REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Keleivius pribloškė vairuotojo elgesys: naršė internete, kad neprailgtų vairavimas? (TV3 koliažas) (nuotr. skaitytojo)

Pranešimai apie tragiškus eismo įvykius Lietuvą krečia kasdien. Nors žiniasklaidoje mirga pranešimai apie nelaimes, įspėjimai ir patarimai vairuotojams bei pėstiesiems, statistika negerėja.

9

Pranešimai apie tragiškus eismo įvykius Lietuvą krečia kasdien. Nors žiniasklaidoje mirga pranešimai apie nelaimes, įspėjimai ir patarimai vairuotojams bei pėstiesiems, statistika negerėja.

REKLAMA

Portalo tv3.lt skaitytojas Alius Baranauskas pasidalino užfiksuotais kadrais, kaip net už dešimtis gyvybių atsakingas vairuotojas leido sau naudotis mobiliuoju telefonu vairuojant. Tikėjęsis, kad autobusą vairuojantis vyras greitai telefoną suprato, kad to nebus ir ėmėsi jį filmuoti.

Naršo ir „spaudžia“, kad spėtų laiku

Pasidalinęs filmuota medžiaga, skaitytojas parašė: „štai kaip vežami keleiviai su vienos įmonės autobusais. Kelionės į Rygą dar baisesnės“. Susisiekus su A. Baranausku, paaiškėjo, kad jis matė ne vieną panašiai besielgusį vairuotoją. 

„Tąkart vykau iš Klaipėdos į Vilniaus oro uostą. Kadangi skraidau bent kartą per mėnesį, renkuosi Vilniaus arba Rygos oro uostus. O dėl patogumo, dažniausiai važiuoju su šios įmonės autobusais. Pastebėjau, kad dažnai vairuotojai taip elgiasi, kadangi šįkart sėdėjau priekyje, tai viską kuo aiškiausiai mačiau.

REKLAMA
REKLAMA

Visą kelią vairuotojas naršė telefone, „Facebook“ tinkle, visgi, į įmonę pats nesikreipiau“, – pasakojo Alius.

Paklaustas, ar nebandė ką nors sakyti vairuotojui, jis prisiminė kitų keleivių pastabas. „Vieną kartą kelios moterys jau neištvėrė ir paklausė, ar gali lėčiau ir atsargiau važiuoti vairuotojas. Bet jis atsakė, jeigu važiuos lėčiau, tada nespės keleiviai į lėktuvą laiku.

REKLAMA

Aišku, negaliu sakyti, kad visi taip elgiasi vairuotojai, bet didžioji dalis – užsiėmę su telefonais būna“, – tvirtino vyras. Vargu, ar galima nereaguoti ir pateisinti tokį elgesį, demonstruojant akivaizdų taisyklių nesilaikymą. Primename, kad už vairavimą, rankomis naudojantis mobiliojo ryšio priemonėmis, numatyta administracinė atsakomybė, bauda, pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

Įmonės atstovas: vairuotojas atleistas

Susisiekus su įmone, paaiškėjo, kad jų vairuotojams galioja griežtos taisyklės ne tik naudojimosi telefonais. Be to, vaizdo įraše matomas vairuotojas buvo jau yra atleistas iš įmonės dėl panašių incidentų.

Tai rodo, kad žmonės nelieka abejingi ir rūpinasi savo ir kitų gyvybe. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų