REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Mama sūnui įteikė puikią pamoką  (nuotr. asm. archyvo)

 Šiaurinėje Airijos dalyje esančiame Bangore gyvenanti mama sulaukė labai daug dėmesio internete, kai papasakojo apie pagarbaus elgesio su mergaitėmis pamokas sūnui. Kai Zowiie Williams sužinojo, kad jos sūnus Callumas (6 m.) negražiai mokykloje elgėsi su mergaite Billy-Rea, jos tokia žinia tikrai nenudžiugino.

28

 Šiaurinėje Airijos dalyje esančiame Bangore gyvenanti mama sulaukė labai daug dėmesio internete, kai papasakojo apie pagarbaus elgesio su mergaitėmis pamokas sūnui. Kai Zowiie Williams sužinojo, kad jos sūnus Callumas (6 m.) negražiai mokykloje elgėsi su mergaite Billy-Rea, jos tokia žinia tikrai nenudžiugino.

REKLAMA

„Jo „mergina“ žaidė populiarų žaidimą su kitomis mergaitėmis. Kadangi grupelę sudarė tik mergaitės, Callumui žaisti kartu leista nebuvo. Dėl to jis labai nuliūdo ir savo draugui papasakojo visą istoriją. Draugas, būdamas nepėsčias, taip pat patarė, ką turėtų daryti Callumas.

Mano sūnus ištarė žodžius, kurie niekada neturėtų sklisti iš šešiamečio vaiko burnos bei visų draugų akivaizdoje „išsiskyrė“ su savo mergina“, - naujienų portalui „Metro.co.uk“ sakė Zowiie. „Man grįžus namo sūnus pribėgo prie manęs ir papasakojo, kas nutiko. Jis jautėsi blogai ir teigė padaręs didžiausią klaidą gyvenime. Nusprendžiau paskambinti Billy-Rea mamai ir pasiteirauti ar viskas gerai.“

REKLAMA
REKLAMA

Kaip paaiškėjo, Callumo „buvusioji“ mergina Billy-Rea tą dieną iš mokyklos grįžo labai susikrimtusi. Ne ką geriau pasijuto ir Zowiie, sužinojusi, kad prie to prisidėjo jos sūnus. Nors ir džiaugėsi Callumo atvirumu, moteris nusprendė atsilyginti mažajai savo „marčiai“.

REKLAMA

Callumas pats paklausė mamos, kuo galėtų prisidėti prie santykių su Billy-Rea pagerinimo. Vėliau jam kilo puiki mintis. Berniukas nusprendė sekti patėvio Ricky pėdomis, kuris, kaskart pasakius Zowiiei blogą žodį, nupirkdavo jai gėlių.

„Callumas nusprendė padovanoti gėlių. Paaiškinau, jam, kad jis jokių būdų neturėjo teisės supykti ir sakyti negražius dalykus mergaitei vien todėl, kad kažkas pasakė, jog taip elgtis reikėtų. Taip pat pridūriau, kad sūnus turėtų galvoti savo galva.

Paklausiau, ar gėlių pakaks, o jis pridūrė, kad taip pat privalo atsiprašyti. Paaiškinau, jog gėlės automatiškai visko neišspręs ir materialūs dalykai nėra tinkamas būdas klaidoms atpirkti. Be to, niekada nereikėtų savo pykčio lieti ant žmonių, ypač ant mergaičių. Tai jam pabrėžiau net kelis kartus“, - pridūrė Zowiie.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris sakė, jog Callumas suprato jos pamoką. Mamą taip pat pamalonino ir tai, jog berniukas labai norėjo atsiprašyti už savo klaidas.

„Žinant, jog jis man noriai išsipasakoja, suteikė pasitikėjimo jausmą. Nors tai ir neatrodo labai rimta, jam tai – didžiulis žingsnis. Sūnus labai ant savęs pyko, kad pasielgė negražiai“, - pasakojo mama.

Kitos dienos rytą, prieš prasidedant pamokoms, Callumas su mama nuvyko į parduotuvę pirkti gėlių. Kai su gėlėmis rankose juodu ėjo pro mokyklos vartus, berniukas šypsojosi ir atrodė laimingas.

Zowiie į mokyklą sūnų atvežti vėlavo 5 minutes, nes būtent toks laikas buvo tinkamiausias jo didžiajam gestui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galvojau, kad jei visi mokiniai matė, kaip jis negražiai elgėsi su Billy-Rea, tai visi jo bendraklasiai taip pat turėtų pamatyti, kaip jis atsiprašo už tokį savo elgesį“, - sakė mama.

Į klasę berniukas žengė aukštai iškelta galva, o, kaip teigė Zowiie, jo mokytoja buvo suglumusi.

„Sūnus tarė: „Billy-Rea, šios gėlės – tau. Atsiprašau, kad vakar buvau toks negeras“, - teigė Zowiie.

Mergaitė atleido Callumui ir, pasirodo, jų meilė vėl atgijo.

„Jis paklausė, ar Billy-Rea vėl bus jo mergina. Atminkime, kad jiems tik šešeri. Artimi juodu tapo nuo pat pirmų dienų mokykloje. Priėmusi gėles mergaitė stipriai apkabino Callumą. Jos veidą puošė didžiausia šypsena, o po pamokų juodu išėjo susikibę už rankų. Nuo tada jie ne kartą ėjo į „pasimatymus“. Ši miela meilė, atrodo, niekur nebuvo dingusi“, - sakė Zowiie.

REKLAMA

„Kiekvienas tėvas turi skirtingus auklėjimo metodus ir nesitikiu, jog kas nors ims sekti mano pavyzdžiu. Sūnus išmoko atsakyti už savo veiksmus ir išsakyti savo nuomonę. Jis neturėtų klausyti kitų neigiamą įtaką jam darančių asmenų. Labai juo didžiuojuosi. Jis suklydo, tačiau man apie tai prisipažino. Callumas supranta pasielgęs blogai. Toks poelgis šešiamečiui vaikui buvo labai drąsus, be to, jis išmoko didžiulę ir labai svarbią pamoką.“

Siūlydama pagalbą kitiems tėvams, nežinantiems, kaip elgtis drausminant ar panašiose situacijose atsiduriant, Zowiie sakė: „Jei nesate tikri, paklauskite, ką apie tai mano patys vaikai. Prieš juos aprėkdami - pagalvokite.

REKLAMA

Pavyzdžiui, teiginys „Taip elgtis negalima. Esi nubaustas“ ir po jo nesekantys jokie veiksmai tikrai nepamokys jūsų vaiko. Jie elgiasi taip, kaip mes juos mokome. Pamokos tikslas buvo parodyti jam, kad net ir esant vietoje, pilnoje žmonių, jis neturėtų bijoti išreikšti savo nuomonės ar prisipažinti klydęs. Vaikai, kad ir kas juo suptų, turėtų mokėti atsiprašyti už savo poelgius ir jiems neturėtų rūpėti aplinkinių nuomonė.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų