REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėja Joninės ir kaip prieš kiekvienas lietuviškas šventes lietuviai tradiciškai plūsteli į Lenkijos parduotuves. Vidurvasario šventei lietuviai netaupo – apsiperka mažiausiai už šimtą eurų.

Artėja Joninės ir kaip prieš kiekvienas lietuviškas šventes lietuviai tradiciškai plūsteli į Lenkijos parduotuves. Vidurvasario šventei lietuviai netaupo – apsiperka mažiausiai už šimtą eurų.

REKLAMA

O šiemet viena pagrindinių prekių, perpus pigesnis alus. 

Prie Suvalkų miesto, Lenkijoje, esančios mėsos parduotuvės, Artūras iš Kazlų Rūdos į mašiną krauna prekes.

Mašiną vyriškis atsivarė prie pat mėsinės durų, kad būtų lengviau viską sukrauti. Automobilis jau pilnutėlis įvairiausių maisto produktų ir alkoholio. Vyras pirko dešimtis kilogramų įvairios mėsos, konservų ir daugybę litrų lenkiško alaus.

Artūras džiaugiasi, kad Joninės bus sočios, linksmos ir nebrangios.

Suvalkietis skuba pridurti, kad šitokį kiekį alaus neketina vienas pats išgerti – kaimynai dar prašė parvežti pigesnio alkoholio iš Lenkijos. Vyriškis sako, jam nė motais Lietuvos valdžios įvairūs draudimai alkoholiui.

REKLAMA
REKLAMA

Vilkaviškiečio Algio bagažinė irgi jau kone pilna įvairiausių produktų. Čia dar ne viskas, sako Algis. Dar važiuos į kitas parduotuves, daugiau maisto ir alkoholio nusipirkti. Marijampolietis sako ne tik Joninėms apsirūpinsiąs, bet ir kasdieniam stalui. Maisto į Suvalkus Algis su šeima atvažiuoja tradiciškai kartą per mėnesį.

REKLAMA

Kaip ir prieš kiekvienas lietuviškas šventes lietuvių Lenkijos parduotuvėse padaugėja.

Taip pat pilnesni ir pirkinių vežimėliai. Kai kurio alaus lentynos – tuščios. Kol alkoholis Lietuvoje nebuvo pabrangintas, lietuviai alkoholio skyrių lenkiškose parduotuvėse aplenkdavo. Dabar daugumos tautiečių pirkinių sąraše – svaigieji gėrimai. Dažniausiai alus. Jis Suvalkų prekybos centruose kainuoja apie 50 centų pigiau nei Lietuvoje. Čia palyginus tokį alų, kurio yra ir Lietuvos parduotuvėse. Pigesnis ir vynas, bei stiprūs alkoholiniai gėrimai.

Lietuviai pyksta ant Lietuvos valdžios, kad yra priversti svetimos šalies verslininkams turtus krauti. Tačiau žmonės sako neturintys pasirinkimo – už lietuviškus atlyginimus, lietuviškų produktų jau neįperkantys. Dažniausiai viena šeima, atvažiavusi apsipirkti į Lenkiją išleidžia mažiausiai šimtą eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Per metus susidaro milijonai. Lenkijos statistikos departamentas suskaičiavo, kad pernai lietuviai Lenkijos parduotuvėse išleido 330 milijonų eurų.

Lenkijos statistikos departamentas suskaičiavo ir kiek kartų lietuviai pernai važiavo į Lenkiją – pusšešto milijonų kartų. Užpernai pas kaimynus keliauta šiek tiek rečiau ir išleistų pinigų suma 2015 metais buvo keliais procentais mažesnė.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų