REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Londone – vėl kruvina naktis: mikroautobusas rėžėsi į pėsčiuosius (nuotr. SCANPIX)

 Londono mečetės lankytojai, pirmadienį po vidurnakčio ruošęsi eiti namo po pamaldų, buvo sustoję padėti vienam sunegalavusiam pagyvenusiam vyrui, kai užpuolikas, šaukęs norįs „nužudyti visus musulmonus“, į tuos žmones nukreipė mikroautobusą, pasakojo įvykio liudininkai.

38

 Londono mečetės lankytojai, pirmadienį po vidurnakčio ruošęsi eiti namo po pamaldų, buvo sustoję padėti vienam sunegalavusiam pagyvenusiam vyrui, kai užpuolikas, šaukęs norįs „nužudyti visus musulmonus“, į tuos žmones nukreipė mikroautobusą, pasakojo įvykio liudininkai.

REKLAMA

Mikroautobusas pasuko prie Londono Finsberio parko mečetės besibūriavusių žmonių pusėn, kai jie ėmė gaivinti vieną nualpusį vyrą.

„Jis pasuko kairėn į įvažiavimą, ir tiesiog užvažiavo ant žmonių“, – naujienų agentūrai AFP sakė įvykio liudininkas Abdiqadiras Warra (Abdikadiras Vara).

„Kai kuriuos jis vilko kelis metrus. Mikroautobuse buvo vyras – mačiau tai savo akimis; ant žemės dar buvo tas senas vyriškis, be to, mačiau, kad buvo sužeisti keli žmonės. Kai kurių jų būklė buvo labai bloga“, – pasakojo jis.

Vietiniai tada puolė ant vairuotojo ir laikė jį surišę, kol atvyko policija, sakė liudininkas.

„Tas vyras, jis bandė pabėgti... bet jie sučiupo vairuotoją“, – pridūrė A.Warra.

Kitas liudininkas, Khalidas Aminas (Chalidas Aminas), televizijai BBC pasakojo, kad mikroautobuso vairuotojas tyčia pasuko kairėn ir „tiesiog rėžėsi į žmones“.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas vyras buvo įstrigęs po tuo mikroautobusu, o žmonės bandė jį pakelti ir išlaisvinti sužeistąjį.

Kh.Aminas pasakojo, kad žmonėms supančiojus vairuotoją „jis šaukė: „Visus musulmonus! Noriu nužudyti visus musulmonus!“ Jis tikrai taip sakė. Žodis į žodį“.

REKLAMA

Policija nurodė, kad vienas vyras buvo sulaikytas įvykio vietoje, o daugiau įtariamųjų nustatyta nebuvo.

„Tai yra teroro ataka“

Dar vienas įvykį matęs asmuo, prisistatęs Athmanu (Atmanu), AFP sakė: „Žmonės klykė: „Tai yra teroro ataka, tai – ataka; tas vyras mus užpuolė“, o aš turėjau atbėgti atgal ir bandžiau gelbėti žmones, kurie dar buvo gyvi; daviau jiems vandens, padėjau policijai.“

„Kol jis buvo policijos furgone, jis mojavo lyg nugalėjęs; jis buvo labai laimingas“, – sakė liudininkas.

„Jis pasirinko laiką, pasirinko vietą ir pasirinko taikinį. Juk dabar šventasis Ramadano mėnuo“, – teigė Athmanas.

REKLAMA
REKLAMA

„Laikas – jis jį planavo; taikinys – jis jį planavo; ir vieta – šalia mečetės“, – pridūrė jis.

Finsberio parko mečetės generalinis sekretorius Mohammedas Kozbaras (Mohamedas Kozbaras) paragino Didžiosios Britanijos premjerės Theresos May (Terezos Mei) vyriausybę imtis veiksmų.

Tai buvo jau trečias incidentas Londone per pastaruosius tris mėnesius, kai į žmones buvo nukreipti automobiliai. Be to, gegužę mirtininkas sprogdintojas detonavo bombą popmuzikos koncerte Anglijos šiauriniame Mančesterio mieste.

„Dabar, po visų šių teroro atakų, žmonės turi didelių klausimų apie saugumą Londone, o mes norime juos užtikrinti, kad jie yra saugūs; todėl norime bendradarbiauti su policija“, – teigė M.Kozbaras.

„Žmonės jaučiasi nesaugūs po teroro atakų Londone, Mančesteryje, padidėjusios islamofobijos ir neapykantos nusikaltimų, – pridūrė jis. – Tai kelia didelį nerimą musulmonų bendruomenei.“

Šalia mečetės pirmadienio rytą buvo padėta gėlių, kurias atnešė į darbą ėję Londono gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų