REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovas Antanas Guoga pažėrė pažadų komandos sirgaliams. Europarlamentą ir verslininką praeityje dar labiau išgarsino skandalai su dabartiniu komandos treneriu Rimu Kurtinaičiu bei buvusia partija – Liberalų sąjūdžiu. A. Guoga žada pamiršti tai, kas buvo. Ir žvelgti į ateitį.

Naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovas Antanas Guoga pažėrė pažadų komandos sirgaliams. Europarlamentą ir verslininką praeityje dar labiau išgarsino skandalai su dabartiniu komandos treneriu Rimu Kurtinaičiu bei buvusia partija – Liberalų sąjūdžiu. A. Guoga žada pamiršti tai, kas buvo. Ir žvelgti į ateitį.

REKLAMA

Naujasis „Lietuvos ryto“ vadovas aistruolių buvo sutiktas išskėstomis rankomis.

Ketvirtadienį vykusioje atviroje sirgalių ir A. Guogos diskusijoje europarlamentaras buvo apipiltas klausimais, plojimais, komplimentais ir saldainiais, simbolizuojančiais saldžias ateities pergales.

„Pastaruoju metu klubas regresavo, reikėjo būtent tokių permainų. Džiugu, kad gerieji pasikeitimai įvyko. Kol kas nieko blogo negalime pasakyti, viskas nuteikia labai pozityviai“, – šypsenos neslėpė „Lietuvos ryto“ sirgalių klubo „B tribūna“ narys Donatas.

A. Guoga tapo pagrindiniu klubo vadovu. „Lietuvos ryto“ dalininke liko Vilniaus miesto savivaldybė.

„Manau, laukia geresnė ateitis. Klube bus daugiau džiaugsmo, šventės, mieste padaugės krepšinio. Natūralu, kad gims ir pergalės“, – A. Guogos atėjimą vertino Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

A. Guoga pažadėjo, kad skolų kamuojamo „Lietuvos ryto“ biudžetas ateityje didės penkis kartus – nuo 2 iki 10 milijonų eurų.

„Antanas pasvarstė, kad toks biudžetas būtų gerai. Tai natūralu, nes jis leistų labai rimtai pasistumdyti alkūnėmis su stipriausiais Eurolygos klubais. Manau, biudžetas bet kokiu atveju turi augti. Tikiuosi, daugiau rėmėjų atsigręš į „Lietuvos rytą“ ir tai leis pasiekti geresnių rezultatų“, – tv3.lt kalbėjo sostinės meras.

REKLAMA

Naujasis „Lietuvos ryto“ vadovas pernai parą buvo R. Šimašiaus partijos – Liberalų sąjūdžio – pirmininku. Po to bendražygiai skandalingai išsiskyrė. A. Guoga pasitraukė iš partijos.

„Yra banalus posakis – nepainiokim sporto su politika. Mintis nėra teisinga, bet šiame kontekste nelabai siečiau šiuos du dalykus“, – sakė R. Šimašius.

– Pone Guoga, visų pirma apie susitikimą su sirgaliais. Ar jis buvo toks, kokio tikėjotės?

– Iš tikrųjų, buvo daug geresnis negu tikėjausi. Matote, kiek daug žmonių. Visi netilpo, susitikimą turėjome perkelti į kitą vietą. Susirinko labai pozityvūs žmonės, vilniečiai. Puiku.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar neišgąsdino sirgalių klausimai ir lūkesčiai?

– Niekas neišgąsdino. Iš tikrųjų, žmonės turėjo labai daug logiškų klausimų. Man atrodo, viską apkalbėjome. Sutarėme, kad būsime labai skaidrūs, viską rodysime sirgaliams, vilniečiams, komanda augs kartu. Dabar ji tapo atvira ir mūsų visų.

– Pats kalbėjote labai ambicingai. Sieksite 10-ies milijonų biudžeto. Anksčiau esate sakęs, kad laimėsite Eurolygą. Kokiais būdais bandysite įgyvendinti šiuos tikslus?

– Tik su visų žmonių pagalba. Su jų dalyvavimu ir buvimu kartu. Jeigu visi jausime, kad komanda puikiai valdoma, vadyba gera, noras laimėti didelis, mes tą galime pasiekti. Tai nėra kažkokie nerealūs skaičiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mes to neturėsime dabar. Mes tai pasieksim po kažkiek metų su geru komandos valdymu. Aš beveik įsitikinęs, kad taip tikrai įvyks. Tačiau tam reikės laiko, kantrybės ir labai gerų sprendimų. Be to nieko nebūna.

– Nusipirkote dviejų iš keturių dalininkų teises į klubą. Kaip planuojate remti komandą, kiek jai skirsite savų lėšų?

– Jau skyriau ir skirsiu pagal galimybes. Tikrai nesu oligarchinis savininkas. Neturiu galimybių komandai skirti visą reikiamą biudžetą. Nebūsiu tas žmogus, ant kurio stovės visa komanda.

Ateinu su visai kitokiu valdymu, matymu. Tik kartu su žmonėmis, jei komanda taps visų vilniečių, pasieksime rezultatų. Tai nėra mano komanda, tai yra visų vilniečių ekipa. Todėl į valdybą priimsime įvairių žmonių. Galbūt net bus daugiau dalininkų. Esame atviri, ne uždari. Esu tas žmogus, kuris padarė pirmą žingsnį. O ateityje mums reikės visų vilniečių, įmonių pagalbos. Tik taip pasieksime tai, ko norime.

REKLAMA

– Turite labai daug veiklos. Esate ir europarlamentaras, ir verslininkas. Kaip planuojate spėti valdyti „Lietuvos rytą“?

– Visa esmė skirti gerus žmones. Ir aš turiu tokį gebėjimą. Turbūt todėl ir esu sėkmingas. Jeigu pats viską bandyčiau daryti, jokių rezultatų nebūtų. O dabar verslai sėkmingi, sprendimai geri.

Tikiu, kad „Lietuvos ryte“ tikrai galėsiu prisidėti prie teisingų verdiktų, leisiu žmonėms dirbti ir daryti tai, ką jie myli. Jeigu atsiras žmonių, kurie turi kompetencijų ir nori dirbti Vilniaus krepšinyje, mes jų laukiame. Atrinksime, priimsime į darbą, leisime valdyti, būti kartu.

– Kokia padėtis su jūsų minėtomis Lietuvos krepšinio žvaigždėmis – Linu Kleiza, Arvydu Macijausku ir Jonu Valančiūnu? Sakėte, kad kviesite juos padėti valdyti klubą.

REKLAMA

– Padėtis yra labai labai gera. Penktadienį pietausime su Linu Kleiza.

Judame į priekį ir bandome rasti vaidmenis, kurie tiems žmonėms tiktų.

Mano tikslas – kad visi jie ir dar daugiau dalyvautų Vilniaus krepšinyje. Ne tik sostinės, o šalies. Jeigu Vilnius užtikrins konkurenciją Kaunui, tai bus visos Lietuvos pergalė.

– Dabartinis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis yra pasakęs, kad kadaise Australijoje jį apgavote. Kokie jūsų santykiai?

– Deja, niekada to negirdėjau. Jis sakė, kad išgėriau kažkiek kraujo. Tada buvau jo agentas Australijoje. Gyvenome kartu. Visi atsiminimai yra labai labai geri. Nebuvo jokių apgavysčių. Treneris tai gali patvirtinti. Turėjome tam tikrų problemų, kurias išsprendėme. Ir, man atrodo, tai labai svarbu – spręsti problemas, nelaikyti pykčio, judėti į priekį kartu prie visų aplinkybių. Aš esu tas žmogus, kuris sugeba taip padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pernai labai trumpai buvote Liberalų sąjūdžio pirmininku – parą. Išsiskyrėte tikrai ne gražiuoju. Dabar teks dirbti su buvusiais bendražygiais – Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi, vicemeru Linu Kvedaravičiumi ir kitais. Kaip tai darysite?

– Pirmininku buvau ilgiau.

Man atrodo, kad nebuvo taip, kad negražiai išsiskirtume. Aš pasitraukiau. Nesutapo nuomonės. Gal partijos vadovybė norėjo vienokių sprendimų, aš – kitokių. Tai yra praeitis ir labai gera patirtis. Džiaugiuosi, kad turėjau tą nuostabų laiką su Liberalų sąjūdžiu. Šeštadienį net buvau partijos sąskrydyje.

Santykiai geri. Su meru puikiai sutariame, visus klubo veiksmus deriname kartu. Nematau jokių bėdų. Man atrodo, Lietuvai reikia daugiau taikos, sutampančių nuomonių. Ir jeigu praeityje buvo kažkokių problemų, turime rasti sprendimų, kad eitume kartu. Manau, tą darome ir darysime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų