REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Girti kauniečiai tapo monstrais: dėl skolos užmušė vyrą 110 smūgių

Pareigūnai atskleidė siaubingas detales

Trys kauniečiai, kurie mušdami vyrui sudavė ne mažiau kaip 110 smūgių, pripažinti kaltais dėl itin žiauraus nužudymo. Vyrai kalės 10, 13 ir 17 metų, pranešė teismas.

Trys kauniečiai, kurie mušdami vyrui sudavė ne mažiau kaip 110 smūgių, pripažinti kaltais dėl itin žiauraus nužudymo. Vyrai kalės 10, 13 ir 17 metų, pranešė teismas.

REKLAMA

Bylos duomenimis, 2015 metų balandį kauniečiai vyrą sumušė jo gyvenamojoje vietoje Kaune, būdami apsvaigę nuo alkoholio. Teismas nusprendė, kad apsvaigimas nuo alkoholio turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Vienas vyrų sudavė ne mažiau kaip šešis smūgius rankomis ir kojomis nukentėjusiajam į galvą, krūtinę, pilvą ir kitas kūno vietas. Kitas sudavė daugybę smūgių rankomis, kojomis. Nukentėjusysis buvo mušamas ir medine durų staktos dalimi į galvą, krūtinę, pilvą ir kitas kūno vietas, skalbimo mašinos būgnu, skalbimo mašinos dangčiu, medine lazda, mediniu grindų šepečio kotu.

Aukai vieną kartą šakute durta į krūtinės kairę pusę žemiau raktikaulio, ne mažiau kaip aštuonis kartus buvo užšokta kojomis ant nukentėjusiojo kūno kairiosios pusės – kaklo, krūtinės, pilvo, klubų, kairės rankos.

REKLAMA
REKLAMA

Užmušė dėl skolos

Vyrui buvo sukeltas itin didelis skausmas ir kančios, jis mirė įvykio vietoje.

Teismas nustatė, kad dingstis ir motyvas nužudyti nukentėjusįjį buvo mažareikšmė – neva jo skola vienam kaltinamųjų Ovidijui Vitkevičiui už nukentėjusiojo draugų prieš jį padarytą nusikaltimą – sužalojimą ir pinigų atėmimą.

REKLAMA

Skiriant bausmę Mariui Ramanauskui atsižvelgta ir į tai, kad jis nedirba, anksčiau teistas, jo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta. Pasak teismo, jis padarė labai sunkų nusikaltimą, sukėlusį negrįžtamas pasekmes, tačiau jis iš visų kaltinamųjų nukentėjusiajam sudavė mažiausiai smūgių – šešis. Įvertinęs visas šias aplinkybes, teismas M.Ramanauskui paskyrė galutinę subendrintą 10 metų laisvės atėmimo bausmę ir baudą.

O.Vitkevičius anksčiau nebuvo teistas, jo atsakomybę lengvina tai, kad pripažino kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi. Be to, jis davė tyrimui reikšmingus parodymus, kurie padėjo nustatyti bylos aplinkybes. Teismas įvertino O.Vitkevičiaus asmenybę, jo indėlį sukeliant nukentėjusiojo mirtį – intensyvų, ilgai trunkantį smurtą, suduotų smūgių skaičių ir jų stiprumą (spardant, naudojant medinę durų staktos dalį). Šiam vyrui skirta 13 metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA
REKLAMA

Nužudytojo sugyventinei – 12 000 eurų

Skiriant bausmę Artūrui Našatopovui įvertinta tai, jog jis nedirba, jo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nėra, ankstesniais nuosprendžiais buvo nuteistas už smurtinius sunkų ir apysunkius nusikaltimus, naują labai sunkų nusikaltimą įvykdė teistumams neišnykus, būdamas padaręs dar vieną smurtinį nusikaltimą, už kurį nuteistas jau po šio nusikaltimo padarymo.

„Taip pat atsižvelgta į itin intensyvų jo vartotą smurtą prieš nukentėjusįjį – daužymą įvairiais po ranka pasitaikiusiais daiktais, spardant, trypiant nukentėjusįjį savo svoriu, duriant šakute. Teismas jam paskyrė galutinę subendrintą 17 metų laisvės atėmimo bausmę“, – rašoma teismo pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauniečiai laisvės atėmimo bausmes turės atlikti pataisos namuose.

Nužudytojo broliui teismas priteisė solidariai iš visų kaltinamųjų 1 000 eurų dydžio turtinės ir 7 000 eurų neturtinės žalos, o nužudytojo sugyventinei – 12 000 eurų dydžio neturtinės žalos atlyginimą solidariai iš M.Ramanausko ir A.Našatapovo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų