REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Ieva Serapinaitė (nuotr. Fotodiena/Eglė Mačiulskytė)

Šeštadienį Vilniuje tęsiasi šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalo varžybos. Medalius skirstosi moterys. Jos dieną pradėjo Lazdynų baseine, kur fantastišką pasirodymą surengė Ieva Serapinaitė.

26

Šeštadienį Vilniuje tęsiasi šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalo varžybos. Medalius skirstosi moterys. Jos dieną pradėjo Lazdynų baseine, kur fantastišką pasirodymą surengė Ieva Serapinaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakvipo medaliu?

22-ejų I. Serapinaitė 200 metrų distanciją įveikė per 2 minutes 12,84 sekundės. Tai – trečias rezultatas. Vilnietė po dviejų rungčių bendrojoje įskaitoje užima penktąją vietą. Lietuvės sąskaitoje – 511 taškų.

REKLAMA

„Tai nėra mano asmeninis rekordas, bet gal ir neblogas rezultatas, – po rungties tv3.lt šypsojosi sportininkė. – Dažniausiai po fechtavimo bei plaukimo patenku į pirmąjį dešimtuką, bet tai dar ne rodiklis ir nereiškia, kad jau galiu kabintis medalį.“

I. Serapinaitė po plaukimo varžybų bendrojoje įskaitoje pakilo dviem pozicijomis. Mergina mano, kad dabar viską lems jojimo rungtis.

„Tai – loterija. Žinau, kad britės labai gerai joja, bet kartais ir joms nepasiseka. Yra tokių sportininkių, kurios joja prasčiau, bet gauna gerą žirgelį. Taigi negaliu pasakyti, kaip man pasiseks“, – nespėliojo I. Serapinaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Tikslo nekeičia – dešimtukas

„Ieva – šaunuolė. Ji visada buvo mūsų geriausia plaukikė“, – I. Serapinaitę gyrė kolegė Lina Batulevičiūtė.

Pastaroji po fechtavimo rungties užėmė penktąją bendrosios įskaitos poziciją. Lina, plaukdama 200 metrų, užtruko 2 minutės 30,30 sekundžių ir buvo priversta tenkintis 32-ąja vieta tarp 34-ių sportininkių.

„Buvo baisu. Stovėjau ant bokštelio ir net negalėjau kvėpuoti. Toks palaikymas… – įspūdžiais su tv3.lt dalijosi L. Batulevičiūtė. – Mano rezultatas – vos ne geriausias karjeroje, bet juo nesu patenkinta. Į šiuolaikinę penkiakovę atėjau iš plaukimo, bet jame niekada nesisekė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

27-erių penkiakovininkė iš penktosios vietos smuktelėjo į 11-ąją. Lietuvė surinkusi 494 taškus.

„Vingio parke galima tikėtis visko. Neaišku, koks žirgelis paklius, kokia bus trasa. Jeigu bus slidu, reikės įvertini visas sąlygas ir joti atsargiau, – kalbėjo L. Batulevičiūtė. – Mano tikslas – kuo aukštesnė vieta. Tikiuosi, kad po visų rungčių būsiu dešimtuke.“

Bėdų gali pridaryti lietus

Lietuvos rinktinės lyderė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė plaukimo rungtyje buvo 20-a. 33-ejų vilnietės laikas – 2 minutės 21,40 sekundžių.

REKLAMA

Olimpinė čempionė iš 21-osios bendrosios įskaitos vietos šoktelėjo į 18-ąją. Tai lietuvė sužinojo iš tv3.lt.

„Pakilau? Vau! Nesitikėjau. Dažniausiai būna, kad keliomis vietos nusileidžiu. Labai džiugi naujiena!“ – šypsojosi L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Ji antrino kolegėms – pasirodymui Vingio parke daug įtakos turės žirgai ir oro sąlygos.

„Žirgai tikrai nėra lengvi. Galbūt trys geri, kiti – darbiniai. O dar ir bus slidoka... Sudėtinga. Juo labiau, kad per kombinuotą rungtį lietus gali užlieti mūsų ginklus. Kaip buvo Rio de Žaneire“, – baiminosi peniakovininkė.

REKLAMA

Varžyboms – aštuonetas

Merginų pasirodymu plaukimo varžybose džiaugėsi penkiakovininkas Justinas Kinderis. Jis penktadienį vyrų įskaitoje užėmė 16-ąją vietą.

Jį nustebino puikus L. Batulevičiūtės pasirodymas fechtavimo rungtyje.

„Laukia jojimas, mūsų raitelės gan patyrusios. Viskas turėtų būti gerai. Manau, išvengsime nesklandumų“, – įsitikinęs J. Kinderis.

Jis nesulaukė nė vieno sportininko skundo dėl prastos varžybų organizacijos. Pats Justinas renginį vertina gerai – aštuoniais balais iš 10-ies.

Sekmadienį J. Kinderis tikisi dalyvauti komandinėse varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų