas medžiagas ir daiktus.

„Asmenys, atliekantys bausmę pataisos namuose nepavargsta ieškoti naujų būdų, kaip gauti tai, kas draudžiama, jų išradingumui panaudojamos ir šiuolaikinės technologijos. Mes taip pat ieškome naujų būdų, technologiškai persiginkluojame“, – sako laikinasis Kalėjimų departamento direktorius Evaldas Gasparavičius.

Kai tik bus gauti Ryšių reguliavimo tarnybos leidimai, ryšį su dronais dar šiemet ketinama blokuoti Alytaus ir Kybartų pataisos namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės pataisos namuose veikiančios įrangos vertė – 17 tūkst. 500 eurų

Lietuvoje atsiradus bepiločiams orlaiviams, pareigūnai neabejojo, kad netrukus jie pasirodys virš pataisos namų. Iš toli valdomos skraidyklės, tiksliai sutartu laiku, pasirodydavo tiksliai numatytoje vietoje ir numesdavo paketą. Jo paprastai jau laukdavo pasiuntinys. Surasti paketą pas nuteistuosius, net pastebėjus skraidyklę, praktiškai neįmanoma.

REKLAMA

Dronui įskriejus į pataisos namų teritoriją, įrangos pagalba blokuojamas jo valdymas. Per pirmas dvi įrangos veikimo dienas Marijampolės pataisos namų teritorijoje nepasirodė nė vienas bepilotis.

Marijampolės pataisos namuose bausmę atlieka pilnamečiai vyrai, anksčiau jau atlikę laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų