REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bėgimas – viena populiariausių sporto šakų pasaulyje. Ir visiškai neprivaloma būti profesionaliu sportininku, kad galėtum išbandyti save bėgimo distancijoje. Lietuvoje bėgimas kasmet tampa vis populiaresne aktyvaus laisvalaikio praleidimo forma.

Bėgimas – viena populiariausių sporto šakų pasaulyje. Ir visiškai neprivaloma būti profesionaliu sportininku, kad galėtum išbandyti save bėgimo distancijoje. Lietuvoje bėgimas kasmet tampa vis populiaresne aktyvaus laisvalaikio praleidimo forma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bėgimo entuziastai ne tik siekia savo užsibrėžtų tikslų bėgdami tam tikras distancijas ar tam tikrą laiką, bet ir turi galimybę kitu kampu pažvelgti į gražiausias Lietuvos vietas. O pamatyti, patikėkite, tikrai yra ką.

REKLAMA

„Aš pats, nesvarbu, kur bevažiuočiau, visą laiką su savimi turiu bėgimui skirtą avalynę ir aprangą. Niekada negali žinoti, kada užsimanyti pabėgioti, tad reikia būti visada pasiruošusiam.

Man bėgimas yra gyvenimo būdas. Kai sėdi darbe, kažkas nepavyksta, tada atitinkamai apsirengi ir pabėgioji. Grįžęs prieš tai buvusias problemas išsprendi žymiai paprasčiau. Bėgimas padeda išvalyti galvą, įgauti energijos bei pozityvių minčių“, - pabrėžia daugiau kaip 20 metų bėgimo patirtį turintis Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos Generalinis sekretorius Arnas Lukošaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Šis specialistas įvardijo, kokios bėgimo trasos, jo nuomone, yra įdomiausios penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose.

1. Vilnius

Komentaras: „Pirma mintis, kur bėgčiau Vilniuje – Vingio parkas. Šiame parke net žiemą galima bėgioti, nes tam tikrose vietose yra pravesta šiluminė trasa. Vingio parke yra kalniukų, pakalnių. Pats trasos paviršius yra labai įvairus. Pagrindiniai bėgimo takai yra asfaltuoti, bet galima pasukti miško link, kur bėgti yra žymiai minkščiau. Jei ir tokia trasa pabosta, tada galima pasirinkti Vingio parke esantį stadioną. Būtent trasos paviršių įvairovė yra vienas pagrindinių Vingio parko pliusų. Maža to, šis parkas yra lengvai pasiekiamas iš įvairiausių sostinės rajonų. Žmonės vertina patogumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas gyvena netoli Verkių parko, tie gali bėgioti Neries krantine. Verkių regioninis parkas yra labai gražus. Maža to, padarytu itin kokybišku taku galima nubėgti iki Žirmūnų paplūdimio, o vėliau net iki miesto centro. Ten dabar gražiai sutvarkyta Neries krantinė, kur pabėgioti yra tikras malonumas. Vilnius yra dėkingas miestas bėgikams, nes čia bėgioti galima praktiškai visur. Vilnius – žalias miestas, todėl bėgikams sudarytos itin palankios sąlygos.“

2. Kaunas

Komentaras: „Didžioji dauguma kauniečių sutiks, kad šiame mieste geriausia vieta bėgiojimui yra ąžuolyne esančio Dariaus ir Girėno stadiono teritorija. Ten yra upių ir upeliukų, skirtingų trasos paviršių įvairiems poreikiams. Dar viena bėgikų pamėgta vieta – Panemunė. Čia galima pabėgioti Panemunės mišku, prabėgti pro Panemunės tiltą. Tik ne veltui būtent čia vyksta įvairūs renginiai. Susidaro apie 5 km. trasa, o pakeliui yra paplūdimys, įvairūs treniruokliai, tad galima stabtelėti bei paįvairinti patį bėgimą.

REKLAMA

Pačiam neteko išbandyti, bet tikrai girdėjau gerų atsiliepimų apie bėgimo trasą Kleboniškio miške. Tai taip pat viena mėgstamiausių Kauno miesto gyventojų bei svečių bėgiojimo vietų.“

3. Klaipėda

Komentaras: „Nėra jokios abejonės, kad pajūryje idealiausia vieta bėgimui – Smiltynė. Reikia tik persikeli keltu, o tada galima nors ir iki pačios Nidos bėgti. Suprantama, kad tiek toli greičiau dviračiu nuvažiuosi nei nubėgsi, bet iš tiesų visa Kuršių Nerija (nesvarbu nuo kurio taško pradėsi) yra tikras bėgikų rojus. Gamta yra tiesiog fantastiška.

REKLAMA

Iš Klaipėdos teko bėgti Melnragės, Girulių link. Visur tave supa gamta, todėl bėgti pajūryje yra tikras malonumas. Kas nori, gali išbandyti savo jėgas bėgdami pajūriu, bet tokių atsiranda labai nedaug. Toks bėgimas reikalauja labai daug ištvermės.“

4. Šiauliai

Komentaras: „Pagrindinė vieta Šiauliuose, kurią renkasi bėgikai yra prie garsiosios „Šaulio“ skulptūros. Nuo ten galima nubėgti iki Talkšos ežero, Salduvės kalno ir miškelių. Šiauliuose yra daug takų, kurie pritaikyti bėgimui. Vienas iš tokių yra takas vedantis link Bubių. Pakeliui link šio miestelio yra tikrai gražus, akiai mielas kraštovaizdis. Bėgikas atsiduria ypatingame gamtos apsuptyje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Panevėžys

Komentaras: „Kaip ir Šiauliai, taip ir Panevėžys – dviratininkų miestas. Tad ir bėgikams yra sudarytos puikios sąlygos ne tik sportuoti, bet ir pažinti miestą. Pagrindinė vieta – mesto centro esanti Senvagė. Nuo ten, manyčiau, kur bebėgsi, visur bus įdomu. Vienas įdomesnių bėgimo takų yra Berčiūnų miestelio link. Panevėžyje yra nedidelis, bet jaukus Skaistakalnio parkas. Ten bėgikai gali išvengti automobilių, pamatyti gražių vietų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų