REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
65
Atostogos (nuotr. Fotolia.com)

Vasara – puikus metas planuotis atostogas rudeniui, nes vasarinės kelionės jau išpirktos. Tačiau kur geriausia skristi? Ir kiek gi kainuoja tos kelionės? Konkrečias sumas ir viešbučių kokybę tv3.lt komentuoja kelionių agentūros „1000mylių“ vadovė Inga Dikšaitienė, siūlydama keliautojams rinktis iš Turkijos, Kanarų salų, Tailando ir žaviosios Madeiros salos.

65

Vasara – puikus metas planuotis atostogas rudeniui, nes vasarinės kelionės jau išpirktos. Tačiau kur geriausia skristi? Ir kiek gi kainuoja tos kelionės? Konkrečias sumas ir viešbučių kokybę tv3.lt komentuoja kelionių agentūros „1000mylių“ vadovė Inga Dikšaitienė, siūlydama keliautojams rinktis iš Turkijos, Kanarų salų, Tailando ir žaviosios Madeiros salos.

REKLAMA

„Atsimenu, kad anksčiau pati labai mėgdavau paskutinės minutės pasiūlymus, ir tikrai esu taip pasinaudojusi labai gerais pasiūlymais, tačiau dabar reikia pamiršti tokius pasiūlymus ir pirkti dabar, nes paskutinės minutės pasiūlymų iš Lietuvos beveik nėra. Šiai vasarai jau tiesiog beveik nebėra lėktuvo bilietų, tad dabar tinkamas metas planuotis atostogas rudenį – tuo metu turistų pamėgtose vietose oras būna dar šiltas, o kainos mažesnės nei vasarą“, – sako I. Dikšaitienė.

Geriausios kainos Turkijoje

Pašnekovė sako, kad patogiausia ir populiariausia kelionių kryptis lieka Turkija. Nors kai kurie klientai, pasakoja I. Dikšaitienė, iš karto prašo nesiūlyti Turkijos ar Egipto – šios kryptis kai kuriems jau pabodę – tačiau šios šalys vis dar gali pasiūlyti geriausią kokybės ir kainos santykį.

REKLAMA
REKLAMA

„Patogiausia yra keliauti į Turkiją. Pirmiausia dėl to, kad skrydis yra neilgas – trys valandos – ir tiesiogiai iš Vilniaus. Kai skrendi su kelionių organizatoriais, jie užsako visą lėktuvą. Atskridus į Turkiją, laukia organizatoriaus atstovas su kortele – žmogui nieko nereikia pačiam žinoti, jis eina su visa grupe ir po to jam net ir lietuvių kalba gali paaiškinti, į kurį autobusą jam įsėsti.

REKLAMA

Kalbant apie kainą, jeigu girdite kalbas, kaip už 300 eurų žmonės pabuvojo Turkijoje, tai nebent labai prastame viešbutyje – kur ir maistas prastas, ir aplinka ne tokia tvarkinga, kokios norėtųsi.

Aš rinkčiausi penkių žvaigždučių viešbutį, labai tinkantį kelionėms su vaikais, „Rixos Premium Tekirova“. Jis turi milžinišką vandens parką, labai didelį vaikų miniklubą, kuriame vyksta užsiėmimai su vaikais. Tad atostogos šiame viešbutyje nuo spalio 2 dienos keturiems žmonėms savaitei kainuos 2200 eurų. Į šią kainą įeina viskas: lėktuvo bilietai, nakvynės viešbutyje, visas maistas ir gėrimai viešbutyje.

REKLAMA
REKLAMA

Labai geras variantas Turkijoje, Alanijoje, yra penkių žvaigždučių viešbutyje „Delphin Deluxe Resort“ – daugelį metų turistų pamėgtas viešbutis, kuriame yra „ultra viskas įskaičiuota“ sistema (tai reiškia, kad bus papildomų paslaugų). „Delfinui“ jau reikia vidinio remonto, todėl dabar čia kainos yra mažesnės – žmonės, kurie anksčiau jo neįpirkdavo, dabar gali ten ilsėtis. Pavyzdžiui, savaitės trukmės atostogos šiame viešbutyje nuo spalio 18 dienos keturių asmenų šeimai kainuos 1710 eurų (galutinė kaina su lėktuvų bilietais, nakvynėmis, ir visu maistu, gėrimais bei kitomis paslaugomis viešbutyje)“, – pasakoja I. Dikšaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pigiausias siūlomas pašnekovės variantas Turkijoje keturių asmenų šeimai – tai apsistojimas penkių žvaigždučių viešbutyje „Long Beach Resort Hotel & Spa Deluxe“. Savaitės trukmės atostogos čia nuo spalio 27 dienos keturių asmenų šeimai kainuos 1518 eurų.

I. Dikšaitienė taip pat pažymi, kad vaikai iki dvejų metų su tėvais skrenda nemokamai – lėktuve jis sėdi tėvams ant kelių – tačiau jeigu net ir paskutinę kelionės dieną vaikui sueina dveji, jam kelionės jau yra mokama.

Kanarų salos

Pati pašnekovė sako mėgstanti atostogauti Ispanijoje arba Italijoje ir ten ji renkasi viešbutį, kuriame įskaičiuota tik pusryčiai ir vakarienė, o pietus ji su šeima mėgsta valgyti gatvėje – kad pažintų tos šalies kultūrą. Populiariausia ispaniška kryptis , sako I. Dikšaitienė, yra Kanarų salyne esanti Tenerifė. „Tenerifėje yra tobulas klimatas, temperatūros svyravimai dienos ir nakties metu yra mažiau kaip 7 laipsniai, taip pat ten yra paplūdimių. Aišku, reikia turėti omenyje, kad vandenyne maudantis reikia būti atsargesniems. Be to, Tenerifėje kainos yra žemos – alaus bokalas kavinėje kainuoja eurą.

REKLAMA

Tenerifėje reikėtų rinktis viešbutį, kuriame geras maistas, reikia atkreipti dėmesį, ar viešbutis yra renovuotas, ar saugioje vietoje, ar pats viešbutis yra saugus, nes yra viešbučių, kur pasitaiko nemažai vagysčių – apie tai reikia klausti savo agentūrų arba tiesiog ieškoti internete, jeigu žmonės nusprendžia skristi savarankiškai.

Pigiausias atostogų variantas Tenerifėje keturiems asmenims savaitei yra apartamentuose už 2300 eurų su pusryčiais ir vakariene. Jeigu norite viešbučio, čia galima ieškoti ir nuo trijų žvaigždučių – yra geras trijų žvaigždučių viešbutukas „Hovima Santa Maria“, kurio kaina yra savaitės atostogoms 2600 eurų keturiems asmenims. Tokiu metu Tenerifėje tikrai nebus šalta, o šis viešbutis yra geroje vietoje, turi skanų maistą, o pačioje Tenerifėje tikrai yra daug ką pamatyti“, – pasakoja I. Dikšaitienė.

REKLAMA

Tailandas

Lapkritį pašnekovė siūlo skristi į Tailandą – keliaujant su šeima ir norint pamatyti visą šalies grožį, I. Dikšaitienė pataria rinktis Puketo salą.

„Tailande liūčių sezonas yra ilgas ir tęsiasi iki spalio mėnesio – tuomet ir yra pigiausi bilietai, kai Tailandą košia liūtys. Lapkritį liūtys jau būna pasibaigusios, ir tai yra puikus metas apsilankyti šiame gražiame regione. Puketas yra brangesnis regionas už kitus, tačiau turi labai švarius paplūdimius. Savaitės trukmės atostogos keturių žvaigždučių viešbutyje „Phuket Orchid Resort & SPA“ šeimos kambaryje, kuriame yra du miegamieji, keturiems asmenims nuo gruodžio trečios dienos kainuos 3 813,40 eurų. Beje, į Tailandą patogu važiuoti iš Varšuvos – tuomet skrydžių kainos prasideda nuo 1000 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat į Tailandą patarčiau skristi bent 12-kai naktų, nes skrydis yra ilgas – nuo 13 iki 20 valandų – su persėdimais, tad sugaišus tiek laiko kelionei, reikėtų leisti sau pailsėti Tailande ilgiau kaip savaitę.

Renkantis poilsį Tailande, aktualiausia viešbučio vieta, o ne pats viešbutis, nes į Tailandą važiuojama ne pabūti viešbutyje, o pamatyti šalies“, – dalinosi I. Dikšaitienė.

Madeira

Tiems, kam atsibodo Turkija ir Egiptas, pašnekovė labai siūlo aplankyti Madeiros salą – Portugalijos autonominę salą Atlanto vandenyne, garsėjančią savo gražia ir žalia gamta.

„Gal ten labai prabangių viešbučių nerasite, bet apsilankyti tikrai verta. Pati sala yra labai pigi – kavą gali nusipirkti už eurą, alaus bokalą – už du, na o nuskristi ten jau kainuoja brangiau. Madeira yra labai žalia, labai graži sala, uolėta ir egzotiška. Saloje yra tik vienas smėlio paplūdimys, ir tai nenatūralus, o visi kiti uolėti. Tad žmonės maudosi natūraliai susiformavusiuose vulkaniniuose baseinuose – maudynės tokiame baseine kainuoja eurą, o vanduo yra labi šiltas ir sūrus, tave laiko ant vandens.

REKLAMA

Madeira yra labai tinkama vieta atostogoms su vaikais – laukuose žydi orchidėjos, strelicijos, milžiniški eukaliptų miškai skleidžia nuostabų kvapą. Saloje yra gausu egzotinių vaisių: bananasų, papajų, marakujų....

Pigiausias variantas iš Vilniaus į Madeirą yra trijų su pliusu žvaigždučių viešbutyje Dom Pedro Garajau. Atostogos nuo rugsėjo 30 d. keturių asmenų šeimai savaitei su pusryčiais ir vakariene čia kainuos 2632 eurai. Jeigu norite apsistoti geresniame viešbutyje už protingą kainą – keturių žvaigždučių „Pestana Village & Miramar Garden & Ocean Resort“ nuo spalio 7 dienos savaitei keturiems žmonėms kainuos 3560 eurų“, – pasakoja I. Dikšaitienė.

Tad atostogaujantys gali pasirinkti – ar nori brangesnės ir egzotiškesnės kelionės, ar paprastos ir pigesnės, tik galvoti pašnekovė pataria iš anksto arba paskutinės minutės pasiūlymus gaudyti iš Varšuvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų