REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo A lygos 16 turo rungtynėse FK „Žalgiris“ antradienį išvykoje po atkaklios kovos 2:1 (1:1) įveikė „Jonavos“ ekipą. Pergalingą įvartį žalgiriečiams jau per teisėjo pridėtą laiką pelnė gynėjas Linas Klimavičius.

Lietuvos futbolo A lygos 16 turo rungtynėse FK „Žalgiris“ antradienį išvykoje po atkaklios kovos 2:1 (1:1) įveikė „Jonavos“ ekipą. Pergalingą įvartį žalgiriečiams jau per teisėjo pridėtą laiką pelnė gynėjas Linas Klimavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo jau trečiasis komandų susitikimas A lygos pirmenybėse šį sezoną. Pirmus du mačus laimėję žalgiriečiai nepažeidė tradicijos ir trečią kartą. Tiesa, kovoti dėl jos teko iki paskutinės rungtynių akimirkos.

REKLAMA

Įtakos žaidimui turėjo ir sudėtingos oro sąlygos, stiprus vėjas vertė žaidėjus klysti net ir elementariausiose situacijose. Būtent vėjo pakoreguotas kamuolio skriejimas virto netikėtu aikštės šeimininkų įvarčiu. 14 min. po nesėkmingo Tomo Salamanavičiaus bandymo smūgiuoti kamuolys nuskriejo link Klaudijaus Upsto, o pastarasis iš aštraus kampo pasiuntė jį į vartus.

Ankstyvas įvartis pažadino žalgiriečius. 24 min. komandos kapitonas Egidijus Vaitkūnas pavojingai smūgiavo į vartus, o pirmas prie kamuolio suskubęs Darvydas Šernas nukreipė jį į vartus. Tačiau po trumpo pasitarimo su padėjėju aikštės arbitras Dainius Petraška įvarčio neįskaitė. Visgi, dar po kelių minučių D.Šernas triumfavo – Elivelto dešiniu kraštu praskrodė varžovų gynybą, atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, o D.Šernas tiksliu smūgiu galva rezultatą išlygino. Tai buvo jau 9-asis 32 metų puolėjo įvartis Lietuvos čempionate. Pirmo kėlinio pabaigoje pavojingai į šeimininkų vartus smūgiavo Matija Ljujijčius, bet „Jonavos“ vartininkas Povilas Valinčius sužaidė patikimai.

REKLAMA
REKLAMA

Antrame kėlinyje žaidimas tapo atviresnis, vis dažniau „Žalgirio“ vartams grasino ir „Jonavos“ futbolininkai. 61 min. tik neįtikėtinas Mamadou Mbodjio šuolis apsaugojo „Žalgirį“ nuo neišvengiamo įvarčio, o dar po kelių minučių šeimininkų ekipos puolėjas Maksimas Marusičius pabėgęs nuo „Žalgirio“ gynėjų smūgiavo netiksliai. Po kelių akimirkų jau Serge‘as Nyuiadzi turėjo galimybę išvesti savo komandą į priekį, bet po jo smūgio kamuolį iš tuščių vartų išmušė „Jonavos“ kapitonas Tadas Eliošius. Kovingose ir atkakliose rungtynėse netrūko emocingų epizodų, pražangų ir apsistumdymų. 79 min. „Jonavos“ puolėjas Laurynas Stonkus negailestingai „nupjovė“ M.Mbodjį ir išvydęs antrą geltoną kortelę buvo priverstas palikti aikštę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinėmis antrojo kėlinio minutėmis žalgiriečiai surengė varžovų vartų šturmą ir sulaukė tinkamo įvertinimo.

„Žalgirio“ gynėjas Donovanas Slijngardas meistriškai suklaidino kelis varžovus, įsiveržė į baudos aikštelę ir tiksliai parideno kamuolį be priežiūros buvusiam L.Klimavičiui. Pastarojo smūgis pramušė šeimininkų gynybinius įtvirtinimus ir atnešė „Žalgiriui“ svarbią pergalę. Po 16 turų 38 taškus turintis „Žalgiris“ pirmauja A lygoje. Daugkartinių šalies čempionų persvara prieš antroje vietoje esančią Marijampolės „Sūduvą“ siekia 11 taškų. 16 taškų turinti „Jonava“ užima šeštą vietą. Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais birželio 24 d., šeštadienį. LFF stadione sostinės ekipa susitiks su Klaipėdos „Atlantu“. Tai bus Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro 3-iojo etapo dvikova. Jos pradžia – 17 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų