REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien galime pasidžiaugti saulėtais ir šiltais orais, tačiau rytoj Lietuvą apims lietus, galima perkūnija, škvalas, lis visuose rajonuose bet ne vienodai. Galbūt tai gera žinia mūsų augintojams, kurių daržai bus palieti. 

Šiandien galime pasidžiaugti saulėtais ir šiltais orais, tačiau rytoj Lietuvą apims lietus, galima perkūnija, škvalas, lis visuose rajonuose bet ne vienodai. Galbūt tai gera žinia mūsų augintojams, kurių daržai bus palieti. 

REKLAMA

Artimiausią naktį daugelyje rajonų trumpai palis, vietomis galima perkūnija. Žemiausia temperatūra 15–16 laipsnių. Dieną prognozuojamas lietus, vietomis smarkus. Daug kur perkūnija, kai kur škvalas. Vėjas pietryčių, pereinantis į vakarų, 8–13 m/s, per škvalą 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra 17–22 laipsniai.

Klimatologo, Donato Valiuko nuomone, škvalas susidaro susidūrus šaltai ir šilta oro masėms. Tuo metu vėjo greitis gali netikėtai pakilti ir sustiprėti.

„Škvalas susidaro tuo metu, kai atmosfera yra nepastovi, kai susiduria dvi oro masės, šilta ir šalta. Tuo metu vyksta maišymasis ir atsiranda staigus vėjo sustiprėjimas. Kai atmosfera yra nestabili, gali kilti ne tik škvalai, tačiau ir žaibai, iškristi kruša, paprastai škvalą lydi labai smarkus lietus ir žaibavimas. Susidaro pavojingi reiškiniai. Škvalas yra ne stiprus vėjas, o staigus jo sustiprėjimas”, – kalba klimatologas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį bus graži diena 

Ketvirtadienio naktis daugelyje rajonų bus debesuota, trumpas lietus prognozuojamas apie Klaipėdą. Vyraus 6 - 7 laipsnių šiluma, šilčiausia bus Klaipėdoje iki +11 laipsnių. Dieną vyraus 19–20 laipsnių šiluma, pajūryje +16 laipsnių. Dieną lietus nenumatomas.

REKLAMA

Savaitgalį orai bus permainingi

Penktadienio naktį vyraus debesuoti orai, lietaus nenumatoma. Vyraus 7 laipsnių šiluma, pajūryje +11 laipsnių. Dieną Klaipėdoje gali trumpai palyti, bus iki +20 laipsnių, pajūryje iki +17 laipsnių.

Šeštadienio naktį smarkiausiai palis ties Klaipėda, kiek silpniau ties Kaunu ir Šiauliais, o kiti rajonai lietaus apskritai išvengs. Temperatūra sieks +12 -14 laipsnių. Dieną lis jau visur, galima perkūnija, šils iki +16 -18 laipsnių. Sekmadienį lis mažiau, perkūnija neprognozuojama bus keliais laipsniais šilčiau.

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai šyla vis greičiau. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 15–18 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +14 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +15 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 16 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +17 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +15 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +18 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +16 laipsnių, Kuršių mariose +15 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų