REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Mindaugas Kuzminskas (nuotr. Alfredo Pliadžio)

Mindaugas Kuzminskas neatostogauja. Šiuo metu jis organizuoja savo vardo stovyklą jauniesiems krepšininkams ir dirba individualiai. Krepšininkas papasakojo ne tik apie buvusio „Lietuvos ryto“ prezidento žodžių įtaką, bet ir apie rinktinę bei vasaros treniruotes.

15

Mindaugas Kuzminskas neatostogauja. Šiuo metu jis organizuoja savo vardo stovyklą jauniesiems krepšininkams ir dirba individualiai. Krepšininkas papasakojo ne tik apie buvusio „Lietuvos ryto“ prezidento žodžių įtaką, bet ir apie rinktinę bei vasaros treniruotes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Puolėjas išsakė mintį, kad Gedvydo Vainausko sukeltas rasizmo skandalas, kainavęs jam „Lietuvos ryto“ prezidento postą, didesnę audrą sukėlė užsienyje nei Lietuvoje.

REKLAMA

Po „Lietuvos ryto“ televizijos interviu kilo tikra pasipiktinimo banga, kritikos G. Vainauskui negailėjo ne tik krepšininkai, bet ir žurnalistai, pasisakymas buvo aptariamas net JAV sporto gigantės ESPN eteryje.

– Šią vasarą vyks trys stovyklos, ar plėsitės ateityje?

– Mūsų tikslas yra toks, kad vaikai būtų užimti. Džiaugiamės, kad prisirinko trys stovyklos. Atrodo, kad norėtųsi dar, bet ateitis parodys. Manau, kad mes darome ne dėl kiekybės, o kokybės.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar pačiam teko vaikystėje dalyvauti tokiose stovyklose? Ką jos duoda?

– Tada nebuvo tokių individualaus paruošimo stovyklų, tą trūkumą mes matome, stengiamės padaryti, kad jų būtų kuo daugiau.

– Koks jausmas yra klausytis NBA krepšininkų patarimų?

– Aš dar pats jų klausausi. bet jausmas neblogas. Nebūtinai NBA. Svarbu, kad žaidėjas yra su patirtimi.

– Kaip leidžiate atostogas?

– Nėra atostogų, buvo dvi savaitės po sezono, o nuo tada visą laiką sportuoju, ruošiuosi rinktinei, sezonui. Stiprinu kūno dalis, kurias reikia sustiprinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– O kurias reikia?

– Klubas yra sudaręs programą, yra iškelti tikslai, kuriuos per vasarą turėčiau įgyvendinti.

– Ar su treneriu jau kalbėjotės apie kitą sezoną?

– Vakar su juo kalbėjau telefonu. Čia viskas daugiau priklauso nuo manęs. Jei atvažiuosi gerai pasiruošęs, nebus kažkokių abejonių, ar leisti į aikštelę. Pas mus konkurencija didelė, bet NBA yra tokia lyga, kur negali žinoti, kur tu atsidursi.

– Ne už kalnų ir Europos čempionatas. Kokie lūkesčiai?

– Lūkesčiai visada yra aukščiausi. Kartais juos pavyksta įgyvendinti, kartais – ne. Jei pavyksta, tai grįžtam ir visa tauta džiaugiasi, jei ne – tuomet būna ne taip ir linksma. Nuleidęs galvą važiuoji į klubą (juokiasi).

REKLAMA

– Rinktinėje nebus Pauliaus Jankūno. Ar jaučiat didesnę atsakomybę?

– Nežinau, krepšinis – komandinis sportas. Paulius yra svarbus tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Jo labai truks, bet po tą dalelytę reikia išsidalinti visiems.

– Kas galėtų pakeisti Paulių Jankūną?

– Daug kas. Dabar Domas, Donatas, visi gali tai padaryti. Lygaus atitikmens nerasime, bet po kažkokią dalelę galime kompensuoti.

– Kokį įspūdį palieka Dainius Adomaitis?

– Brolis yra žaidęs pas jį, aš prieš jį esu žaidęs, todėl apie jį, kaip apie trenerį, daugiau žinau iš kitų pasakojimų, bendravimo. Kaip žmogus, palieka gerą įspūdį.

REKLAMA

– Su Domantu Saboniu treniruojatės kartu. Ar padeda, kad esate tų pačių pozicijų žaidėjai?

– Padeda tuo, kad esame draugai, žaidžiame aukščiausiame lygyje. Praeitą savaitę buvau pas Porzingį Latvijoj, dabar – čia.

– Ką jautiesi labiausiai patobulinęs per metus NBA lygoje?

– Ten galbūt jautiesi patobulėjęs, bet nežinai, ar viską pavyks pritaikyti čia. Bus matyt, ar kažką patobulinau.

– O kaip Domantas Sabonis patobulėjo?

– Nepatobulėjo visiškai (juokiasi). Labai smagu, kad patobulino savo metimą. Tą aspektą labiausia patobulino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar rasistiniai Gedvydo Vainausko pasisakymai turės didelės įtakos pasaulyje? Nes Lietuvoje buvo sureaguota…

– Aš manau, kad Lietuvoje nelabai kas sureagavo. Manau, kad pasaulis labiau sureagavo. Mūsų šaliai tokia reklama nėra gera. Žmogus pasakė, tikiuosi, kad jis nenorėjo taip pasakyti. Nemanau, kad toks yra jo požiūris, tačiau teks atsakyti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų