REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Jules Peterson (nuotr. facebook.com)

Rokenrolo stiliaus muziką grojančios grupės „The Alarm“ lyderio Mike‘o Peterso žmona prabilo apie skausmingą kovą su krūties vėžiu. Ši klastinga liga moteriai diagnozuota besifilmuojant dokumentinėje televizijos laidoje apie garsią pasiturinčią šeimą.

23

Rokenrolo stiliaus muziką grojančios grupės „The Alarm“ lyderio Mike‘o Peterso žmona prabilo apie skausmingą kovą su krūties vėžiu. Ši klastinga liga moteriai diagnozuota besifilmuojant dokumentinėje televizijos laidoje apie garsią pasiturinčią šeimą.

REKLAMA

Jau gerokai įsibėgėjus metus trunkančiam filmavimui, Jules Peters (50), kuri net tris kartus kovojo su vėžiu, dešinėje krūtyje aptiko nedidelį gumbelį. Vietoj to, kad sustabdytų filmavimą, dviejų nepilnamečių sūnų mama drąsiai nusprendė leisti kameroms bei visai kūrybinei dokumentikos komandai sekti ją ir jos šeimą, kovojančią su Jules diagnoze, operacija ir gydymu ir pristatyti tai laidoje „Mike and Jules: While We Still Have Time“.

Interviu žurnalo „FEMAIL“ metu Jules teigė, jog sprendimas nenutraukti filmavimo jai suteikė stiprybės kovoje su klastinga liga.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai man tikrai padėjo išlikti stipriai ir nesiblaškyti“, - sakė Jules. „Likau užimta ir neleidau sau tingėti, o ir kamerų buvimas šalia bei mūsų nepagrąžinto gyvenimo įamžinimas man suteikė jėgų kovoti.“

REKLAMA

Šiaurės Velse su vyru ir sūnumis Dylanu (13) ir Evanu (10) gyvenanti Jules atsisakė slėpti ligos keliamą skausmą ir dėl jos atsiradusius sunkumus. Net jai atliekama operacija, pirmojo peruko matavimasis ir atvykimas į ligoninę chemoterapijos gydymui buvo filmuojami kamerų.

„FEMAIL“ pateiktose nuotraukose moteris taip pat siūlo pažiūrėti, kaip keičiasi jos sunkių gydymo metodų alinamas kūnas, pavyzdžiui, chemoterapijos sukeltas nuplikimas bei ant krūties atsiradę radiacijos nudeginimai.

Moteriška nuojauta pasitvirtino

Nepaisant to, Jules nepaliaujamai demonstruoja vidinę stiprybę ir ryžtą pasveikti. Kamerų apsuptyje atsiradus iškart po to, kai po krūties speneliu aptiko gumbelį, moteris papasakojo apie tuo metu atėjusias mintis. Pasak jos, Jules tikėjo, kad dėl to jaudintis ji neturėtų ir manė esanti viena iš 90 proc. moterų, kurių pačių nustatytos diagnozės nepasitvirtino ir gumbeliai pasirodė esantys nepavojingi.

REKLAMA
REKLAMA

„Kitą rytą nuvykau pas savo šeimos gydytoją, bet įžengus į kabinetą, viduje kirbėjo negera nuojauta“, - prisiminė ji.

Kai Jules vyrui Mike‘ui, su kuriuo ji susipažino dar 1986-iais, kai grupė „The Alarm“ buvo šlovės viršūnėje, pirmą kartą diagnozuota ne Hodžkino limfoma, neagresyvi limfomos rūšis, šalia jo visada buvo žmona.

Liga sušvelnėjo, tačiau 2005-iais vyrui diagnozuota leukemija, o jai atslūgus, Mike‘o būklė pablogėjo 2015-iais, kai iki filmavimo likus keliems mėnesiams jam atsinaujino kraujo vėžys.

Padedamas naujų revoliucinių vaistų, roko žvaigždės diagnozė nepasikeitė, tačiau jis džiaugiasi galėdamas laiką leisti su šeima. Pora laukė vasaros, kada laiką leisti galės nerūpestingai, tačiau planai sužlugo išgirdus Jules diagnozę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stipresni ir artimesni santykiai

Visi šie patirti sunkumai tik dar labiau sustiprino šeimą. Viename dokumentinio serialo kadre matoma jautri šeimos akimirka, kai Jules, stovėdama ligoninės kieme ir ranka apglėbusi vyrą, kalba apie jos diagnozę su neįtikėtina drąsa. Ji priduria, kad Mike‘o kova su vėžiu ją išmokė gyventi.

„Jei tai nutiks kažkam, manau, kad su tuo susitvarkysiu. Mano draugės – nuostabios, tad jos tikrai manimi pasirūpins. Labiau gaila šeimos, nes suprantu, kas dedasi jų mintyse. Ypač sunku mano mamai ir tėčiui. Nenoriu, kad jie nerimautų“, - sakė Jules.

Pora taip pat atvirai prabilo ir apie sunkumus bandant pastoti. Moteris atskleidė, jog, norint tapti mama, patirti 4 dirbtinio apvaisinimo raundai sukėlė daugiau skausmo, nei išgirstos blogos naujienos apie vėžį.

REKLAMA

Visos dokumentikos metu Jules demonstruoja begalinę stiprybę ir norą nepasiduoti. Nepaisant to, „FEMAIL“ ji sakė: „Buvo akimirkų, kai norėjau tiesiog atsiklaupti ir verkti.“

Mike‘as ir Jules nusprendė tęsti filmavimą, o kameros įamžino moters pirmosios operacijos pasiruošimą. Vėliau paaiškėjo, kad jai teks iškęsti radioterapijos ir chemoterapijos kursus.

Prieš kamerą Jules nesugebėjo sulaikyti ašarų sakydama: „Bijau operacijos ir to, jog galiu netekti krūtų, moteriškumo ir plaukų.“

Du vaikus auginanti mama filmavimo komandą kartu vedėsi į plaukų peruko, moters vadinamo „Trixie“, paieškas. Apsipirkinėjimo metu Jules dėvėjo kepurę, kad bent kiek sumažintų netenkamų plaukų kiekį.

REKLAMA

Pabaigus chemoterapiją, jai iškart teko gydytis radiacija. Kasdien į ir iš gydymo centro Jules eidavo 8 km. Ji prisipažino maniusi, kad tai, palyginus su chemoterapija, bus lyg paprastas pasivaikščiojimas parke, tačiau viskas buvo visai kitaip.

„Įsitikinau, kad tai manęs neišvargins, bet buvo priešingai. Tai mane pakeitė visiems laikams ir padėjo suprasti, kad kita mano gyvenimo dalis bus nuostabi“, - teigė moteris.

Šiuo metu Mike‘as ir Jules nekantrauja, kada juodu su sūnumis 2 mėnesius praleis Jungtinėse Valstijose, kur „The Alarm“ surengs daugiau nei 40 koncertų visoje šalyje. Šeima ir toliau padės labdaros organizacijai „Love Hope Strength“, skatinančiai inovatyvius su muzika susijusius informacijos skleidimo būdus apie leukemijos ir vėžio pacientus, pasveikusius asmenis ir jų šeimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo mėnesį Jules laukia vizitas pas onkologą, tačiau šiuo metu moteris su šeima mėgaujasi kiekviena šio nuostabaus gyvenimo akimirka.

„Gal dėl to, jog esu pratusi prie vizitų pas gydytojus, pas kuriuos lankiausi kartu su Mike‘u, blogos naujienos man nebebaisios. Jei tokias išgirstu, žinau, kad rasiu būdą su jomis susitvarkyti“, - sakė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų