REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Adrenalino, dar nepatirtų pojūčių ir žmogaus galimybių ribų paieškos yra tie veiksniai, kurie skatina išbandyti pačias įvairiausias ekstremalias pramogas. Tokių pramogų ieškotojų mūsų šalyje taip pat netrūksta, tad norime apžvelgti tai, ką būtų galima išbandyti būtent Lietuvoje.

Adrenalino, dar nepatirtų pojūčių ir žmogaus galimybių ribų paieškos yra tie veiksniai, kurie skatina išbandyti pačias įvairiausias ekstremalias pramogas. Tokių pramogų ieškotojų mūsų šalyje taip pat netrūksta, tad norime apžvelgti tai, ką būtų galima išbandyti būtent Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visų pirma atsakykime į klausimą, kokie žmonės mėgsta ekstremalias pramogas? Nėra abejonės, kad jie yra tiesiog ištroškę adrenalino. Vieniems tai yra pramoga, o kitiems – galimybė įveikti savo baimes. Apibendrinti nėra paprasta, bet ekstremalių pramogų ieškantis žmogus tuo pačiu ieško savo vidinių galimybių, kitaip sakant savo paties ribų“, - pasakoja bendrovės „Extreme Delight“ vadovas Mantas Paliokas.

REKLAMA

Anot jo, Lietuvoje yra tikrai daug žmonių, kurie nori išbandyti ekstremalias pramogas: „Vieni tuo gyvena daugelį metų, kiti išgirsta atsiliepimų iš išbandžiusiųjų ir taip pat užsidega noru patirti kažką panašaus. Noriu pabrėžti vieną dalyką – kas vieniems atrodo ekstremalu, tas kitiems gali būti super ekstremalu arba, priešingai, turėti atvirkštinį efektą. Tad kiekvienas turi atrasti asmeniškai sau įdomiausias ekstremalias pramogas, kurios suteikia ryškiausių pojūčių.“

REKLAMA
REKLAMA

Vasarai įsibėgėjant, paprašėme M. Palioko įvardyti tas ekstremalias pramogas, kurios paskatintų žmones praleisti daugiau laiko gryname ore. Kviečiame susipažinti su ekstremalių pramogų penketuku ir komentarais apie tai, ką galite patirti jas išbandę.

1. Sportiniai vandens motociklai

Komentaras: „Remdamasis skaičiais galiu pasakyti, kad praėjusią vasarą Lietuvoje ši pramoga buvo Numeris 1. Panašią tendenciją stebime ir šiemet. Tad šiuo metu tai yra viena populiaresnių bei ekstremalesnių pramogų, kurias galima išbandyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportinius vandens motociklus gali išbandyti tiek vyrai, tiek moterys nuo 14 metų su instruktoriumi arba nuo 18 metų savarankiškai (išklausius trumpą laivybos kursą – aut. past.). Kaip pavyzdį galiu pateikti mergvakarį, kurio dalyvės pasiryžo tokiam iššūkiui. Tiek klyksmo, tiek gerų emocijų jau seniai nebuvo tekę girdėti.

Norintys išbandyti šią ekstremalią pramogą turės įveikti dvi baimes – vandens ir greičio. Maža to, kai tave veža instruktorius, esi visiškai priklausomas nuo jo veiksmų. Niekada nežinai, kokį manevrą jis atliks, tad netikėtumo faktorius taip pat prideda aštresnių pojūčių.“

REKLAMA

2. Skrydis parasparniu su akrobatine programa

Komentaras: „Tai taip pat viena iš populiariausių ekstremalių pramogų. Akrobatinis skrydis dviviečiu parasparniu palieka neišdildomų įspūdžių. Kartu su pilotu galite pakilti net iki kelių šimtų metrų aukštį, kur prie viso to prisideda išskirtinė akrobatinė programa.

Jūsų lauktų staigūs posūkiai, vartymaisi į visas puses, skrydis „aukštyn kojomis“ bei organizmo perkrovos. Adrenalino dozė garantuota. Noriu atkreipti dėmesį, kad šios pramogos metu žmogus turi nugalėti aukščio baimę. Daugeliui tą padaryti yra labai sunku. Todėl tikrai pasitaiko atvejų, kai paskutinėmis sekundėmis atsisakoma kilti į viršų. Beje, šią pramogą gali išbandyti vaikai nuo 12 metų.“

REKLAMA

3. Šratasvydis

Komentaras: „Airsoft – šratasvydžio dalyviams yra organizuojami taktiniai mokymai (pratybos), kurių turinys priklauso nuo pasirinktos misijos tikslų. Dalyviai yra mokomi, kaip tyliai judėti, maskuotis gamtoje, likti nepastebėtais užimant reikiamas pozicijas, neutralizuoti įsitvirtinusį priešą ar organizuoti gynybą.

Noriu atkreipti dėmesį, kad visi veiksmai yra skirti ne pasišaudymui iš realių ginklų kopijų, o paskirtos užduoties įvykdymui, maksimaliai realybę atitinkančiomis sąlygomis. Vėliau vykstą misijų vykdymas, kuriose nuolat tvyro įtampa dėl nežinomybės, dėl galimybės būti užpultam bet kuriuo metu bei dėl tikimybės būti „nukautam“. Ši ekstremali pramoga tinka žmonių kompanijoms, tad jai reikia labiau pasiruošti, bet, patikėkite, patirti įspūdžiai išliks ilgam.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Ekstremalus pasivažinėjimas visureigiu

Komentaras: „Kelionė bekele su specialiai tam paruoštais visureigiais yra pramoga, kuri skirta asmenims nuo 18 metų. Turbūt niekas net nėra susimąstęs, kur galima nuvažiuoti su specialiai bekelei paruoštu automobiliu ir kiek galima gauti adrenalino įveikiant upes, įkalnes, nuokalnes, kurių net pėsčiomis, regis, neįmanoma būtų pereiti.

Ekstremalumo įspūdį stiprina tai, kad viskas priklauso nuo tavęs, nuo tavo vairavimo įgūdžių. Suprantama, instruktoriaus nurodymai/patarimai yra labai svarbūs, bet vairas juk tavo rankose, tad potyriai tikrai būna labai aštrūs. Dauguma žmonių net neįsivaizduoja, kokios yra technikos galimybės. Ši pramoga tikrai nustebins daugelį.“

REKLAMA

5. Šaudymas koviniais ginklais

Komentaras: „Populiariausių ekstremalių pramogų penketuką užbaigia šaudymas iš kovinių ginklų. Klysta tie, kas mano, kad ši pramoga yra skirta tik vyrams. Nieko panašaus. Akies taiklumą dažnai išbando ir moterys. Šios pramogos amžiaus riba – 16 metų.

Pramogos metu išbandomi 7 skirtingi ginklai, ir 4 skirtingi kalibrai. Pramoginio šaudymo programa susideda iš 2 dalių: pirmojoje susipažįstama su ginklais ir šaudybos pagrindais, antrojoje – naudojant kelių tipų ginklus, atliekamas dinaminio šaudymo pratimas.

Pagal atstumą ir taikinio tipą naudojami skirtingi ginklai, reikia šaudyti iš įvairių padėčių. Žmogui reikia įveikti baimę paimti ginklą, kuris asocijuojasi su smurtu, pavojumi, mirtimi. Dar viena baimė – atatrankai. Pulsas padidėja vos tik pradėjus šaudyti. O adrenalinas padaugėja su kiekvienu, didesnio kalibro ginklu rankoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų