REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Vilniaus viešasis transportas (nuotr. Sauliaus Žiūros)

Vilniaus viešuoju transportu kasdien naudojasi tūkstančiai žmonių, nemaža dalis jų skundžiasi nehigieniškais, neblaiviais, agresyviais asmenimis, didesnė dalis jų – benamiai. Tikriausiai dažnam yra tekę matyti, kaip keleivių kontrolę atliekantys specialistai iš autobusų ar troleibusų išsiveda minėtus asmenis.

4

Vilniaus viešuoju transportu kasdien naudojasi tūkstančiai žmonių, nemaža dalis jų skundžiasi nehigieniškais, neblaiviais, agresyviais asmenimis, didesnė dalis jų – benamiai. Tikriausiai dažnam yra tekę matyti, kaip keleivių kontrolę atliekantys specialistai iš autobusų ar troleibusų išsiveda minėtus asmenis.

REKLAMA

Pastarieji dažnai neturi ir važiavimo bilietų. Penktadienio popietę Vilniaus savivaldybės vicemeras Gintautas Paluckas savo socialinio tinklo paskyroje „Facebook“ pasidalino sostinės gyventojams ir svečiams itin svarbia žinute apie pokyčius viešajame transporte.

Durys bus uždarytos

Vicemeras savo paskyroje pasidalino tokia informacija: „Besinaudojantiems Vilniaus viešuoju transportu artimiausiu metu gali kilti nepatogumų. O gal atvirkščiai... Kai kuriose stotelėse mėginsim lipt tik per priekines duris“, - rašė G. Paluckas.

Portalui tv3.lt susisiekus su juo paaiškėjo, kad nuo liepos vidurio iš esmės pokyčiai įvyks keisis 47 autobusų sustojimo stotelėse, kuriose didžiausia koncentracija nehigieniškų, nešvarių asmenų.

REKLAMA
REKLAMA

„Jose bus įleidžiama tik per priekines duris. Taip bus siekiama įvesti tvarką viešajame transporte. Kol kas į tai žiūrėsime kaip į eksperimentą. Kol kas žinau, kad vairuotojai nėra labai patenkinti dėl to, nes yra susijęs klausimas su greičiu, užmokesčiu. Bus dar vidinių reikalų dėl to“, - kalbėjo G. Paluckas.

REKLAMA

Pasak jo, matant, kad nauja tvarka veikia, to bus laikomasi ir ateityje. „Tvarkingi žmonės piktinasi, kad neina viešuoju transportu važiuoti dėl kvapų, nešvarumo. Jau seniai galioja viešojo transporto naudojimosi taisyklės, kuriose nurodyta, kad keleiviai turi būti švarūs, tvarkingi ir turėti bilietą“, - nurodė vicemeras.

Kauno gyventojai ir svečiai jau įpratę, kad keleiviai į viešąjį transportą įlipa tik pro priekines duris, taip sukontroliuojama bilietų turėjimo tvarka, matoma, kokie asmenys įlipa. Pasak vicemero, tokiai tvarkai įgalinti, reikės kompleksinių priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniuje juk daugiau keleivių, srautai didesni. Todėl negali padaryti, kad visada tik per priekines įliptų, nes yra daug nepatogumų. O ten, kur srautas mažesnis ir problemos su higiena ir važiuojančių be bilietų skaičius didelis – galima sutvarkyti. Mes juk žinom, narkotikus vartojantys asmenys kur važiuoja, benamiai kaip vyksta į nakvynės namus.

Jeigu reikės, bus naudojamos papildomos priemonės ir kontrolė stiprinama, o prireikus, bus kreiptasi pagalbos į viešosios tvarkos prižiūrėtojus“, - tvirtino G. Paluckas.

Žinoma, jau dabar galima suprasti, kad ilgiau užtruks keleivių įlipimas ir keisis važiavimo laikai, bet numatoma tikrai patogesnė daugeliui tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje pradedama viešojo transporto keleivių apklausa

Daugiau nei pusę milijono kelionių kasdien atliekančių Vilniaus viešojo transporto keleivių įpročius bei pasiūlymus, kaip būtų galima padidinti keliavimo patogumą, bus siekiama išsiaiškinti apklausoje. Ją šiandien pradėjo Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ viešojo transporto keleivių kontrolieriai.

„Šia apklausa siekiame geriau pažinti viešojo transporto keleivius, sužinoti, kaip vilniečiai ir miesto svečiai keliauja viešuoju transportu, ar jis yra tapęs kasdiene susisiekimo rutinos dalimi. Siekdami Vilniuje diegti labiausiai pasiteisinusius, efektyviausius užsienio sprendimus kartu norime, kad tiesioginiai paslaugos vartotojai įsijungtų į procesą ir atsakytų, kokių klausimų sprendimą jie laiko svarbiausiais. Štai kodėl aiškinsimės, kas keleiviams kelia didžiausių nepatogumų keliaujant viešuoju transportu ir kas paskatintų juos savo kelionėms jį rinktis dažniau“, – teigia Vaidotas Meškauskas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Bendrujų reikalų departamento vadovas, vykdantis direktoriaus funkcijas.

Savaitę laiko – nuo birželio 23 d. iki birželio 30 d. imtinai – bus apklausiami viešojo transporto laukiantys keleiviai. Respondentai bus parinkti atsitiktinės atrankos metodu, ir jie bus apklausiami skirtingose viešojo transporto stotelėse Vilniaus mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų