REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kupiškyje jau renovuotas 31 namas. Pernai šiame šiaurės vakarų Lietuvos mieste atnaujinti net 26 daugiabučiai. Gyventojų jau nebereikia įtikinėti daugiabučių atnaujinimo programos nauda.

Kupiškyje jau renovuotas 31 namas. Pernai šiame šiaurės vakarų Lietuvos mieste atnaujinti net 26 daugiabučiai. Gyventojų jau nebereikia įtikinėti daugiabučių atnaujinimo programos nauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renovuotą būstą lengviau parduoti

Vytauto g. 55-ojo namo gyventojai nekantriai laukia statybų pradžios: investicinis planas jau patvirtintas ir daugiabutis sėkmingai įtrauktas į trečiojo renovacijos etapo programą. Aktualiausias, be abejo, šilumą taupančių priemonių įrengimas, o šiuo tikslu ketinama keisti vamzdynus bei stogą. Keturių aukštų ir 20-ies butų namo gyventojus aktyviai telkianti Rasa Šabanienė pasakoja, kad ji modernizacijos pageidavo ne vien dėl galimybės taupiau bei šilčiau gyventi, bet ir dėl to, kad atnaujintas būstas bus daug patrauklesnis pardavimui.

REKLAMA

Su kaimynais kovoti neteko

„Kadangi mūsų namas mažas, inicijuoti renovaciją sudėtinga nebuvo. Trys butai negyvenami, na, o likusieji aiškiai sutarė, kad nori renovacijos. Pirmas susirinkimas praėjo sklandžiai ir nors vėliau kilo šiokios tokios trinties dėl vamzdynų keitimo darbų, manau, kad viskas išsispręs gražiai“, – svarsto aktyvi moteris ir priduria, kad tokiame mažame mieste kaip Kupiškis gerieji renovacijos pavyzdžiai yra tiek matomi plika akimi, tiek užkrečiantys.

REKLAMA
REKLAMA

R. Šabanienė pasakoja, jog kartu su keliais kaimynais planuoja renovacijos metu pasikeisti ir prieš 20 m. įsidėtus plastikinius langus. Kai kurie butų savininkai planuoja įsirengti rekuperatorinę vėdinimo sistemą. Tiesa, nors mažo namo modernizacija turi daug pliusų (pavyzdžiui – lengviau susitarti kaimynams), bet, tokių sprendimų, kaip saulės kolektoriai diegimas jame neatsipirktų.

Gyventojai domisi patys

Renovaciją Kupiškyje administruojančio „Kupiškio komunalininko“ direktoriaus Rimanto Adomausko teigimu, šiandien gyventojai susirinkimų metų demonstruoja labai neblogą apsiskaitymą energinio efektyvumo klausimais. Pašnekovas pasakoja, kad jeigu pirmajame etape „reikėjo lazda varyti ir rinkti“, tai dabar situacija yra visai kitokia: gyventojai noriai domisi ir yra suinteresuoti renovacija. 2016 m. rugpjūčio 26 d. kvietimu Kupiškiui patvirtintos 9 daugiabučių renovacijos kvotos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Be abejo, būna ir kuriozinių situacijų. Pavyzdžiui, gavome skundą dėl šalčio bute. O tas „šaltis“ buvo viso labo 19 laipsnių šilumos sausio mėnesį, taupymo sumetimais užsukus visą karštą vandenį ir radiatorius. Na, galbūt žmogus tikėjosi, kad renovavus daugiabutį, šildyti buto apskritai nebereikės“, – juokiasi pašnekovas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų