REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Sekmadienį Jonavos rajone rastas negyvas vyras, įtariama, kad jį, įsilaužusį į elektros transformatorinę, nutrenkė elektros srovė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė elektros ir dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), bendrovės darbuotojai sekmadienio rytą nuvykę patikrinti gauto pranešimo apie elektros tiekimo sutrikimus transformatorinėje rado negyvą vyrą.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, 42 metų vyras buvo mirtinai traumuotas elektros srovės, kai įsilaužęs į Laikiškių kaime esančią transformatorinę ir bandydamas išleisti alyvą prisilietė prie įtampą turinčių įrenginių. ESO darbuotojai vietoje rado išlaužtas duris. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

ESO Tinklų eksploatavimo tarnybos direktoriaus Sauliaus Vaičekausko teigimu, šis tragiškas įvykis rodo, kad žmonės nepaiso didžiulės grėsmės, kai ryžtasi įsibrauti į bendrovei priklausančius užrakintus įrenginius, pažymėtus specialiais ženklais apie keliamą pavojų gyvybei.

REKLAMA
REKLAMA

„Neatsargus elgesys su elektra ar bandymai savavališkai įsibrauti į elektros tinklo įrenginius kelia grėsmę žmogaus gyvybei. Nusikalstamais būdais siekiamas įgyti turtas nevertas tokių pasekmių“, – sakė S. Vaičekauskas.

Anot S.Vaičekausko, ESO deda pastangas užkirsti kelią transformatorių aušinimo alyvos vagystėms – nuolat vykdomi patikrinimai, transformatorinėse diegiamos apsaugos sistemos, pilama modifikuota aušinimo alyva, kuri netinkama vidaus degimo variklių procesams. Tai pat prevencijos tikslais bendradarbiaujama su teisėsaugos institucijomis, seniūnijomis, vietos bendruomenėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų