REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Martynas Danius (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

„Tikiu, kad žmonių sau pasakiusių „Aš būsiu kovotojas” yra vienetai. Kovotojo genas? Tai yra paprasta formulė: sunkus darbas, tikslo užsibrėžimas ir didelis noras“, - teigia 24-erių kovotojas iš Klaipėdos Martynas Danius.

37

„Tikiu, kad žmonių sau pasakiusių „Aš būsiu kovotojas” yra vienetai. Kovotojo genas? Tai yra paprasta formulė: sunkus darbas, tikslo užsibrėžimas ir didelis noras“, - teigia 24-erių kovotojas iš Klaipėdos Martynas Danius.

REKLAMA

Penktadienį dėl KOK „Grand Prix“ titulo savo gimtajame mieste kovosiantis kikboksininkas teigia, kad ne kiekvienas nori tapti kovotoju: dauguma į kovos menų klubą užsuka gerai praleisti laiką, pakeisti aplinką ar tiesiog fiziškai sustiprėti.

Pats M. Danius savo kovotojo kelią pradėjo prieš aštuonis metus. „Tada dar net nebuvo minties, kad šis kelias bus toks ilgas, - nusijuokė M. Danius. – Pirmąją treniruotę būtų tikrai sunku pamiršti: ypatingai mažoje salėje apie dvidešimt žmonių darome apšilimą, imtynių sporto salės danga, slidu, apibėgus porą ratų treneris duoda užduotį bėgant pakelti koją į viršų...“

Pirmas kojos kėlimas! „Slystu, krentu, o bekrisdamas paskui save „nusinešu“ visus ant sienos kabėjusius plakatus su tų dienų kovotojų atvaizdais. Toks buvo mano pirmasis žingsniai kovotojo keliu“, - nusijuokė „K-1 Akademijos“ auklėtinis.

REKLAMA
REKLAMA

Pavojingas jausmas

M. Danius puikiai prisimena ir savo pirmąją kovą, kuri buvo sėkmingesnė už pirmą treniruotę. „Tai buvo labai atsargi, rami, techniška kova. Daugelis negalėjo patikėti, kad tai yra pirmoji mano kova, - pasakojo kovotojas. - Emocijų buvo įvairiausių, tiesa, geriausiai prisimenu, kad sunkiausia buvo laukti tos akimirkos, kai pagaliau teks lipti į ringą“.

REKLAMA

Kovotojas prisipažino, kad jaudulys jį lydi prieš kiekvieną kovą. „Jis visada yra ir netikiu, kad ateis diena, kai jis dings. Bėgant metams ir augant patirčiai išmokstu vis geriau su tuo susitvarkyti, - kalbėjo M. Danius. – Baimė? Vieną kartą teko susipažinti su tuo jausmu. Priešininkas buvo kairiarankis, o man tai buvo visiškai nauja. Smūgiai stipriąja ranka buvo labai stiprūs... Jie buvo tokie greiti, kad jų net nemačiau. Tada ir susipažinau su baimės jausmu, kuris nešė paprastą, bet aiškią žinutę „kova bus skausminga ir sunki“.

Pasak sportininko, visi gali susikaupti, tačiau ne visi gali susikaupti, kai gresia pavojus. „Kova man yra savęs išbandymas reikalaujantis ypatingai didelio susikaupimo, - pabrėžė klaipėdietis. – Pergalė? Šį jausmą sunku apibūdinti. Tą akimirką jaučiu, kad esu pats geriausias ir galiu užkariauti pasaulį. Tai jausmas, kuris trunka trumpai ir yra malonus, bet gali būti ir pavojingas“.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar dažnai tenka kovoti su aplinkinių nuomonę, kad kovotojai yra „muštukai“ gatvėse, M. Danius pasiūlė visiems: „Mažiau pykitės - gyvenimas yra gražus“.

Ypatingos treniruotės

„Tikrąjį Martyną pamatyti galima tik po treniruotės, po kovos arba paskutiniame jos raunde, kai vos pavelku kojas ir esu visiškai atsipalaidavęs, - apie save kalbėjo kovotojas. – Iki šiol nesu tikras, kad ringas yra mano kelias ir daugiau man nieko nereikia. Esu tikras tik dėl to, kad man patinka iššūkiai, patinka kovoti, dalyvauti ir išbandyti save“.

Kiekviena Martyno treniruotė – tarsi išbandymas. M. Danių treniruoja vienas garsiausių Lietuvos trenerių Vadimas Chromychas, kuris į kovotojų Olimpą atvedė Tadą Jonkų. „Galiu tik patikinti, kad taip mano trenerį daug kalbama ne veltui, - pabrėžė M. Danius. – Jis yra išskirtinis, kurio stebuklinga formulė yra neįtikėtinai paprasta: visiškas atsidavimas sporto šakai bei nuolatinis žinių tobulinimas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerų žodžių M. Danius nepagailėjo ir apie savo treniruočių partnerį T. Jonkų: „Tai yra neįkainojama patirtis. Treniruojantis su Tadu privalau būti labai susikaupęs. Viena klaida ir vienas praleistas smūgis gali reikšti treniruotės pabaigą. Jau ne kartą matėme, kaip baigiasi Tado kovos priešininkui praradus budrumą“.

Tai turėjo įvykti

„KOK Summer Edition“ turnyre dėl „Grand Prix“ titulo svorio kategorijoje iki 65 kilogramų pirmoje kovoje M. Danius pirštines surems su Latvijos kovotoju Janiu Feldmaniu. „Jį man teko matyti mėgėjų turnyruose. Visada jaučiau, kad su juo man teks susitikti ne tik kaip kolegai dalyvaujančiam tame pačiame turnyre, bet vieną dieną ir kaip varžovui, - kalbėjo M. Danius. - Janis yra pavojingas, agresyvus ir kovoja atvirai. Tiesa, toks kovos stilius man taip pat patinka, todėl nesu tikras, ar tai jis bus toks pavojingas man“.

REKLAMA

Kitame turnyro pusfinalyje kovos vilnietis Igoris Osininas su Lukaszu Leczyckiu iš Lenkijos. „Taip, suprantu, kad su Igoriu galime susikauti finale, - sakė M. Danius. - Mano nuomone, Igoris yra vienas iš geriausių šio svorio kovotojų Lietuvoje. Šis galimas susitikimas su juo, kaip ir su Latvijos kovotoju, anksčiau ar vėliau turėjo įvykti“.

Paklaustas, kaip vyko pasiruošimas turnyrui, M. Danius prisipažino, kad buvo įvairių momentų. „Užteko ir pakilimų ir nuopuolių. Jau pirmomis pasiruošimo dienomis sulaukiau galimybės pakeisti susitraumavusį kovotoją ir sudalyvauti Latvijoje „S.W.A.T. 70“ turnyre, - Toliau sekė treniruočių stovykla, kurioje per dieną padarydavome iki keturių treniruočių bei lankydavomės kituose sporto klubuose“.

REKLAMA

Martyno Daniaus pasiekimai

2009 m. Lietuvos kikbokso čempionas -57 kg

2010 m. Lietuvos kikbokso čempionas -63,5 kg

2010 m. Baltijos šalių kikbokso čempionas -60 kg

2011 m. Lenkijos kikbokso čempionas -63,5 kg

2011 m. Lietuvos kikbokso čempionatas -3vt. -63,5kg

2011 m. Latvijos WAK-1F kikbokso čempionas -63,5 kg

2012 m. Baltijos šalių tailando bokso čempionatas -3vt. -67 kg

2012 m. WAK-1F Europos kikbokso čempionatas 3vt. -67 kg

2013 m. WAK-1F pasaulio kikbokso čempionatas 3vt. -67kg

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų