REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Sušiai (nuotr. Fotolia.com)

Taivane dirbantys gydytojai pacientės organizme rado 2,6 m ilgio kaspinuotį, o apsigyveno jis pas japonišką patiekalą „sashimi“, gaminamą iš šviežios ir neapdorotos žuvies, mėgstančią mergaitę.

29

Taivane dirbantys gydytojai pacientės organizme rado 2,6 m ilgio kaspinuotį, o apsigyveno jis pas japonišką patiekalą „sashimi“, gaminamą iš šviežios ir neapdorotos žuvies, mėgstančią mergaitę.

REKLAMA

Aštuonmetės tėvai pasakojo, jog po vakarienės viename Taipėjaus restoranų dukrelė tiesiojoje žarnoje jautė niežulį. Paaiškėjo, kad jį kėlė organizme pasigyvenęs kaspinuotis. Po atliktos kirmino šalinimo operacijos pacientė pasveiko kuo puikiausiai. Šiuo metu ji vartoja specialius vaistus.

Ligoninėje dirbančios pediatrės Wang Zhijian teigimu, neįvardijamos mergaitės organizme gyveno didžiausias žmogaus kūne randamas, dar kitaip vadinamas žuvies kaspinuočiu, parazitas, kuriuo užsikrečiama valgant žalią ar užkrėstą kiaulieną, jautieną ir žuvį.

Mergaitės tėvams paminėjus faktą, kad duktė mėgsta sušius, ypač „sashami“, gydytojai iškart rėžė tiesą, jog negalavimus sukelti galėjo netinkama vartojimui žuvis.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojas He Shengyuan sakė, kad kaspinuotis pacientės organizme gyventi galėjo ilgiau nei mėnesį. Jis taip pat pridūrė, jog kirminas, jį šalinant operaciniu būdu, buvo gyvas ir judėjo. Gydytojas perspėja žmones vengti žalios ir neapdorotos žuvies ir kitų produktų arba pataria juos rinktis labai atsakingai.

REKLAMA

Kaip, valgant žalią žuvį, žmonėse apsigyvena kaspinuočiai?

Valgydami sušius arba kitus patiekalus iš šviežios žuvies, asmenys pasigauną jau infekuotą kaspinuotį, užkrėstą kai jis dar buvo maža lerva.

Žuvims suvalgius kaspinuočio kiaušinėlius, organizme išsiritusios lervos prikimba prie žuvies vidurių sienelių ir taip kirminai užkrečia žuvį.

Kadangi sušiai gaminami iš neapdorotos žuvies, lerva lengvai gali patekti į maistą valgančio žmogaus organizmą. Kai žmogus pasigauna šį virusą, kelių savaičių laikotarpyje kaspinuotis gali užaugti iki 15 m ilgio. Mėnesius jis gali būti nepastebėtas, taip dėdamas savo kiaušinėlius ir infekuodamas kitas žmogaus kūno dalis.

Simptomai: nuovargis, vidurių užkietėjimas ir nepatogumo jausmas pilve, kuris gali būti toks nežymus, jog žmogus jo net nepastebi.

Jei kaspinuočio lervos pradeda migruoti į kitas kūno dalis, jos gali pradėti naikinti žmogaus kepenis, akis, širdį ir smegenis bei taip sukelti gyvybei rimtą pavojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų