REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Minkštas vanduo - atgaiva plaukams (nuotr. Fotolia.com)

Rūpinatės plaukais, o šie vis tiek dažnai jums kelia aibę rūpesčių – yra sausi, nušiurę, sunku sumodeliuoti norimą šukuoseną? Joks kondicionierius ar modeliavimo purškalas negelbsti situacijos? Visgi, tokios problemos esmė labai dažnai gali būti jūsų vandens čiaupe.

7

Rūpinatės plaukais, o šie vis tiek dažnai jums kelia aibę rūpesčių – yra sausi, nušiurę, sunku sumodeliuoti norimą šukuoseną? Joks kondicionierius ar modeliavimo purškalas negelbsti situacijos? Visgi, tokios problemos esmė labai dažnai gali būti jūsų vandens čiaupe.

REKLAMA

Kietas vanduo labai kenkia plaukams. Plaunant galvą kietu vandeniu sunaudojama daugiau priemonių, nes jos tokiame vandenyje mažiau putoja. Kietame vandenyje esantis gausus kiekis mineralų nusėda ant plaukų ir galvos odos.

Tad koks vanduo yra kietas? Tai vanduo, kuris turi labai didelį kiekį mineralų, ypač kalcio ir magnio. Labai kietas vanduo yra balzganos baltos spalvos, neskaidrus. Toks vanduo nėra laikomas kenksmingu sveikatai, tačiau jis gali sukelti rimtų problemų jūsų plaukams.

Po daugelio plovimų mineralinės medžiagos, ištirpusios vandenyje, nusėda ant plaukų. Rezultatas – sausi, silpni, lengvai susiveliantys, išblukę plaukai. Tuo tarpu plaukus išskalavus minkštu vandeniu, jie tampa žvilgūs bei glotnūs. Kietas vanduo taip pat gali sukelti papildomų rūpesčių ir galvos odai: gali atsirasti į pleiskanas panašių darinių, niežėti odą.

REKLAMA
REKLAMA

Kad plaukai būtų atsparesni kieto vandens nuosėdų poveikiui, NIVEA siūlo plaukams naudoti Intense Care & Repaire šampūną ir kondicionierių. Sudėtyje esantys baltymai ant plauko paviršiaus suformuoja apsauginę plėvelę, kuri plaukus patikimai saugo nuo žalingo aplinkos poveikio.

REKLAMA

Kad plaukai žvilgėtų ir būtų šilkiniai, išplovę juos šampūnu, praskalaukite minkštu vandeniu.

8 būdai, kaip apsaugoti plaukus nuo kieto vandens:

1. Actas. Acto rūgštis efektyviai nuima kalkių nuosėdas nuo plaukų paviršiaus. Jis taip pat balansuoja plaukų pH, glotnina plaukus taip suteikdamas jiems žvilgumo ir švelnumo. Naudokite bet kokį actą, išskyrus balzamiko. Sumaišykite vieną šaukštelį acto ir 3 stiklines vandens. Po plovimo įmasažuokite šio skysčio į plaukus ir po poros minučių išskalaukite. Tokią procedūrą darykite ne dažniau nei kartą per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

2. Citrinos tirpalas. Citrinos rūgštis, kaip ir actas, padeda pašalinti kieto vandens nuosėdas nuo plaukų. Citrinos tirpalui sumaišykite vieną šaukštelį citrinos sulčių su 3 stiklinėmis vandens ir lygiai taip pat skalaukite plaukus po plovimo kaip ir su actu.

3. Soda. Soda taip pat minkština vandenį. Įberkite vieną šaukštelį sodos keturiems litrams vandens ir po plovimo skalaukite plaukus.

4. Vandens minkštiklis. Tai geras, tačiau gana brangus būdas spręsti kieto vandens problemą. Minkštiklis pašalina kalcio, magnio ir daugelį kitų metalų iš kieto vandens – daro jį minkštesnį. Šis būdas labai efektyvus, ir naudingas žmonėms, patiriantiems plaukų problemas, egzemą ir kitas su kietu vandeniu susijusias problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Vandens filtras. Tai pigesnė vandens minkštiklio alternatyva. Filtras gali ženkliai sumažinti kalkių, chloro ir kitų cheminių elementų kiekį kietame vandenyje.

6. Lietaus vanduo yra minkštas. Jis labai patinka plaukams. Vienintelis trūkumas – jūs negalite jo visada turėti. Skalaukite juo plaukus kiek įmanoma dažniau.

7. Šaldytas vanduo. Užšaldykite vandens plastikiniuose buteliuose, vėliau atitirpinkite. Atitirpintas vanduo visada bus minkštas ir tinkamas skalauti plaukus.

8. Virintas vanduo. Pats paprasčiausias būdas išgauti minkštą vandenį – jį užvirinti. Atvėsinkite ir išskalaukite juo plaukus po plovimo.

 

Jei turite klausimų apie plaukus, užduokite juos skiltyje  http://www.tv3.lt/rubrika/naujienos/pramogos/stilistas/stilistas-pataria

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų