REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ toliau intensyviai pluša žaidėjų vasaros rinkoje ir prisiviliojo 23-ejų metų 196 cm ūgio gynėją Vasilije Micičių. Su juo pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1“.

Kauno „Žalgiris“ toliau intensyviai pluša žaidėjų vasaros rinkoje ir prisiviliojo 23-ejų metų 196 cm ūgio gynėją Vasilije Micičių. Su juo pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turkijos krepšinio lygoje suspindėjęs serbas praėjusį sezoną gynė Bursos „Tofas“ komandos garbę ir vietinėse pirmenybėse vidutiniškai rinko po 13,2 taško (56,3 proc. dvit., 38,9 proc. trit., 83 proc. baud.), atkovodavo po 2,6 kamuolio, atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo bei perimdavo po 1,3 kamuolio.

REKLAMA

Prieš kelerius metus V. Micičius į priekį vedė medalius iškovojusias Serbijos jaunimo rinktines. Su 18-mečių rinktine 2011 metų Europos pirmenybėse žaidėjas iškovojo sidabro medalius ir, rinkdamas po 10,2 taško, atkovodamas po 4,2 kamuolio bei atlikdamas po 4,3 rezultatyvaus perdavimo, pateko į geriausių žaidėjų simbolinį penketuką. Tokį pat pasiekimą serbas pasiekė ir 2013 metų pasaulio čempionate, kai finale nusileido amerikiečių bendraamžiams ir su 12,9 taškų bei 4,8 rezultatyvių perdavimų vidurkiu atsiėmė geriausio pirmenybių įžaidėjo titulą.

REKLAMA
REKLAMA

Solidus žaidimas tarp jaunimo serbui leido patekti į NBA komandų akiratį ir 2014 metų naujokų biržoje 52-uoju šaukimu jį pasirinko Filadelfijos „76ers“ klubas.

Kelią vyrų krepšinyje V. Micičius pradėjo sulaukęs 16 metų ir po kelių sezonų, kartu su buvusiu žalgiriečiu Bobanu Marjanovičiumi, atvedė Belgrado „Mega Vizur“ komandą į istorinį pasiekimą – klubas pirmą kartą prasimušė į Adrijos krepšinio lygą. Būtent šioje komandoje krepšininkas iškovojo ir pirmą asmeninį trofėjų vyrų krepšinyje, kai 2014 metais tapo Serbijos taurės MVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po sėkmingų sezonų V. Micičius 2014 metais persikėlė į Miuncheno „Bayern“ komandą ir su ja debiutavo Eurolygoje. 2016 metais serbas buvo paskolintas Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai, kurioje baigė sezoną ir pirmą kartą tapo Adrijos bei Serbijos krepšinio lygų čempionu.

Į Kauną atvyksiantis V. Mičičius spėjo apšilti kojas ir su nacionaline Serbijos vyrų krepšinio rinktine, kuriai atstovavo 2013 metais Slovėnijoje vykusiame Europos krepšinio čempionate. Jame serbas debiutavo per 14 minučių pelnydamas po 4,4 taško ir atlikdamas po 1,3 rezultatyvaus perdavimo. Nors buvo jauniausias Serbijos rinktinės krepšininkas, jis žaidė visose 11 rungtynių.

Tai – antrasis Lietuvos čempionų pirkinys šiame tarpsezonyje. Šią savaitę komandą papildė aukštaūgių grandį sustiprinęs amerikietis Aaronas White‘as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų