REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Egidijus Valčiukas (nuotr. facebook.com)

Praėjusį savaitgalį Lietuvą jėgos trikovėje garsinęs ir jaunimo pasaulio čempionu tapęs Egidijus Valčiukas baigia karjerą. Apie tokį savo sprendimą jis papasakojo portalui tv3.lt.

11

Praėjusį savaitgalį Lietuvą jėgos trikovėje garsinęs ir jaunimo pasaulio čempionu tapęs Egidijus Valčiukas baigia karjerą. Apie tokį savo sprendimą jis papasakojo portalui tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vos 133 cm ūgio vaikinas Minske vykusiame pasaulio klasikinės jėgos trikovės jaunimo čempionate, varžydamasis su sveikaisiais, dar birželio 18-ąją iškovojo auksą.

REKLAMA

Jis, svorio kategorijoje iki 53 kg, surinko 470 kg, o taip pagerino ir Europos jaunimo rekordą. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad mažo ūgio sportininkui su štanga užduotis atlikinėti yra lengviau, tačiau pats stipruolis tikina, kad pranašumas – ne toks ir didelis.

„Yra pranašumas pritūpimuose, nes amplitudė – mažesnė, taip pat spaudime, nes rankos trumpesnės, bet, kai kokie japonai išsiriečia, tai jiems išstumti reikia mažiau nei man“, – aiškino vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA

Sustabdė trauma

Šiais metais brandos egzaminus laikiusiam sportininkui baigti trumpą karjerą teko dėl kelio traumos. „Daktaras sakė, kad nuo tokių krūvių vėliau galiu išvis nepaeiti“, – portalui tv3.lt sakė E. Valčiukas.

Kaip pasakojo vaikinas, jis pirmuosius sportininko žingsnius žengė dar prieš šešerius metus.

„Iš pradžių kilnojau svarsčius. Nelabai man sekėsi, bet treneris Antanas Gricius pasiūlė pereiti į jėgos trikovę. Pirmą kartą sudalyvavau moksleivių čempionate, užėmiau 5-tą vietą. Pirmos rimtos varžybos vyko Baltarusijoje, ten užėmiau pirmą vietą, pagerinau Lietuvos rekordą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip viskas ir prasidėjo bei tęsėsi iki dabar, bet pasaulio čempionatas buvo paskutinės mano trikovės varžybos“, – kalbėjo E. Valčiukas.

Karjerą baigiantis sportininkas įgėlė ir jėgos trikovės federacijai. Jo teigimu, susidomėjimas šia sporto šaka yra mažas ir dėl šios įstaigos kaltės.

„Būtų didesnis, jei padėtų tarptautinėms varžyboms ruoštis federacija: duotų papildų ar sumokėtų startinį mokestį. Ten jie labai didelius reikalavimus išsikėlę, viskas nesąmoningai yra. Ne tai, kad padėt nori, bet kuo labiau nusmukdyti.

REKLAMA

Su ta federacija tai… visi pyksta“, – pasakojo galiūnas, kuris pridūrė, kad viską jam reikėjo daryti iš savo kišenės arba ieškoti rėmėjų.

Ateity – lengvoji atletika

Iš sporto Egidijus nedings ir toliau su neįgaliaisiais varžysis ieties metimo ir rutulio stūmimo sektoriuose, kuriuose pasirodydavo ir anksčiau. Taip pat vaikinas toliau su sveikaisiais varžysis štangos spaudimo turnyruose.

„Praeitais metais tapau pasaulio jaunimo čempionu ieties metime, o rutulio stūmime tapau vicečempionu“, – kalbėjo sportininkas, kurio tikslas – Tokijo parolimpiada.

REKLAMA

Tačiau E. Valčiukas tikina, kad dabar viskas priklauso nuo jo paties, mat reikia įvykdyti parolimpiados normatyvus, apie kuriuos jis dar negalvoja. Vaikino manymu, jei bus įdėta pakankamai darbo, viskas bus gerai.

Kritikos jėgos trikovės federacijai pažėręs E. Valčiukas giria Lietuvos neįgaliųjų sporto federaciją, kuri, pasak sportininko, viskuo pasirūpina, sumoka startinius mokesčius, aprengia ir taip toliau: „Trikovėj buvo labai blogos sąlygos. Dabar ir stipendijos, ir už kurą sumoka, pats naujausias Lietuvos maniežas Šiauliuose yra prieinamas.“

Interviu vaikinas baigia nuoširdžiu pamąstymu: „Neįsivaizduoju, ką veikčiau be sporto. Rimtai, net nežinau, ką reikėtų daryti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų