REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Rusijos prezidentas papasakojo apie savo dukteris ir santykius šeimoje (nuotr. SCANPIX)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas interviu JAV režisieriui Oliveriui Stone’ui papasakojo apie savo dukteris, jų šeimas ir santykius su jais. Jis pabrėžė, kad didžiuojasi savo vaikais ir kartais diskutuoja su žentais.

12

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas interviu JAV režisieriui Oliveriui Stone’ui papasakojo apie savo dukteris, jų šeimas ir santykius su jais. Jis pabrėžė, kad didžiuojasi savo vaikais ir kartais diskutuoja su žentais.

REKLAMA

Pasak valstybės vadovo, jo dukterys nėra susijusios su politika ar stambiu verslu ir užsiima mokslu bei išsilavinimu.

„Jos neužsiima politika, jos neužsiima jokiu stambiu verslu. Jos užsiima mokslu, išsilavinimu. <...> Jos turi savo šeimyninį gyvenimą, ir mes susitinkame“, – pasakojo V. Putinas, atsakydamas į klausimą apie santykius šeimoje.

V. Putinas pažymėjo, kad jam niekada nekyla nesutarimų su žentais ir dukterimis. Į O. Stone’o klausimą, ar ginčijasi su jais, prezidentas pažymėjo, kad kalbantis su vaikais jie turi skirtingas nuomones į kažkokius klausimus, tačiau tuo pačiu jie „ne ginčijasi, o greičiau diskutuoja“.

Į režisieriaus pastebėjimą, kad V. Putinui itin pasisekė su vaikais, prezidentas pareiškė: „Aš jais didžiuojuosi!“

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą sykį šiame interviu V. Putinas prabilo ir apie savo anūkus. Kalbėdamas su režisieriumi jis papasakojo, kad jam retokai tenka su jais matytis ir leisti laiką. Į klausimą, ar jis su jais žaidžia, prezidentas prisipažino: „Labai retai, deja“.

REKLAMA

KGB pasirinko jį

Kalbėdamas apie sporto įtaką savo gyvenime, V. Putinas pažymėjo, kad dziudo užsiėmimai pradėjo jo gyvenimo pokyčius „į gerąją pusę“.

„Aš gyvenau labai laisvu režimu, egzistavau, daug laiko leidau gatvėje, kieme. Nuo tada, kai pradėjau užsiiminėti dziudo, tai pradėjo keisti mano gyvenimą į gerąją pusę“, – pažymėjo jis.

​V. Putinas taip pat papasakojo apie tai, kaip jis nusprendė pradėti darbą KGB. V. Putinas paaiškino, kad sovietiniuose universitetuose egzistavo paskirstymo sistema, kuomet po universiteto baigimo studentus nukreipdavo dirbti į tam tikras struktūras.

REKLAMA
REKLAMA

„Baigę aukštąją mokyklą, jūs turėjote eiti dirbti ten, kur jus pasiųs, – pridūrė Rusijos prezidentas. – Ir mane paskyrė ten dirbti. Ir aš norėjau ten dirbti. Maža to, aš įstojau į teisės fakultetą, nes norėjau dirbti KGB“.

V. Putinas ir O. Stone’as net du metus susitikinėjo Rusijoje (viso keturis sykius), ir šių susitikimų pagrindų jis sukūrė dokumentinį filmą „Interviu su Putinu“.

Holivudo grandas Stone'as perkėlė Putiną į JAV televiziją

Tris „Oskarus“ pelnęs Holivudo grandas pirmadienį trumpam perkėlė Vladimirą Putiną į JAV namų svetaines, televizijai pradėjus rodyti šio režisieriaus parengtus interviu su Rusijos prezidentu, kuris vienus amerikiečius žavi, o kitiems kelia antipatiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dokumentinį filmą „Putino interviu“ (The Putin Interviews) sudaro dvylika O.Stone'o pokalbių su Rusijos prezidentu, įvykusių nuo 2015 metų liepos iki 2017-ųjų vasario. Filmą sudaro keturios valandos trukmės dalys. Jas visas nuo pirmadienio iki ketvirtadienio parodys kabelinė televizija „Showtime“.

V.Putinas nepasako kažko labai netikėto apie politiką, bet atkakliai gina savo nuveiktus darbus Rusijoje ir pateikia savo požiūrį, kaip pastaruosius 70 metų klostėsi Rusijos ir Amerikos santykiai. Tačiau šis filmas suteikia Vakarų pasaulio žiūrovui itin retą progą pamatyti neretušuotą vaizdą, kaip mąsto šis žmogus.

Juostų „Būrys“ (Platoon), „Gimęs liepos 4-ąją“ ir „JFK: Džonas F. Kenedis. Šūviai Dalase“ (JFK) režisierius nusprendė šį dokumentinį filmą ne dubliuoti, o rodyti su subtitrais. Tai Amerikos televizijos žiūrovams sukuria įspūdį, lyg jie būtų tame pačiame kambaryje su Rusijos lyderiu.

REKLAMA

Interviu metu V.Putinas leido aiškiai suprasti, kad žavisi O.Stone'u, kuris savo ruožtu jam pareiškė: „Esate puikus kompanijos vadovas. Rusija yra jūsų kompanija“.

Nebūdamas žurnalistas, režisierius leidžia V.Putinui nevaržomai dėstyti savo mintis apie geopolitiką, kaltinti Jungtines Valstijas parama teroristams Čečėnijoje bei Kaukaze ir reikšti susirūpinimą dėl Amerikos karinių ambicijų Rytų Europoje. „Kai pas mus prasidėjo problemos Čečėnijoje, Šiaurės Kaukaze, deja, amerikiečiai palaikė šiuos procesus“, – sakė V.Putinas.

„Žinoma, mes tikėjomės paramos, tačiau pamatėme, kad Amerikos specialiosios tarnybos palaiko teroristus“, – aiškino jis.

REKLAMA

O.Stone'o paklaustas, ar Rusija turi įrodymų, kad JAV slapta rėmė kovotojus Čečėnijoje, V.Putinas atsakė: „Žinoma.“

„Kalbant apie operatyvinę finansinę paramą, mes turime tokių įrodymų. Be to, kai kuriuos iš tų įrodymų netgi pateikėme savo kolegoms amerikiečiams“, – sakė jis.

Be geopolitinių klausimų, V.Putinas su režisieriumi palietė ir virtinę lengvesnių temų. Be kita ko, Rusijos lyderis pasidalijo mintimis, kaip dziudo „pakeitė į gera“ jo gyvenimą, ir sakė, kad jis yra mažiau linkęs pasiduoti emocijoms, nes yra vyras. „Nesu moteris, todėl man nebūna blogų dienų. Nemėgino nieko įžeisti. Tiesiog taip yra. Yra tam tikri natūralūs ciklai“, – aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O.Stone'as interviu Australijos visuomeniniam transliuotojui sakė, jog kurdamas šį dokumentinį filmą siekė paskatinti kritiškiau pažiūrėti į „politika ir ideologija grindžiamą V.Putino“ įvaizdį. „Turite įsiklausyti į save ir spręsti patys“, – sakė režisierius ir atvirai pripažino, kad jam patinka V.Putinas ir jis gerbia Rusijos lyderį.

„Šis žmogus labai aiškiai kalba apie tai, kokie yra Rusijos interesai pasaulyje“, – sakė O.Stone'as.

Tačiau į ateitį režisierius žiūri pesimistiškai. „Mes kaip lunatikai judame branduolinio košmaro link. Pažiūrėję mano dokumentinį filmą suprasite kodėl“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų