REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Miegas (nuotr. Fotolia.com)

Vis daugiau žmonių ryžtasi miegoti nuogi. Ir ne be reikalo. Iš tikrųjų, miegoti be drabužių yra taupu ir sveika. Bet kokius iš tikrųjų privalumus tai duoda?

41

Vis daugiau žmonių ryžtasi miegoti nuogi. Ir ne be reikalo. Iš tikrųjų, miegoti be drabužių yra taupu ir sveika. Bet kokius iš tikrųjų privalumus tai duoda?

REKLAMA

1. Sutaupysite pinigų

Kai nereikės pirkti miego drabužių, kurie greitai dėvisi, atsikratysite šiek tiek išlaidų. Tai, žinoma, svarbu, tačiau didžiausi miegojimo be drabužių privalumai yra tiesiogiai susiję su sveikata.

2. Išaugs miego kokybė

Žmogaus kūnas gana gerai reguliuoja savo temperatūrą. Problemos kyla tuomet, kai save per daug apklojame ir aprengiame. Žmogaus temperatūra miego metu nukrenta, tai svarbu aukštesnei miego kokybei. Tačiau apatiniai rūbai ir pižamos palaiko aukštą kūno temperatūrą, trukdydami geriau išsimiegoti – miegodami nuogi jausitės geriau pailsėję ir žvalesni.

3. Pagerės lytinis gyvenimas

Šis privalumas, aišku, taikytinas tik tiems, kurie miega ne vieni. Mokslininkai teigia, kad miegojimas nuogiems padeda palaikyti gerus romantinius santykius bei aukštesnę lytinio gyvenimo kokybę. Jausdami odos prisilietimą jausitės vienas kitam artimesni, sumažės atšalusių santykių tikimybė. Viena apklausa parodė, kad poros, kurios miega nuogos, jaučiasi laimingesnės, labiau patenkintos savo santykiais.

REKLAMA
REKLAMA

4. Numesite svorio

Šis privalumas skamba kaip kokio nors išgarsėti bandančio mokslininko išsigalvojimas, tačiau iš tikrųjų yra įrodytas ir turi tvirtą pagrindą. Jei neleisite savo kūnui pakankamai atvėsti, žmogaus augimo hormono, kuris yra reikalingas gyvybingoms ląstelėms palaikyti, išsiskyrimas. Vietoj to šoktels kortizolio lygis ir insulino gamyba. Iš esmė, kūnas patirs stresą, vietoj to, kad taisytų ir gydytų pažeistas ląsteles. Varviko Universiteto mokslininkai nustatė, kad prastas miegas naktį, dažnai siejamas su per aukšta temperatūra, gali prisidėti prie diabeto ir širdies ligų atsiradimo.

REKLAMA

5. Atrodysite jaunesni

...arba bent jau gražiau sensite. Tas pats žmogaus augimo hormonas lygina raukšles, padeda odai atsistatyti bei gražesniems plaukams augti. Grožio miegas iš tiesų yra tikras – jei naktį gerai miegosite, sensite lėčiau.

6. Išvengsite grybelinių infekcijų

Grybelinės infekcijos mėgsta su apatiniais miegančius vyrus. Jie dažniau skundžiasi niežėjimą ir kitas problemas sukeliančiais grybeliais. Taip yra todėl, kad sintetiniai apatiniai naktį neleidžia odai kvėpuoti, ji prakaituoja ir džiūsta. Moterims ši bėda nėra tokia didelė, tačiau ir jų odai sveikiau miegoti be drabužių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų