REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovas Antanas Guoga ir sostinės meras Remigijus Šimašius surengė atvirą diskusiją su komandos aistruoliais. Kaip gelbėtojas sutiktas A. Guoga sulaukė daug sirgalių klausimų ir svaidėsi pažadais.

Ketvirtadienį naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovas Antanas Guoga ir sostinės meras Remigijus Šimašius surengė atvirą diskusiją su komandos aistruoliais. Kaip gelbėtojas sutiktas A. Guoga sulaukė daug sirgalių klausimų ir svaidėsi pažadais.

REKLAMA

Linkėjo saldžių pergalių

„Su ankstesniu vadovu per 19 metų nebuvome susitikę nė karto. Per savaitę padarėte daugiau nei jis“, – A. Guogą gyrė vienas sirgalių.

Aistruoliai domėjosi klubo vizija, skolomis, ateitimi. Kiti skundėsi neskaniu alumi arenose.

Buvo ir keistų pasiūlymų. „Galiu ateiti į „Lietuvos rytą“ dirbti už vidutinišką lietuvišką atlyginimą“, – rėžė „Lietuvos ryto“ sirgalius.

„Iš sirgalių grupuotės „B tribūna“ buvo pasiūlymų prisidėti prie klubo savanoriškai, nemokamai. Niekam to nereikėjo“, – pridėjo kitas Vilniaus komandos gerbėjas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Guogai sirgalė įteikė saldainių vėrinį, linkėdama pajausti saldų pergalės skonį.

Po diskusijos aistruoliai diskutavo, fotografavosi su naujuoju klubo savininku. Kai kurie išsakė norą dirbti „Lietuvos ryte“.

REKLAMA

Ne veltui – diskusijos metu A. Guoga pareiškė, kad klubui reikia 20-ies žmonių komandos. Ypač trūksta rinkodaros specialistų. 

A. Guogos pažadėjo užtikrinti, kad klubo valdyboje būtų „B tribūnos“ atstovas.

Siekiamybė – penkis kartus didesnis biudžetas

Vienas ryškiausių A. Guogos pažadų – penkis kartus didesnis klubo biudžetas. Jis šiuo metu siekia 2 milijonus eurų. Naujojo „Lietuvos ryto“ vadovo siekiamybė – 10 milijonų. A. Guoga mano, kad tokia suma leistų konkuruoti su Kauno „Žalgiriu“.

Šiuo metu „Lietuvos ryto“ skolos vertinamos trimis milijonais eurų. Dar milijonas – buvusio klubo prezidento Gedvydo Vainausko paskola.

REKLAMA
REKLAMA

A. Guoga pažadėjo, kad jo valdomas klubas bus skaidrus, o visos skolos bus paviešintos liepos 1-ąją.

Kitas A. Guogos pažadas – nauja arena: „Kad į „Siemens“ areną rinktųsi žiūrovai, reikia įdirbio. Ateityje galbūt pastatysime naują, didesnę, kuri būtų geriausia Lietuvoje. Tačiau tam reikia laiko.“

Pasak „Lietuvos ryto“ vadovo, klubo pavadinimas pirmuosius metus nesikeis. Tai bus duoklė G. Vainaukui. A. Guoga patvirtino, kad komanda nauju vardu startuos 2018–2019 metų sezone. Svarstomos kelios pavadinimo alternatyvos, kol kas realiausia – „Rytas“. Pasak A. Guogos, klubas tikrai nesivadins legendiniu „Statybos“ vardu.

Į komplektaciją ir treniravimą nesikiš

A. Guoga atskleidė, kad Rimas Kurtinaitis – „vieno sezono treneris“. Savininkas norėtų ilgalaikio stratego, bet pirmiausia žiūrės, kaip seksis dabartiniam treneriui ir ar jis po kito sezono norės tęsti darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Guogos, klubas ieško sporto direktoriaus. Jam ir R. Kurtinaičiui europarlamentaras leis komplektuoti komandą. Klubo vadovas taip pat žada nesikišti į trenerio darbą ir leisti jam dirbti.

„Vilniuje žais visų tautybių žmonės. Būsime už tai, kad rungtyniautų ne tautos, rasės, o geriausi žaidėjai, kuriuos galime pasamdyti“, – žadėjo A. Guoga.

Jis tikina, kad „Lietuvos rytas“ nėra vienadienis projektas ir jo nepaliks likimo valiai.

„Ateinu tam, kad sutvarkyčiau dabartinę situaciją. Jei po kelių metų, iškovojęs daug pergalių, pasitrauksiu, negalėsite manęs teisti. Tačiau jeigu man bus įdomu, liksiu ilgai ir po 20 metų vėl būsime čia“, – kalbėjo A. Guoga.

REKLAMA

Jis pažadėjo, kad kita atvira diskusija su sirgaliais įvyks po metų.

Merui „Lietkabelio“ pavyzdys netinka

„Esu labai dėkingas buvusiam klubo savininkui, kuris laiku nusprendė, kad „Lietuvos rytui“ reikia pokyčių. Jei ne tai, būtume dar didesnėje duobėje“, – konstatavo R. Šimašius.

Vilniaus miesto mero teigimu, savivaldybės, kaip didžiausios rėmėjos, netekino tuščios arenos tribūnos ir didelės bilietų kainos.

„Nenorime vieno sezono pergalių. Tai nėra laimėjimas. Galime eiti Panevėžio „Lietkabelio“ keliu, surinkti žaidėjų, kurie iškart pasiektų teigiamą rezultatą. Tačiau to nenorime, sieksime, kad kiekvienas sezonas būtų vis geresnis“, – kalbėjo R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų