REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdomos naftos perdirbimo bendrovės „Orlen Lietuva“ darbuotojų darbo užmokestis nuo birželio didės 5-6 proc, pranešė įmonės profsąjungos vadovė. Tačiau bendrovės atstovas sako, kad atlyginimai padidinti apie 2 proc.

Naftininkų profesinės sąjungos vadovė Virginija Vilimienė tikina, kad metų pabaigoje derantis dėl kolektyvinės sutarties, tikimasi algas padidinti dar labiau.

„Vakar yra išleistas generalinio direktoriaus įsakymas ir valdybos pritarimas atlyginimus padidinti darbuotojams nežymiai. Šiandien pasirašėme protokolą ir baigėme suderinti, kaip ir kam bus padidinti atlyginimai. Kai kuriems bus daugiau, o kai kuriems mažiau. Bendrai visiems darbuotojams atlyginimai kils nuo 5 iki 6 procentų“, - BNS sakė Naftininkų profesinės sąjungos vadovė Virginija Vilimienė.

Anot jos, didžiausią atlyginimų didėjimą pajus inžinieriai ir kai kurie kiti specialistai, kurie yra labai paklausūs darbo rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo valdybos sprendimas, kad atlyginimai būtų pakelti tik atskiroms darbuotojų grupėms, bet profsąjunga su tuo nesutiko ir iš tikrųjų mes prašėme dėl visų. Mūsų pagrindinis laimėjimas buvo tai, jog visi gautų atlyginimų padidinimą“, - tvirtino V.Vilimienė.

REKLAMA

Pokalbiai dėl atlyginimų didinimo su bendrovės vadovybe pradėti dar pernai rugsėjį - juos prašyta didinti iki 10 proc. V.Vilimienė pridūrė, kad šių metų pabaigoje derantis dėl naujos kolektyvinės sutarties, bus bandoma išsikovoti dar didesnes algas.

„Kolektyvinės sutarties derybos prasidės nuo spalio pradžios. Mes iš karto kovosime dėl atlyginimų padidinimo nuo sausio 1 dienos visiems didesniu procentu nei dabar esame sutarę. Skaičiuosime, kokia yra infliacija, kokia įmonės finansinė padėtis. Maždaug rugsėjį ar spalį turėtų būti suformuluoti ir išsiųsti mūsų laiškai valdybos nariams, kokiu procentu mes prašome padidinti atlyginimus nuo sausio 1 dienos“, - kalbėjo profesinės sąjungos vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

„Orlen Lietuvos“ atstovas spaudai Tomas Digaitis BNS sakė, bendrovės skaičiavimais, atlyginimai padidinti tik apie 2 proc.

„Nuo birželio pirmosios visiems „Orlen Lietuva“ darbuotojams pakėlėme atlyginimą apie 2 procentais“, - tvirtino T.Digaitis.

Pasak jo, vidutinis darbo užmokestis dabar siekia 1579 eurus, be to, bendrovėje įdiegta papildomų skatinimų sistema, todėl visi darbuotojai pajaučia sėkmingus finansinius rezultatus.

Savo ruožtu V.Vilimienė BNS aiškino, kad inžinieriams ir kai kuriems specialistams atlyginimai buvo padidinti apie 7 proc., o kitiems darbuotojams - apie 2,7 proc., tdėl vidutiniškai jie turėjo padidėti 5-6 proc.

„Orlen Lietuvoje“ dirba apie 1350 žmonių, iš jų beveik pusė priklauso Naftininkų profesinei sąjungai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų