REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Estijos mados festivalis „Erki“ (nuotr. asm. archyvo)

Estijos mados festivalis „Erki“ - vienas didžiausių ir laukiamiausių renginių, kur savo kūrybą pristato jauni perspektyvūs dizaineriai. Šiemet, gegužės 27 dieną vykusiame festivalyje parodyta 21 Latvijos, Estijos, Lietuvos bei Baltarusijos dizainerio kūryba.

31

Estijos mados festivalis „Erki“ - vienas didžiausių ir laukiamiausių renginių, kur savo kūrybą pristato jauni perspektyvūs dizaineriai. Šiemet, gegužės 27 dieną vykusiame festivalyje parodyta 21 Latvijos, Estijos, Lietuvos bei Baltarusijos dizainerio kūryba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau ne pirmus metus šiame renginyje dirba pasaulyje garsaus stilisto, kuriančio naujausias šukuosenų tendencijas, Kevin’o Murphy’io komanda. Renginyje dalyvavusius net 180 modelių ruošė 20 stilistų iš visos Europos, tarp jų ir mūsų šalies plaukų meistrė Vika Parutytė.

REKLAMA

Kirpėja Vika Parutytė - vienintelė Lietuvoje ir antra Baltijos šalyse turinti net du edukacinės Kevin’o Murphy’io sistemos diplomus - auksinius ,,raktus’’, yra profesionali stilistė bei plaukų priemonių ekspertė - trenerė, savo žinias perduodanti ir kitiems meistrams, siekiantiems tobulėti bei eiti koja kojon su pasaulio plaukų mados tendencijomis.

K.Murphy’io kolega ir dešinioji ranka kūrybos vadovas italas Maximo More, bendraudamas su visais festivalio ,,Erki’’ dizaineriais, parinko ir išgrynino kiekvienos kolekcijos įvaizdžius, kuriuos vėliau ir ruošė profesionalų komanda. Visi įvaizdžiai kurti pagal naujausias pasaulines plaukų šukuosenų tendencijas. M.More meistrams paruošė techninę vizualinę medžiagą, kokrečiais priemones, kurių reikėjo kiekvienam kūrėjų įvaizdžiui sukurti.

REKLAMA
REKLAMA

Iš lietuvių festivalyje savo kolekcijos pristatė Uršulė Gužaitė ir Benitos Klimbytės, Dorotės Joanos Pociūtės ir Paulos Vaičekauskaitės komanda.

„Susirinkome dieną prieš renginį ir turėjome 12 valandų treniruočių minėtiems įvaizdžiams padaryti, kad festivalio dieną visi tiksliai žinotume, kokią techinką, kokius produktus naudosime kiekvienos kolekcijos modeliams. Po mokymų manęs paklausė, kuriuos įvaizdžius man labiausiai patinka kurti. Natūralu, jog tai ką labiau mėgsti daryti, tas žymiai geriau ir sekasi, tad dirbau su ilgų plaukų šukuosenomis“, - pasakoja grožio salono „Greenas“ bendrasavininkė Vika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp festivalyje dirbusių meistrų – platininius „raktus“ turintys profesionalai iš Anglijos, Vokietijos, Estijos bei meistrai su auksiniais „raktais“ iš Lietuvos, Anglijos, Belgijos.

„Džiaugiuosi, kad teko dirbti su taip puikiai paruošta profesionalų komanda. Festivaliui ruoštis pradėjome nuo 8 val. ryto ir nors tempas buvo didžiulis, aiškios atlikimo technikos bei aukščiausio organizavimo lygio dėka neišgyvenome jokių ,,paskutinės minutės’’ stresų – modeliai buvo paruošti dar žiūrovams prieš pradedant rinktis į salę“, - įspūdžiais dalijasi Vika Parutytė.

Kevinas Murphy’s gimė Australijoje, savo karjerą išvystė Anglijoje, kur, baigęs Widalo Sassoon’o akademiją, įsitvirtino mados industrijoje kaip stilistas. Šiandien jis – daugelio populiarių įvaizdžių, naujausių mados tendencijų kūrėjas, dirbantis mados pasaulio užkulisiuose, kuriantis įvaizdžius garsiausiems mados pasaulio namams. K.Murphy’s yra sukūręs ne tik profesionalią plaukų priežiūros kosmetikos liniją – profesionalas, neslėpdamas savo profesinių įgūdžių, technikų ir norėdamas tuo dalintis su kitais meistrais, įkūrė savo edukacijos sistemą, pagal hierarchinę „Rakto“ (angl. Key) sistemą. Pagal ją dirba daugelis talentingų meistrų visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų