REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orams šylant prasideda atvirų suknelių ir trumpų sijonėlių sezonas. Apie tai, kokias kūno priežiūros priemones reiktų naudoti, kad kojų oda būtų išpuoselėta ir švelni, pasakoja „Philips“ prekybos rinkodaros vadovas Lietuvoje Vitalijus Žuravskis.

Orams šylant prasideda atvirų suknelių ir trumpų sijonėlių sezonas. Apie tai, kokias kūno priežiūros priemones reiktų naudoti, kad kojų oda būtų išpuoselėta ir švelni, pasakoja „Philips“ prekybos rinkodaros vadovas Lietuvoje Vitalijus Žuravskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienos šiuolaikinės moters grožio priemonių arsenale atrastume bent vieną, skirtą nepageidaujamiems kūno plaukeliams šalinti. Nieko nuostabaus, kad ši tema moterims gan jautri – juk plaukelių šalinimo procedūros nėra itin malonios, be to, ir nepigios, ir atima laiko. O kur dar tos nesėkmingos patirtys, kai netinkamiausiu metu baigiasi skustuvo peiliukai, ar per skubėjimą įsipjauname odą, arba ji nemaloniai sudirgsta.

REKLAMA

„Net ir moterys, besilankančios grožio salonuose atlikti brangiai kainuojančių plaukelių šalinimo procedūrų, nepaliauja tvirtinti, kad išleisti pinigai nepateisina lūkesčių dėl trumpalaikio rezultato. O dauguma moterų plaukelius šalina pačios namuose, naudodamos po ranka turimas priemones – nes taip pigiau, greičiau ir daugiau privatumo, juk plaukelių šalinimas yra gana intymi procedūra. Šiais laikais, kai technologijos taip sparčiai žengia į priekį, revoliucijos vyksta ir grožio priežiūros srityje, o plaukelių šalinimas irgi nėra išimtis. Dabar išties veiksmingi metodai ir prietaisai tapo prieinami daugumai vartotojų. Tiesa, jie skiriasi kaina, kokybe ir veiksmingumu, vieni sukelia daugiau, kiti – mažiau skausmo ar diskomforto, bet iš esmės duoda beveik tokį pat rezultatą kaip grožio salone, o piniginę palengvina gerokai mažiau“, – aiškina V. Žuravskis, lygindamas skirtingų plaukelių šalinimo būdų trūkumus ir privalumus bei rezultatų ilgalaikiškumą.

REKLAMA
REKLAMA

Skutimas

Priklausomai nuo kiekvienos moters odos ir plaukelių tipo, skutimosi rezultatas išlieka nuo vienos iki trijų dienų, tuomet procedūrą reikia kartoti vėl ir vėl. Šis būdas geriausiai tinka kojoms, pažastims ar bikinio zonai.

„Skutant peiliuku, plaukelis paprasčiausiai nupjaunamas ties odos paviršiumi, todėl rezultatas išlieka labai neilgai. Skirtingai nei kai kurie kiti būdai, skutimasis dažniausiai tinka visų tipų odai ir plaukeliams – būtent todėl jis yra populiariausias būdas šalinti plaukelius namuose“, – pažymi V. Žuravskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pamini, kad skustuvai būna dviejų rūšių: įprasti rankiniai ir elektriniai skustuvai. „Vienkartiniai rankiniai skustuvai patogūs, jais lengva naudotis, nes plaukelius galima tiesiog nuplauti dušu. Be to, tokie skustuvai gana nebrangūs, o juos įsigyti galima praktiškai visur. Su kai kuriais skustuvais drauge parduodamos keičiamos geležtės, kurias po kurio laiko reikia pakeisti, o vėliau – įsigyti papildomai. Todėl, nors šis būdas iš pirmo žvilgsnio atrodo pigus, ilguoju laikotarpiu jis gerokai pabrangsta“, – teigia V. Žuravskis.

REKLAMA

Pasak kosmetologų, skutimasis iš tiesų kenkia odai – ji tampa sudirgusi. Todėl skustis rekomenduojama prausiantis po šiltu dušu ir naudoti skutimosi gelį arba tepti odą aliejumi. Braukti peiliuką visada reikia plaukelių augimo kryptimi, o perbraukus tris kartus – išvalyti skustuvą. Po skutimosi būtina kojas patepti drėkinamuoju kremu, kad išvengtume odos uždegimo.

„Elektrinių skustuvų privalumas yra greitis. Kitaip negu įprastą, elektrinį skustuvą galima naudoti ant sausos odos. Tačiau elektriniai skustuvai tinkami ne visiems odos tipams, nes skutimosi mašinėlė tiesiog išpeša plauką, taigi dirgina odą“, – lygina skustuvus V. Žuravskis. Jo teigimu, įvairūs tyrimai patvirtina, jog rankinis skustuvas yra mažiausiai skausminga priemonė šalinti plaukelius namuose, nes tiesiog nupjauna plaukelį ties odos paviršiumi.

REKLAMA

Epiliacija

Epiliacijos rezultatas išlieka gerokai ilgiau nei skutimosi – net 2–4 savaites. „Epiliacija labiausiai tinka rankų ir kojų odai prižiūrėti. Vis dėlto, tai gana skausminga procedūra, nes, paprastai tariant, epiliacijos metu plaukelis tarsi išpešamas pincetu – skirtumas tik tas, kad vienu metu išpešama daugiau plaukelių iš didesnio odos ploto“, – pasakoja V. Žuravskis. Jis priduria, kad epiliacija veiksmingesnė už, pavyzdžiui, plaukelių šalinimą vašku, ypač jei šalinami plaukeliai yra šviesūs ir ploni. Be to, epiliatorius sugriebia ir tuos plaukelius, kurių galima nepastebėti naudojant vašką. „Prieš pradedant epiliaciją būtina atkreipti dėmesį į plaukelių ilgį – jie turi būti ne trumpesni nei maždaug 2 mm. Atliekant epiliaciją svarbiausia yra švara, nes visuomet yra odos sudirginimo arba alerginės reakcijos pavojus (gali atsirasti kontaktinis dermatitas), kai kuriais atvejais gali atsirasti netgi nedidelių įbrėžimų“, – įspėja V. Žuravskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lazerinė epiliacija ir fotoepiliacija

Lazerinė epiliacija ir fotoepiliacija – tai ilgalaikis plaukelių šalinimo būdas, kuris tinka praktiškai viso kūno odos priežiūrai.

„Anksčiau geriausiu būdu šalinti plaukelius buvo laikoma grožio salonuose atliekama lazerio procedūra bei IPL technologija (plaukelių šalinimas intensyvia impulsine šviesa, angl. Intense Pulsed Light) arba dermatologinės priemonės, bet dabar šiuolaikinės technologijos leidžia visam laikui pašalinti kūno plaukelius tiesiog namuose. Šalinant plaukelius fotoepiliatoriumi „Lumea“ gaunami rezultatai prilygsta salonuose atliekamoms procedūroms, tačiau tokio epiliatoriaus kaina, palyginti su išlaidomis grožio salone, yra keliskart mažesnė“, – šiuolaikinių technologijų galimybes atskleidžia V. Žuravskis.

REKLAMA

Pastaraisiais metais fotoepiliatoriai gerokai patobulėjo, tad dabar moterys gali įsigyti itin patogius prietaisus, naudoti juos namuose ir pasiekti ilgalaikių rezultatų. Be to, fotoepiliatoriai nekenkia odai ir yra patvirtinti dermatologų.

„Skausmo pojūtis naudojant fotoepiliatorių gali būti skirtingas – vienos moterys šį jausmą apibūdina kaip dilgčiojimą, kitos – kaip deginimą. Galima sakyti, kad IPL – tai „ryškus žibintuvėlis“ odai. Daugelis prietaiso naudotojų šią procedūrą puikiai toleruoja“, – teigia V. Žuravskis. Jis pabrėžia, kad IPL prietaisu taip pat galima pašalinti įaugusius plaukelius, o vieną kartą pašalinus plauko folikulą jis daugiau nebeaugs, tad problema nebesikartos.

REKLAMA

V. Žuravskis paaiškina, kad plaukeliams šalinti skirtame IPL prietaise pritaikyta šviesos impulsų technologija, t. y. šviesos impulsai saugiai prasiskverbia pro odą ir sugeria tik plaukelio folikulo pigmentą. Folikulas įkaitinamas nepažeidžiant odos ir nustoja augti. Pati IPL technologija specializuotuose grožio salonuose naudojama jau nuo 1997 metų. Remiantis šia technologija ir bendradarbiaujant su žymiausiais dermatologais 14 metų buvo atliekami tyrimai ir dirbama tobulinant šią technologija, kol galiausiai sukurtas „Philips Lumea Prestige“. Šis prietaisas skirtas naudoti namie ir šiuo metu laikomas geriausiu šios grožio priežiūros srities pasiekimu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų